Lees de Officiële Beschrijving

ESCOM is een school voor chemische engineering in Compiègne, Frankrijk. Zijn opleiding en zijn diploma worden erkend en geaccrediteerd door de Commissie van de titels van ingenieur (CTI) en door het ministerie van hoger onderwijs. We maken deel uit van het netwerk van privéscholen van FESIC, de Confederation of Grandes Ecoles (CGE) en de Gay-Lussac Federation (FGL) die chemiescholen in Frankrijk verenigt.

De ESCOM engineeringopleiding combineert wetenschappelijke disciplines, voornamelijk chemie, met engineeringtechnieken (inclusief chemische technologie en procestechniek), menswetenschappen (economie en sociale wetenschappen en talen), en openheid voor zaken en internationalisering.

Deelnemen aan ESCOM betekent training gericht op innovatie, groene chemie en duurzame ontwikkeling. Het bereidt zich voor op een breed scala van beroepen en sectoren: fijne chemicaliën en toepassingen, biotechnologie, agro-industrie, milieu, energie, farmaceutica, cosmetica ...)

Gelegen op de campus van de Compiègne University of Technology (UTC), draagt ESCOM bij tot een territoriale dynamiek op academisch niveau en onderzoek naar groene chemie en duurzame processen.escom2

Enkele sleutelfiguren

 • 1957 schoolstichting
 • 3000 afgestudeerden sinds stichting
 • 630 studenten
 • 20 internationale studenten verwelkomden elk jaar
 • 24 docenten en onderzoeksprofessoren
 • 100 sprekers uit de academische of industriële wereld
 • 2 onderzoeksteams, 1 in procestechniek, 1 in de organische chemie met het doel om agro-middelen te valoriseren
 • 2 competitiviteitsclusters IAR (Industry and Agro-Resources) en Elastopoleescom1

Framework of LifeCompiègne is een provinciestad, rustig en aangenaam om te bewonen. De inwoners profiteren van een uitzonderlijke natuurlijke en culturele omgeving: het keizerlijk paleis, de Clairière de l'Armistice, het Château de Pierrefonds, het kasteel van Chantilly, een van de grootste bossen in Europa, nationale stoeterijen ...

 • Het is een stad in Frankrijk die tot de eersten behoort vanwege de kwaliteit van zijn leven
 • 42 000 inwoners voor 5000 studenten
 • 2 theaters, 2 concertzalen, muziekfestivals (jazz, rock, electro ...), sportfaciliteiten (ijsbaan, zwembad, hallen en sportvelden, karting, bowling ...)
 • 45 minuten met de trein van Parijs
 • 30 minuten van de luchthaven Roissy Charles De Gaulleescom3

CollegegeldAfstudeerders zijn onderhevig aan collegegeld.

Opleidingen te volgen in:
 • Frans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

ESCOM : École Supérieure de Chimie Organique et Minérale

De ESCOM Chemistry kent een ingenieursdiploma toe dat bestaat uit 5 jaar studies in wetenschap en technologie op het gebied van chemie en procestechnologie. Dit diploma w ... [+]

De ESCOM Chemistry kent een ingenieursdiploma toe dat bestaat uit 5 jaar studies in wetenschap en technologie op het gebied van chemie en procestechnologie. Dit diploma wordt op dezelfde manier erkend als een Master volgens het kader van de Bologna-overeenkomsten. ESCOM Chimie's graad in chemische technologie is gecertificeerd door het EUR-ACE-label.

Internationale studenten kunnen zich op deze niveaus gedurende 5 jaar en meer in het bijzonder tijdens het 3e jaar bij de ESCOM chemie aansluiten. Elk jaar bestaat uit cursussen, praktisch laboratoriumwerk en stages die worden uitgevoerd in Frankrijk of in het buitenland. Alle cursussen worden in het Frans gegeven.

In het 3e jaar (equivalent van het laatste jaar van de bachelor) bestaat het programma uit de volgende vakken:... [-]

Frankrijk Compiègne
September 2020
Frans
Voltijd
5 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Escom - Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale
Address
Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale – ESCOM 1, allée du Réseau Jean-Marie Buckmaster 60200 Compiègne
Compiègne, Hauts-de-France, Frankrijk
Website
Telefoonnr.
+33 3 44 23 88 29