ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Opgericht in 1924, Lille Graduate School of Journalism (ESJ Lille) is één van de eerste professionele scholen voor journalistiek opleiding in Europa. Ze is de oudste van de 14 scholen erkend door het beroep in Frankrijk.

De vuurtoren afgestudeerde van de school, de oudste, geldig twee jaar van onderwijs voor 60 studenten. Het eerste jaar is Polymedia (radio, televisie, kranten, bureau, internet) en de tweede is gespecialiseerd. Dit laatste kan gebeuren door te leren.

Het is toegankelijk door een selectieve wedstrijd naar niveau 3. Een specifiek evenement is georganiseerd International Students. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking metLille Instituut voor Politieke Studies (Sciences Po Lille). Deze overeenkomst geeft studenten de mogelijkheid om te ontvangen aan het eind van hun scholing twee diploma's: het ESJ Lille (erkend beroep) en die van het IEP van Lille (ter waarde van Grade 2 Master in de Politieke Wetenschappen).

De ESJ Lille heeft in de loop der jaren, in aanvulling op haar geschiedenis graad, andere cursussen:

  • Sinds september 2014, de Academie ESJ Lille biedt na de ferry route. U komt binnen op de plaat (150 zitplaatsen) met een minimumniveau van Bac. Deze "achtergrond Journalism ESJ Lille", uniek in Frankrijk, geeft studenten de afgestudeerden om een ​​inleidende training voor een loopbaan in de pers en wedstrijd voorbereiding scholen ongeveer 10 uur per week te volgen. Voor studenten in partneruniversiteiten van Lille kanalen 1,2,3 volgen van deze cursus kan een derde van de kredieten die nodig valideren om zijn licentie jaar en de beste start op school concurrentie te verkrijgen.
  • De regionale weekbladen sterven als een vijftien jaar studenten aan de regionale weekbladen. Het is een professionele licentie, er komt concurrentie op +2.
  • Journalist en wetenschappelijke sector (niveau diploma M2) vormen één jaar journalistiek studenten die al een master of een Master 1 wetenschap en technologie te houden. Het komt concurrentie op 4.
  • De internationale meester sterven in Media Management (Mi2M) (diploma niveau M2). We gaan voor de abonnees met een Master 1, wordt het onderwijs op afstand gedaan, op een training platform.
  • De prep gelijke kansen begeleidt jongeren geselecteerd op academische en sociale criteria bij de voorbereiding van toelatingsexamens erkende journalistiek scholen. De ESJ Lille ondersteunt alle opleidingskosten die zijn vrijgesteld studenten uit deze klasse zijn.
  • TV-voorbereiding maakt het mogelijk kandidaten om journalistiek scholen voor te bereiden op zijn best het onderwijs op afstand gedaan, op een training platform. Het is ingevoerd bij de registratie.

De school ontwikkelt ook vele internationale activiteiten. Ze grijpt regelmatig in veel landen in Europa, Afrika en Azië. Zij richtte in 1994 op Theophrastus Network waarvan 20 Franse centra van journalistieke opleiding bij elkaar brengt.

De ESJ Lille streeft naar uitwisseling en reflectie onder journalisten en onderzoekers te bevorderen. Het publiceert daarom in samenwerking met de Laval University (Quebec), Les Cahiers journalistiek. De school wil ook een laboratorium functie uitoefenen in dienst van het beroep en de media.

De schoolleiding vereniging bestaat uit vijftig leden (informatie professionals, alumni, lokale overheden, vertegenwoordigers van de regionale hoger onderwijs, het regionale bedrijfsleven, politieke, culturele of economische). Het bestuur wordt voorgezeten door Louis Dreyfus, CEO van Le Monde. De directeur is Pierre Savary (journalist, oud-student van de ESJ Lille, 65 promotie).

Locaties

Lille

Ecole Supérieure de Journalisme de Lille

Address
50, rue Gauthier-de-Châtillon
59046 Lille cedex France

59046 Lille, Hauts-de-France, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 3 20 30 44 00

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden