EURECOM

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

EURECOM - Een leidende Graduate School en Researchcentrum op het gebied van Digital Science

EURECOM is een Graduate School and Research Centre in Digital Science, gevestigd in het technologiepark Sophia Antipolis (Franse Rivièra), een belangrijke Europese plaats voor telecommunicatieactiviteiten. Het werd in 1991 opgericht in een consortiumvorm [GIE] waarmee EURECOM een groot netwerk van gerenommeerde academische en industriële partners kon bouwen. EURECOM onderzoeksteams bestaan ​​uit internationale experts, aangeworven op het hoogste niveau, wier werk regelmatig wordt gehonoreerd en internationale erkenning heeft gekregen.

3 fundamentele missies:

1 / Onderzoek

Prioriteit is gegeven aan drie onderzoeksgebieden: digitale beveiliging, gegevenswetenschap en communicatiesystemen.

2 / Onderwijs op hoog niveau

EURECOM biedt afgestudeerde en postacademische cursussen in Digital Science aan en biedt vier Master of Sciences die volledig zijn erkend door de Franse staat en die zijn toegewijd aan buitenlandse studenten. In 2012 opende EURECOM twee post-mastergraden in bloeiende sectoren: beveiliging voor computersystemen en communicatie en communicatie voor intelligente vervoerssystemen . Deze graden worden voor 100% in het Engels gegeven

MASTER's DEGREES - MSC

EURECOM en IMT (Institut Mines Télécom) bieden door de staat erkende Master of Science-graden aan in 4 specialisaties die voornamelijk gericht zijn op internationale studenten in:

  • Master in digitale beveiliging
  • Master in Data Science and Engineering
  • Master in mobiele computersystemen
  • Master in Internet of Things (IoT)

Deze graden staan ​​open voor kandidaten met het equivalent van een 3/4-jarige bachelordiploma op een relevant gebied. De masterdiploma's zijn geaccrediteerd door het Franse ministerie van Onderwijs en Onderzoek als nationale masterdiploma's in wetenschap en technologie en geven toegang tot verdere Ph.D. studies of naar topposities in de industrie.

POST MASTER's DEGREES

Omdat IT-functies steeds complexer worden, zijn hogere vaardigheden vereist. EURECOM 's Post Master-graden zijn bedoeld voor studenten en ingenieurs met een afgeronde masteropleiding die op zoek zijn naar een concurrentievoordeel op bloeiende gebieden zoals digitale beveiliging en connected vehicles / intelligente transportsystemen.

De Post Master degree (in het Frans: " titre d'ingénieur de spécialisation "), wordt geaccrediteerd door de CTI, Franse Accreditation Agency of Engineering curricula, die staat erkenning en hoge zichtbaarheid bij bedrijven garandeert. Het Europese kwaliteitslabel "EUR-ACE" is toegekend aan beide graden.

Twee specialisaties:

  • Beveiliging in computersystemen en communicatie
  • Communicatie voor intelligente vervoerssystemen (Connected Vehicles)

3 / Ervaar de Franse Rivera

Met zijn locatie aan de EURECOM de Franse EURECOM biedt EURECOM studenten duiken, zeilen, strandfeesten, EURECOM weekends, raften in de Gorges EURECOM Verdon, en het eenvoudige plezier om te leven op een plek die 300 dagen zon per jaar geniet, slechts twee uur vlucht weg van de grootste hoofdsteden van Europa.

2020 UITSTEKENDE BEURS CARNOT TSN

Voor onze volgende EURECOM 2020 (september 2020) heeft EURECOM , met de steun van het Institut Carnot , het EURECOM / Carnot TSN Excellence-beursprogramma opgezet dat openstaat voor excellente en zeer gemotiveerde studenten die een Master of Science bij ons willen volgen en die kan aantonen dat ze onderzoek willen. Kandidaatselectie is gebaseerd op excellentie en motivatie.

Info hier: href = "https://www.eurecom.fr/en/les-formations/diplome-national-de-master/excellence-scholarships

Studierichting:

In aanmerking komende masterprogramma's aangeboden op EURECOM

Aantal onderscheidingen:

Ø1 (One) SUPER EXCELLENCE-beurs van 10.000 euro

ØTot 10 (tien) EXCELLENCE-beurzen van 5.000 euro

EURECOM werd geëvalueerd door Quacquarelli Symonds (QS) tegen de belangrijkste pijlers van wat een universiteit van wereldklasse maakt.
EURECOM kreeg een uitmuntendclassificatie van vijf sterren (van de vijf sterren) in de QS Stars University-cijfers 2018.
Als studiebestemming wordt EURECOM wereldwijd erkend vanwege zijn sterke connecties met de industrie, hoog-impactonderzoek en de excellentie van zijn onderwijs .
EURECOM verkreeg vijf QS-sterren in onderwijs, inzetbaarheid en faciliteiten .

WAAROM KIES EURECOM ?

"Ik raad iedereen aan om een jaar bij EURECOM te brengen!"

  • Eino (FINNISH) - AALTO Student aan EURECOM

"Ik raad EURECOM zeker aan!

Het universiteitsgebouw is klein en alle studenten zijn uitwisselingsstudenten, dus de sfeer is erg positief en sociaal.

De professoren komen uit veel verschillende landen en zijn gemotiveerd om te doceren en onderzoek te doen.

De onderwerpen van de cursussen en onderzoek komen op het juiste moment en dat stimuleert de motivatie om te studeren.

Cote d'Azur als locatie is geweldig, want hier hebben we slechts een paar maanden van de "Finse lente" en de rest van de tijd is het zomer.

Men moet niet bang zijn voor de beruchte bureaucratie van Frankrijk, want er zijn veel stafleden van de universiteit die graag helpen met alle praktische zaken.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de Franse taal te leren, maar de taal kennen is geen vereiste, omdat alles in het Engels kan worden gedaan. "

  • Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius (NOORWEGEN) - NTNU-studenten aan EURECOM

"Wij (Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius en al) gingen naar EURECOM om iets anders te doen voor ons vierde jaar, en het bleek een goede keuze te zijn.

Hier krijgen we:

- Kleinere vakken van 5 of 3 studiepunten, wat betekent dat u een vrij breed spectrum kunt krijgen.

- Past uitstekend bij de baan die we mee naar huis nemen - het goedkeuren van de cursuskeuzes is niet erg moeilijk. (We zijn van elsys, komtek en data).

- Een zeer internationale groep vrienden

- Goede financiële steun van Erasmus, lånekassen en CAF.

- Super mooi weer!

Overweegt u EURECOM voor een semester of twee in het buitenland? Kjør på! "

  • Ivan (RUSSIAN) - CTU Praag-student aan EURECOM

"Nou, een jaar doorgebracht bij EURECOM was absoluut magnifique!

Het opleidingsniveau is hier hoog, dus wees niet verbaasd dat je veel moet werken. Aan de andere kant is de kennis die je hier krijgt, up-to-date met wat de industrie nodig heeft en vaker zelfs daarbuiten (aangezien EURECOM niet alleen een universiteit is, het is ook een onderzoekscentrum).

Universitair bestuur, leraren en assistenten zijn erg vriendelijk en helpen je graag als je ergens mee vastloopt. Het is bijna als een klein gezin :)

Naast het in contact komen met moderne trends in de industrie, krijgt u de gelegenheid om een geweldige locatie aan de Cote d'Azur te verkennen. Het is niet nodig om de Franse Rivièra te introduceren, kijk gewoon op de kaart en bekijk de afstanden tussen alle beroemde locaties. Er is eigenlijk veel te bezoeken !.

Omdat er heel weinig studenten (van over de hele wereld) zijn, krijg je ook gemakkelijk je "reismaatje" of "chillin 'buddy" met wie je (zeker veel) geweldige herinneringen en fascinerende reizen overal zult hebben de kust.

Voor mij persoonlijk was het een geweldige ervaring en ik ben echt dankbaar dat ik deze kans heb gehad.

Het leven zou niet hetzelfde zijn na enige tijd hier te hebben doorgebracht. Je krijgt nieuwe kansen, nieuwe vrienden en warme herinneringen.

Lang verhaal kort, als u op zoek bent naar enkele veranderingen in het leven, een goed avontuur of een goede tijd, dan bent u hier aan het juiste adres! "

  • Aida (KAZACHSTAN) - CTU Praagse student aan EURECOM

"De mogelijkheid om te studeren aan EURECOM vormt een speciaal onderdeel in

mijn onderwijsleven. Naar de universiteit komen voor het Double Degree-programma uit Praag was een enorm plezierige en zeer lonende ervaring.

EURECOM heeft een multiculturele samenleving waarin mensen van verschillende nationaliteiten zeer goed geïntegreerd zijn. Alle hoogleraren en de administratie zijn hoog gekwalificeerd, aanspreekbaar en zeer behulpzaam. Wat academici betreft, heb ik echt genoten van de verscheidenheid aan cursussen en dat ik me kon specialiseren in de onderwerpen die mij het meest interesseerden. De cursussen zijn goed in balans met lezingen, laboratoriumwerken en uitdagingen. Ik heb ongelooflijk veel geleerd binnen en buiten de klas en heb geweldige mensen ontmoet. Ik moedig iedereen aan om aan dit programma deel te nemen.

Zorg ervoor dat je zo'n unieke en geweldige kans niet mist! "

Locaties

Biot

Address
EURECOM
450 Route des Chappes
06410 Biot
France

Biot, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk