ESCP Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ESCP Business School , opgericht in 1819, heeft generaties leiders en ondernemers voortgebracht. Met zijn zes stadscampussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau, stelt de echt Europese identiteit van ESCP Business School haar in staat een unieke multiculturele onderwijsstijl te bieden op het gebied van zaken en een globale kijk op internationale managementkwesties. Elk jaar verwelkomt ESCP Business School meer dan 6.500 studenten en 5.000 leidinggevenden uit meer dan 120 verschillende landen, en biedt hen een uitgebreid aanbod van managementcursussen en gespecialiseerde programma's (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD en Executive Education). ESCP Business School is multi-geaccrediteerd: AACSB, EQUIS, EFMD MBA EFMD EMBA - Volg ons op Twitter @ESCPeurope

Hoewel het merk ESCP Business School loop van zijn bijna 200-jarige geschiedenis is geëvolueerd, is het altijd trouw gebleven aan zijn eerste drie letters. Beginnend in 1819 onder de naam Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie en kort daarna omgedoopt tot Ecole Supérieure de Commerce, ontwikkelde het zich vijftig jaar later in 1869 tot ESCP. Na samenvoeging met haar zusterschool, de European School of Management (EAP), in In 1999 heette de school ongeveer tien jaar ESCP-EAP. In 2009 veranderde de naam van de school in ESCP Europe, waarin expliciet werd verwezen naar het Europese erfgoed en de positionering. In 2019 werd de school ESCP Business School .

De internationale reikwijdte van ESCP Business School is al sinds haar vroege leeftijd zichtbaar. De klas van 1824 telde al 30% van de internationale studenten met 15 verschillende nationaliteiten, waaronder zeven Spanjaarden, vijf Brazilianen, vijf Nederlanders, vier Duitsers en twee Amerikanen. Taalonderwijs was een essentieel onderdeel van het eerste leerplan dat naast de Franse grammatica ook cursussen in het Engels, Duits en Spaans omvatte. Vanaf 1825 werden in totaal tien talen onderwezen op de ESCP Business School en moesten studenten er minstens drie studeren.

Ongeveer anderhalve eeuw later was ESCP Business School opnieuw een pionier door de oprichting van een multi-campus business school. Om te reageren op de Europese roeping van de School, werden campussen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk geopend in 1973, gevolgd door Spanje in 1988, Italië in 2004 en Warschau in 2015. In de context van een steeds meer geglobaliseerde wereld, de ambitie van ESCP Business School vandaag echt Europese managers opleiden door de link tussen humanistische waarden en managementeducatie te bevorderen. ESCP Business School wordt een echte Europese school open voor de wereld.

Missie en waarden

ESCP Business School verbindt en vormt de bedrijfswereld door kennis en praktijk op het gebied van cultuuroverschrijdend management te bevorderen.

Onderwijsmanagement vanuit een interdisciplinair perspectief op het hoogste niveau van academische excellentie, we ontwikkelen cultureel intelligente, meertalige leiders, die ruimdenkend, flexibel en verantwoordelijk zijn.

Als managers en ondernemers zijn de afgestudeerden van ESCP Business School toegerust om te leiden en te inspireren in een geglobaliseerde wereld.

Belangrijkste feiten

 • 6 ESCP Business School campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau
 • Multi-geaccrediteerd: AACSB, EQUIS, EFMD, MBA, EFMD EMBA, 5 Europese hogere ed-standaarden
 • The World's First Business School (geschat 1819)
 • Meer dan 150 hoogleraren die onderzoek verrichten en meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen op onze 6 campussen
 • 90 geaffilieerde hoogleraren, 40 gastprofessoren, meer dan 800 beoefenaars en experts
 • Meer dan 130 academische allianties in Europa en de wereld
 • Een volledig portfolio: Bachelor, Masters, MBA's, PhD's en Executive Education
 • 5.000 studenten in opleidingen die 100 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen
 • 5.000 deelnemers op hoog niveau in maatwerktrainingen en executive education
 • 55.000 actieve alumni in meer dan 150 landen in de wereld
 • Europese governance die de diepe Europese identiteit van de school vertegenwoordigt
 • Regelmatig gerangschikt onder 's werelds beste business schools

campussen

ESCP Business School onderscheidende model van ESCP Business School van een grensoverschrijdende multi-campus business school belichaamt het hart van onze Europese identiteit. Met zijn zes stadscampussen in grote Europese steden draagt ESCP Business School actief bij aan de ontwikkeling van een Europese managementcultuur en stelt de School in staat een uniek soort intercultureel bedrijfsonderwijs aan te bieden:

 • BERLIN
 • LONDEN
 • MADRID
 • PARIJS
 • TORINO
 • WARSCHAU

Locaties

Parijs

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Paris
79, avenue de la République

75543 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 1 49 23 20 00

Londen

ESCP Europe - London Campus

Address
ESCP Europe Campus London
527 Finchley Road


NW3 7BG Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Berlijn

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Berlin
Heubnerweg 8-10

14059 Berlijn, Berlijn, Duitsland
Telefoonnr.
+49 30 320070

Turijn

ESCP-EUROPE Torino

Address
ESCP Europe Torino Campus
Corso Unione Sovieticà, 218 bis

10134 Turijn, Piedmont, Italië
Telefoonnr.
+39 011 670 5894

Warschau

Address
ESCP Europe Warsaw Campus
c/o Kozminski University
57/59 Jagiellonska St.

03-301 Warschau, Mazovië, Polen

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Opleidingen