ESRA - École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ESRA is een Franse filmschool, opgericht in 1972, het is de enige privéschool die door de Franse overheid wordt gemachtigd om een ​​staatsexamen (Franse bachelor) af te geven en af ​​te leveren. ESRA combineert theoretische en praktische instructie op dezelfde manier in een programma dat zijn doeltreffendheid door de jaren heen heeft bewezen. 6000 alumni werken nu op het gebied van film en televisie. Sinds 2007 biedt ESRA zijn afgestudeerde studenten een optioneel vierde studiejaar in New York City, waarbij ze een programma van 12 weken volgen en een korte film opnemen, in samenwerking met een partnerschool uit New York. Onze zomerprogramma's bieden studenten uit de hele wereld de mogelijkheid om uitdagend academisch werk te doen in het gezelschap van leeftijdsgenoten die hun uitzonderlijke vaardigheden en liefde voor leren delen. Alle faculteit bij ESRA zijn erkende leraren en werkende professionals. Onze focus ligt op rigoureuze academici en leren, maar ook op de sociale ervaring die voortvloeit uit het bij elkaar brengen van internationale studenten.

ESRA : Under-graduate School of Audiovisual Creation

Een driejarig programma in film en audiovisueel: regisseren voor film, regisseren voor tv, regisseren voor tv-series, produceren, bewerken en beeldmateriaal (cinematografie).

ISTS: Under-graduate School of Sound technics

Een driejarig programma voor loopbanen in geluid: studiogeluid, geluid voor het scherm, live-evenementen en radio.

SUP'INFOGRAPH: Undergraduate school voor 3D-animatiefilms.

Een driejarig programma voor loopbanen in 3D-animatiefilms: Regie en animatie, belichting en rendering en post-productie. NEW YORK: Afgestudeerde ESRA , ISTS en SUP'INFOGRAPH studenten kunnen ervoor kiezen om een ​​optioneel 4e jaar in New York City te volgen. Dit programma bevat theoretische en praktische cursussen, producties en stages. Ook kunnen de eerste en tweedejaars studenten een zomerprogramma volgen in New York City gedurende de maand juli.

Permanente educatie:

In Parijs, Nice, Rennes en Brussel biedt ESRA permanente educatie aan alle volwassenen die op zoek zijn naar een verandering van loopbaan, programma's van één week tot acht maanden op verschillende gebieden: Audiovisuele regie, Audiovisuele technicus, geluidstechnicus, HD-opnamen, digitale fotografie, software certificeringen (Apple en avid gecertificeerd centrum).

ESRA JUNIORS

ESRA Biedt inleidende programma's voor Franse middelbare scholieren van 5 dagen tot een maand in scenarioschrijven, filmanalyse, geluid, regie en bewerking. Ze vinden plaats in februari, april en juli op elke school: Parijs, Nice, Rennes, Brussel en ook in Cannes tijdens het International Film Festival in mei.

ESRA INTERNATIONALE PROGRAMMA'S:

Sinds 2016 biedt ESRA International een eenjarig filmmaken-programma voor buitenlandse studenten in het Engels in Parijs. Sinds 2016 biedt ESRA International zomerprogramma's van 2 tot 4 weken voor buitenlandse studenten in Filmmaken in het Engels in Parijs, Nice en Brussel.

ESRA - DHEC: AFGESTUDEERPROGRAMMA'S

Sinds 2008 biedt ESRA twee graduate programma's in scenarioschrijven / regisseren en productie / distributie in Parijs.

Locaties

Parijs

ESRA - ISTS - Sup'Infograph Paris

Address
ESRA PARIS
135 avenue Félix Faure

75015 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 1 44 25 25 25

Leuk

ESRA Côte d'Azur

Address
ESRA CÔTE D'AZUR
9, quai des Deux Emmanuel

06 300 Leuk, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 4 92 00 00 92

Rennes

ESRA Bretagne

Address
1 rue Xavier Grall
35700 Rennes, Bretagne, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 99 36 64 64

Brussel

ESRA Bruxelles

Address
ESRA BRUXELLES
34, Rue du Beau Site

1 000 Brussel, België
Telefoonnr.
+32 2 647 47 37