Ecole Camondo

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het voorwoord van de directeur

Al meer dan 70 jaar is de Ecole Camondo met het trainen en opleiden van ontwerpers die binnen- en buitenomgevingen vormgeven en voorstellen; die het gebruik en de functies verkennen die men van privé- en collectieve ruimtes verwacht. Onze school onderscheidt zich in het hoger onderwijslandschap in binnen- en buitenland, dankzij de hoge kwaliteit van haar vakoverschrijdende cursussen in interieurarchitectuur en objectontwerp. We geven onze studenten de sleutels tot een dynamische en deskundige beroepspraktijk - die altijd onderweg is - en toegewijd zijn aan het delen van hun kennis en vaardigheden. Deze nobele en boeiende verantwoordelijkheid, leveren wij gezamenlijk aan onze studenten ten dienste van de drive van het beroep voor de komende decennia. Interieurarchitectuur is meer dan ooit op rolletjes!

René-Jacques Mayer, hoofd van de Ecole Camondo116305_camondo_school.jpg

Onze geschiedenis

Een unieke situatie in Europa, de Camondo-school, die in 1944 werd opgericht, is een tak van culturele instelling Les Arts Décoratifs.

Een school gesteund door een museum

De geboorte van een belangrijke discipline

De Central 'Arts Décoratifs' Union (die in 2004 Les Arts Décoratifs zou worden) werd opgericht in 1882, op initiatief van verzamelaars, bouwers en industriëlen die zich wilden wagen in het onderwijs. Vanaf 1944 begon het Centrum voor Kunst en Technieken, de voorvader van de Camondo-school, met het opleiden van studenten in de geschiedenis van stijlen; ze zouden na twee jaar afstuderen en een diploma voor decorateurs behalen. De jaren zestig luidde de erkenning in van het beroep van interieurarchitect. De CADU bleef haar steun aan de hedendaagse creatie ontwikkelen en zette een beweging op die in 1969 zou leiden tot de oprichting van het Industrial Creation Centre (CCI).

In deze vruchtbare context, die gunstig is voor intellectuele, sociologische en technologische stromingen, richtte de school haar inspanningen op de constructie van een hedendaagse taal en breidde het zijn curriculum uit tot een volledige 5 jaar. De school heeft een onschatbare waarde achtergelaten op de geschiedenis en het DNA van het interieurarchitect - ontwerpervak. Vandaag is het diploma dat het oplevert gecertificeerd door het Ministère de l'Enseignement Supérieur et de la Recherche en wordt het door de RNCP erkend als een niveau 1.

Sinds 1988 is de school gevestigd op 266 Boulevard Raspail in Parijs, in een gebouw van architect Cuno Brullmann, tegenover de huidige Cartier Foundation.

In september 2019 opent de Ecole Camondo een tweede site in Toulon (door architect Devillers

Locaties

Toulon

Address
1 Parvis des écoles
83000 Toulon, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk

Parijs

Address
266 Boulevard Raspail
75014 Parijs, Île-de-France, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden