ESIGELEC Graduate School of Engineering

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ESIGELEC biedt trainingen voor ingenieursstudenten, telecommunicatie, elektronica, informatietechnologie, informatie-netwerken, embedded systemen, automatisering en robotica, elektrotechniek voor transport, mechatronica, energie en duurzame ontwikkeling, biomedische technologie, business engineering en financiële engineering.

Onze programma's zijn gebaseerd op de studenten projecten, praktisch werk in laboratoria, project management cursussen, vreemde talen en stages, en stelt voor een internationale omgeving met sterke banden met de industrie, biedt studenten de mogelijkheid om hun persoonlijke / professionele vaardigheden te ontwikkelen en klaar om aan het werk te zijn !

Studenten kunnen worden toegelaten na de middelbare school (5-jarige ingenieursopleiding onderwezen in het Frans) of na de voorbereidende lessen / een eerste opleiding in 2 jaar aan de universiteit (3-jaar ingenieursopleiding onderwezen in het Frans) of na een bachelor's degree (2-jaar ingenieursopleiding onderwezen in het Frans, of Masters / MSc-programma in het Engels gegeven.

Verschillende redenen om te kiezen ESIGELEC:

Een school creëerde meer dan 110 jaar geleden (in 1901), met een lange ervaring in het hoger onderwijs, Accreditatie door de Franse Raad van ingenieursopleidingen (CTI) voor zijn ingenieursdiploma. Erkenning door het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek voor de masteropleidingen. Accreditatie door de Franse Conferentie van Top Management and Engineering School (CGE) voor zijn MSc. Diploma's. School ondersteund door de Kamer van Koophandel en Industrie van Rouen (CCIR) en beheerd als een non-profit organisatie met een bestuur van de Raad, waaronder vertegenwoordigers van: de Alumni Association (SIGELEC), lokale overheidsinstanties (Kamer van Koophandel en Industrie van Rouen, Regionale Raad, Greater Rouen - CREA), bedrijven (Aircelle, EDF, France Telecom, Synchroon, Thales Air Systems, Valeo en UIMM) en hoger onderwijs (University of Rouen, Institute "Mines Telecom"). School gerangschikt onder de beste scholen van techniek in Frankrijk, met een 5-jarige ingenieursopleiding:

  • Ranking 2014 van 'L'ETUDIANT "en" L'Express ":
  • 4 voor Industrie Netwerken 4e Internationale Outlook 2 voor Werken bij in de IT

Ranking 2013 van «SMBG»: 1 in Elektronica, Elektrotechniek en optica School ontvangen Master / MSc. programma volledig in het Engels gegeven: Master in Wetenschappen en Technologie Electronic Embedded Systems en Master in Wetenschappen en Technologie -Informatie Systems (in samenwerking met INSA ROUEN in Frankrijk), en 2 MSc. programma's in "Control and Embedded Instrumentation" en in "Automotive Embedded Systems" (in samenwerking met Manipal University in India). Mogelijkheid om een ​​doctoraat aan het Research Institute in elektronische en Embedded Systems (IRSEEM) volgen Een zeer sterke internationale omgeving: meer dan 35% van de internationale studenten in de programma's van de school; 85 partneruniversiteiten in 40 verschillende landen; een verplichte periode buiten Frankrijk van minimaal 3 maanden voor de lokale studenten van de technische programma onderwezen in het Frans, met veel keuzemogelijkheden: stages bij bedrijven, summer school, volledige semester of een jaar in een partneruniversiteit in het buitenland, double degree programma's, ... 19 double degree programma's voor de studenten van de ingenieursopleiding: 3 Manager-Engineer double-opleidingen (in samenwerking met Neoma BS, Audencia, TELECOM Management School), 3 Onderzoeker-Engineer double-opleidingen (in samenwerking met de Universiteit van Rouen ), 13 double-opleidingen in het buitenland (USA, Ierland, Duitsland, Canada, Verenigd Koninkrijk, Finland, China). Veel studenten clubs Een belangrijk netwerk van alumnis in Frankrijk en abraod (meer dan 9000, omdat de school werd opgericht in 1901). Modern, groot en goed uitgeruste gebouwen in een bosrijke omgeving, met een gemakkelijke toegang tot de historische, dynamische en levendige centrum van Rouen en op slechts 1 uur en een half van het centrum van Parijs.

Sleutel figuren

Meer dan 9.000 afgestudeerden sinds de oprichting in 1901 Meer dan 1.650 studenten Meer dan 35% van de internationale studenten in de programma's van ESIGELEC 407 academische en administratieve mensen, waaronder 335 onderwijzend personeel (62 vaste leraren, 45 gastprofessoren van partner universiteiten in het buitenland, 83 experts uit de industrie, 145 professoren van universiteiten of onafhankelijke / taaldocenten) en 72 administratieve mensen 5 afdelingen: Information Technology, Elektronica en Telecommunicatie, Elektrotechniek en Energie, Embedded Systems en instrumentatie, Geesteswetenschappen Talen en management Een onderzoeksinstituut voor ingebedde elektronische systemen (IRSEEM) 85 universitaire partnerships in 40 verschillende landen Een netwerk van 3.000 corporate partners Ongeveer 51% van de afgestudeerden een baan gevonden voor het einde van hun studie en 95% van alle studenten een baan gevonden in minder dan 6 maanden (in 2012). 53% van hen vond de werkgelegenheid in de wijken van Parijs en 10% in het buitenland Een campus van 12, 000 vierkante meter, waarvan de prijs "Auguste Perret" voor zijn mooie architectuur heeft ontvangen. Een extra oppervlakte van 5000 vierkante meter dat zich toelegt op onderzoek, innovatie en overdracht van technologie (De Campus voor Integratie van Embedded Systems - CISE) werd geopend in 2012.

Locaties

Rouen

ESIGELEC

Address
Technopôle du Madrillet
Avenue Galilée - BP 10024
76801 Saint-Etienne du Rouvray

Rouen, Normandië, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden