Lees de Officiële Beschrijving

EURECOM werd geëvalueerd door Quacquarelli Symonds (QS) tegen de belangrijkste pijlers van wat een universiteit van wereldklasse maakt.
EURECOM kreeg een uitmuntendclassificatie van vijf sterren (van de vijf sterren) in de QS Stars University-cijfers 2018.
Als studiebestemming wordt EURECOM wereldwijd erkend vanwege zijn sterke connecties met de industrie, hoog-impactonderzoek en de excellentie van zijn onderwijs .
EURECOM verkreeg vijf QS-sterren in onderwijs, inzetbaarheid en faciliteiten .

EURECOM - Een leidende Graduate School en Researchcentrum op het gebied van Digital Science

EURECOM is een Graduate School and Research Centre in Digital Science, gevestigd in het technologiepark Sophia Antipolis (Franse Rivièra), een belangrijke Europese plaats voor telecommunicatieactiviteiten. Het werd in 1991 opgericht in een consortiumvorm [GIE] waarmee EURECOM een groot netwerk van gerenommeerde academische en industriële partners kon bouwen. EURECOM onderzoeksteams bestaan ​​uit internationale experts, aangeworven op het hoogste niveau, wier werk regelmatig wordt gehonoreerd en internationale erkenning heeft gekregen.

3 fundamentele missies:

1 / Onderzoek

Prioriteit is gegeven aan drie onderzoeksgebieden: digitale beveiliging, gegevenswetenschap en communicatiesystemen.

2 / Onderwijs op hoog niveau

EURECOM biedt afgestudeerde en postacademische cursussen in Digital Science aan en biedt vier Master of Sciences die volledig zijn erkend door de Franse staat en die zijn toegewijd aan buitenlandse studenten. In 2012 opende EURECOM twee post-mastergraden in bloeiende sectoren: beveiliging voor computersystemen en communicatie en communicatie voor intelligente vervoerssystemen . Deze graden worden voor 100% in het Engels gegeven

MASTER's DEGREES - MSC

EURECOM en IMT (Institut Mines Télécom) bieden door de staat erkende Master of Science-graden aan in 4 specialisaties die voornamelijk gericht zijn op internationale studenten in:

 • Master in digitale beveiliging
 • Master in Data Science and Engineering
 • Master in mobiele computersystemen
 • Master in Internet of Things (IoT)

Deze graden staan ​​open voor kandidaten met het equivalent van een 3/4-jarige bachelordiploma op een relevant gebied. De masterdiploma's zijn geaccrediteerd door het Franse ministerie van Onderwijs en Onderzoek als nationale masterdiploma's in wetenschap en technologie en geven toegang tot verdere Ph.D. studies of naar topposities in de industrie.

POST MASTER's DEGREES

Omdat IT-functies steeds complexer worden, zijn hogere vaardigheden vereist. EURECOM 's Post Master-graden zijn bedoeld voor studenten en ingenieurs met een afgeronde masteropleiding die op zoek zijn naar een concurrentievoordeel op bloeiende gebieden zoals digitale beveiliging en connected vehicles / intelligente transportsystemen.

De Post Master degree (in het Frans: " titre d'ingénieur de spécialisation "), wordt geaccrediteerd door de CTI, Franse Accreditation Agency of Engineering curricula, die staat erkenning en hoge zichtbaarheid bij bedrijven garandeert. Het Europese kwaliteitslabel "EUR-ACE" is toegekend aan beide graden.

Twee specialisaties:

 • Beveiliging in computersystemen en communicatie
 • Communicatie voor intelligente vervoerssystemen (Connected Vehicles)

3 / Ervaar de Franse Rivera

Met zijn locatie aan de EURECOM de Franse EURECOM biedt EURECOM studenten duiken, zeilen, strandfeesten, EURECOM weekends, raften in de Gorges EURECOM Verdon, en het eenvoudige plezier om te leven op een plek die 300 dagen zon per jaar geniet, slechts twee uur vlucht weg van de grootste hoofdsteden van Europa.

WAAROM KIES EURECOM ?

"Ik raad iedereen aan om een jaar bij EURECOM te brengen!"

 • Eino (FINNISH) - AALTO Student aan EURECOM

"Ik raad EURECOM zeker aan!

Het universiteitsgebouw is klein en alle studenten zijn uitwisselingsstudenten, dus de sfeer is erg positief en sociaal.

De professoren komen uit veel verschillende landen en zijn gemotiveerd om te doceren en onderzoek te doen.

De onderwerpen van de cursussen en onderzoek komen op het juiste moment en dat stimuleert de motivatie om te studeren.

Cote d'Azur als locatie is geweldig, want hier hebben we slechts een paar maanden van de "Finse lente" en de rest van de tijd is het zomer.

Men moet niet bang zijn voor de beruchte bureaucratie van Frankrijk, want er zijn veel stafleden van de universiteit die graag helpen met alle praktische zaken.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de Franse taal te leren, maar de taal kennen is geen vereiste, omdat alles in het Engels kan worden gedaan. "

 • Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius (NOORWEGEN) - NTNU-studenten aan EURECOM

"Wij (Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius en al) gingen naar EURECOM om iets anders te doen voor ons vierde jaar, en het bleek een goede keuze te zijn.

Hier krijgen we:

- Kleinere vakken van 5 of 3 studiepunten, wat betekent dat u een vrij breed spectrum kunt krijgen.

- Past uitstekend bij de baan die we mee naar huis nemen - het goedkeuren van de cursuskeuzes is niet erg moeilijk. (We zijn van elsys, komtek en data).

- Een zeer internationale groep vrienden

- Goede financiële steun van Erasmus, lånekassen en CAF.

- Super mooi weer!

Overweegt u EURECOM voor een semester of twee in het buitenland? Kjør på! "

 • Ivan (RUSSIAN) - CTU Praag-student aan EURECOM

"Nou, een jaar doorgebracht bij EURECOM was absoluut magnifique!

Het opleidingsniveau is hier hoog, dus wees niet verbaasd dat je veel moet werken. Aan de andere kant is de kennis die je hier krijgt, up-to-date met wat de industrie nodig heeft en vaker zelfs daarbuiten (aangezien EURECOM niet alleen een universiteit is, het is ook een onderzoekscentrum).

Universitair bestuur, leraren en assistenten zijn erg vriendelijk en helpen je graag als je ergens mee vastloopt. Het is bijna als een klein gezin :)

Naast het in contact komen met moderne trends in de industrie, krijgt u de gelegenheid om een geweldige locatie aan de Cote d'Azur te verkennen. Het is niet nodig om de Franse Rivièra te introduceren, kijk gewoon op de kaart en bekijk de afstanden tussen alle beroemde locaties. Er is eigenlijk veel te bezoeken !.

Omdat er heel weinig studenten (van over de hele wereld) zijn, krijg je ook gemakkelijk je "reismaatje" of "chillin 'buddy" met wie je (zeker veel) geweldige herinneringen en fascinerende reizen overal zult hebben de kust.

Voor mij persoonlijk was het een geweldige ervaring en ik ben echt dankbaar dat ik deze kans heb gehad.

Het leven zou niet hetzelfde zijn na enige tijd hier te hebben doorgebracht. Je krijgt nieuwe kansen, nieuwe vrienden en warme herinneringen.

Lang verhaal kort, als u op zoek bent naar enkele veranderingen in het leven, een goed avontuur of een goede tijd, dan bent u hier aan het juiste adres! "

 • Aida (KAZACHSTAN) - CTU Praagse student aan EURECOM

"De mogelijkheid om te studeren aan EURECOM vormt een speciaal onderdeel in

mijn onderwijsleven. Naar de universiteit komen voor het Double Degree-programma uit Praag was een enorm plezierige en zeer lonende ervaring.

EURECOM heeft een multiculturele samenleving waarin mensen van verschillende nationaliteiten zeer goed geïntegreerd zijn. Alle hoogleraren en de administratie zijn hoog gekwalificeerd, aanspreekbaar en zeer behulpzaam. Wat academici betreft, heb ik echt genoten van de verscheidenheid aan cursussen en dat ik me kon specialiseren in de onderwerpen die mij het meest interesseerden. De cursussen zijn goed in balans met lezingen, laboratoriumwerken en uitdagingen. Ik heb ongelooflijk veel geleerd binnen en buiten de klas en heb geweldige mensen ontmoet. Ik moedig iedereen aan om aan dit programma deel te nemen.

Zorg ervoor dat je zo'n unieke en geweldige kans niet mist! "

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

EURECOM

Het fenomeen 'Big Data' is geworteld in data science and engineering, dat zich richt op de ontwikkeling van zowel computer- als wiskundige hulpmiddelen voor gegev ... [+]

Beschrijving

Het fenomeen 'Big Data' is geworteld in data science and engineering, dat zich richt op de ontwikkeling van zowel computer- als wiskundige hulpmiddelen voor gegevensopslag en -verwerking. Een toenemend aantal gegevens wordt dagelijks geproduceerd door moderne industriële processen (op gebieden zoals energie, intelligente transportsystemen, luchtvaartindustrie en vele anderen ...), en gevoed door de opkomst van multimedia-instrumenten en het internet der dingen in onze dagelijks leven.

DoelenCombinatie van computer- en statistische wetenschappen om geavanceerde en fundamentele hulpmiddelen te ontwikkelen om toegepaste problemen met betrekking tot gegevensverwerking efficiënt aan te pakken.Leer hoe u methoden, algoritmen en software kunt ontwikkelen die in staat zijn om waarde te halen uit enorme hoeveelheden heterogene data met verschillende dimensies.Bied een samenhangende mix van technische klassen in datamining, software engineering, gedistribueerde systemen in combinatie met de fundamenten van Business, Innovation en Project Management om profielen te ontwikkelen die zeer worden gewaardeerd door zakelijke recruiters.Toelatingseisen... [-]
Frankrijk Biot
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
EURECOM

Het Internet of Things (IoT) vertegenwoordigt een nieuwe fase in de digitale revolutie, die volledig bijdraagt ​​aan de opbouw van een digitale samenleving. Verschillende ... [+]

Beschrijving

Het Internet of Things (IoT) vertegenwoordigt een nieuwe fase in de digitale revolutie, die volledig bijdraagt ​​aan de opbouw van een digitale samenleving. Verschillende sectoren van de digitale samenleving gebruiken of zullen het internet van objecten gebruiken om de procedures voor inzet, exploitatie en industrialisatie te verbeteren. Deze omvatten intelligent transport, smart grids, smart city, industrie 4.0, enzovoort. De kwesties met betrekking tot de beheersing van de technologieën en processen rond het internet van objecten zijn enorm en vereisen een zeer hoog niveau van deskundigheid met geavanceerde vaardigheden op multidisciplinaire gebieden.

DoelenOntwerptools voor het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens van sensoren;IoT-applicaties en -diensten ontwerpen en ontwikkelen die zijn aangepast aan industriële behoeftenBegrijpen en ontwerpen van communicatiemechanismen aangepast aan de beperkingen van de sensoren (energieverbruik, gebrek aan rekencapaciteit)Technische cursussen over dubbele competenties verwerven op geavanceerde gebieden (exploitatie van gegevens, ontwikkeling van software, communicatienetwerken in beperkte omgevingen, machineleren, sensorbeveiliging) in verband met cursussen in innovatie, projectbeheer, ondernemerschap, enz.Toelatingseisen... [-]
Frankrijk Biot
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
EURECOM

Deze master biedt een uitgebreide reeks competenties in communicatiesystemen: van de fysieke laag (draadloze communicatietheorie en implementatieaspecten), mobiel netwerk ... [+]

Beschrijving

Deze master biedt een uitgebreide reeks competenties in communicatiesystemen: van de fysieke laag (draadloze communicatietheorie en implementatieaspecten), mobiel netwerken (op basis van IPV6), tot applicaties (voor een smartphone, tablets, enz.). Sophia-Antipolis wordt beschouwd als een belangrijke Europese regio voor onderzoek en ontwikkeling van telecommunicatie in Zuid-Frankrijk. EURECOM heeft door de jaren heen een synergie opgebouwd met de lokale industriële omgeving op het gebied van geavanceerde onderzoeksthema's.

DoelenGeef de theoretische achtergrond en de toegepaste knowhow voor ingenieurs in mobiele computersystemen.Leer problemen vanuit een systeemperspectief aanpakken, verticaal knippen en een laag-laagbenadering volgen.Instrumenten en methoden verwerven en beheersen om de snelle evolutie van technologie te volgen en oplossingen te bieden die leiden tot toekomstige generaties van systemen.Verwerven van managementkennis om innovatie te bieden in mobiele communicatiesystemen (projectbeheer, organisatie, innovatiemanagement, enz.).... [-]
Frankrijk Biot
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
EURECOM

De Master in Digital Security is ontworpen voor diegenen die experts willen worden op het groeiende gebied van digitale beveiliging in een uitgebreid scala van toepassing ... [+]

Beschrijving

De Master in Digital Security is ontworpen voor diegenen die experts willen worden op het groeiende gebied van digitale beveiliging in een uitgebreid scala van toepassingen (systeem- en softwarebeveiliging, ingebouwde beveiligingssystemen, forensisch onderzoek, biometrie, enz.)

DoelenBied een solide achtergrond in het ontwerp en beheer van beveiliging op belangrijke gebieden van communicatie en informatica.De professionele training in beveiliging zal worden aangeboden als aanvulling op een geavanceerd programma op het gebied van computernetwerken, mobiele diensten en beeldvorming.Verkrijg de vaardigheden om beveiligingsproblemen aan te pakken die zich voordoen bij netwerken, gedistribueerde softwaretoepassingen en beeldverwerking.De betaalde stage van zes maanden biedt een geavanceerde professionele ervaring en een toekomstig concurrentievoordeel.Toelatingseisen... [-]
Frankrijk Biot
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
EURECOM

Het doel van de Post Master's degree is om geavanceerde vaardigheden en een geavanceerde ervaring te bieden in een breed scala van Digital Security-toepassingen. De k ... [+]

Het doel van de Post Master's degree is om geavanceerde vaardigheden en een geavanceerde ervaring te bieden in een breed scala van Digital Security-toepassingen. De kracht van het programma is afhankelijk van een veelzijdige benadering van sleutelgebieden van beveiligingstoepassingen: beveiliging van software, ingebedde systemen, cloud computing, gegevens, IoT, netwerken en communicatie.

Context

Met de snelle ontwikkeling van computer- en communicatiesystemen in ons privé- en professionele leven, zijn tegenwoordig fraude en kwaadwilligheid in verschillende vormen ontstaan. Aanvallen lopen routinematig uiteen van eenvoudige computeroverlast tot cybercriminaliteit en bedreigingen voor kritieke infrastructuur. In de afgelopen decennia hebben de technische middelen om deze aanvallen tegen te gaan een enorme groei doorgemaakt en de geboorte van geheel nieuwe velden:... [-]

Frankrijk Biot
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
EURECOM

De Post Master's degree in Communications for ITS biedt de nodige kennis die ingenieurs en managers nodig hebben om Connected Cars / Connected Mobility-applicaties te ... [+]

De Post Master's degree in Communications for ITS biedt de nodige kennis die ingenieurs en managers nodig hebben om Connected Cars / Connected Mobility-applicaties te ontwerpen om de innovaties en unieke kansen van de Vehicular Communications-industrie volledig te begrijpen.

Context - Connected Cars en ITS

Intelligent Transportation Systems (ITS) beloven een van de meest dynamische en innovatieve specialisatiegebieden te zijn met een grote verwachte industriële en zakelijke groei in het komende decennium. ITS is gericht op het toevoegen van informatie- en communicatietechnologieën aan transportinfrastructuren en voertuigen om openbare instellingen en transportbedrijven in staat te stellen om:... [-]

Frankrijk Biot
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

From EURECOM with love - India

From EURECOM with love - South America

Webinar EURECOM - Boost your career with a degree in IT/Telecommunication

Address
450 route des Chappes, Campus SophiaTech 06410 Biot
Biot, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk