Lees de Officiële Beschrijving

ESCOM is een school voor chemische engineering in Compiègne, Frankrijk. Zijn opleiding en zijn diploma worden erkend en geaccrediteerd door de Commissie van de titels van ingenieur (CTI) en door het ministerie van hoger onderwijs. We maken deel uit van het netwerk van privéscholen van FESIC, de Confederation of Grandes Ecoles (CGE) en de Gay-Lussac Federation (FGL) die chemiescholen in Frankrijk verenigt.

De ESCOM engineeringopleiding combineert wetenschappelijke disciplines, voornamelijk chemie, met engineeringtechnieken (inclusief chemische technologie en procestechniek), menswetenschappen (economie en sociale wetenschappen en talen), en openheid voor zaken en internationalisering.

Deelnemen aan ESCOM betekent training gericht op innovatie, groene chemie en duurzame ontwikkeling. Het bereidt zich voor op een breed scala van beroepen en sectoren: fijne chemicaliën en toepassingen, biotechnologie, agro-industrie, milieu, energie, farmaceutica, cosmetica ...)

Gelegen op de campus van de Compiègne University of Technology (UTC), draagt ESCOM bij tot een territoriale dynamiek op academisch niveau en onderzoek naar groene chemie en duurzame processen.escom2

Enkele sleutelfiguren

 • 1957 schoolstichting
 • 3000 afgestudeerden sinds stichting
 • 630 studenten
 • 20 internationale studenten verwelkomden elk jaar
 • 24 docenten en onderzoeksprofessoren
 • 100 sprekers uit de academische of industriële wereld
 • 2 onderzoeksteams, 1 in procestechniek, 1 in de organische chemie met het doel om agro-middelen te valoriseren
 • 2 competitiviteitsclusters IAR (Industry and Agro-Resources) en Elastopoleescom1

Framework of LifeCompiègne is een provinciestad, rustig en aangenaam om te bewonen. De inwoners profiteren van een uitzonderlijke natuurlijke en culturele omgeving: het keizerlijk paleis, de Clairière de l'Armistice, het Château de Pierrefonds, het kasteel van Chantilly, een van de grootste bossen in Europa, nationale stoeterijen ...

 • Het is een stad in Frankrijk die tot de eersten behoort vanwege de kwaliteit van zijn leven
 • 42 000 inwoners voor 5000 studenten
 • 2 theaters, 2 concertzalen, muziekfestivals (jazz, rock, electro ...), sportfaciliteiten (ijsbaan, zwembad, hallen en sportvelden, karting, bowling ...)
 • 45 minuten met de trein van Parijs
 • 30 minuten van de luchthaven Roissy Charles De Gaulleescom3

CollegegeldAfstudeerders zijn onderhevig aan collegegeld.

Programs taught in:
Frans

Deze school biedt ook:

Master

ESCOM : École Supérieure de Chimie Organique et Minérale

L'ESCOM DÉLIVRÉ un diplôme d'Ingénieur constituée de 5 années d'études en sciences et technieken dans le domaine de la Chimie et du génie des Procédés. Ce diplôme est rec ... [+]

L'ESCOM DÉLIVRÉ un diplôme d'Ingénieur constitué de 5 années d'études en sciences et technieken dans le domaine de la Chimie et du génie des Procédés. Ce diplôme est reconnu au même titre qu'un Master selon le cadre des overeen de Bologne. Le diplôme d'ingénieur chimiste de l'est ESCOM certifié par le label EUR-ACE.

Les étudiants internationaux peuvent rejoindre l'ESCOM à différents niveaux durant ces 5 années et plus particulièrement lors de la 3ème année. Chaque année est constituée de cours, de travaux pratiques en Laboratoires et de fase A Realiser en France ou à l'international. L'ensemble des cours est afzien en français.

En 3ème année (gelijk de la dernière année de bachelor) le programma est constitué des Matières suivantes:... [-]

Frankrijk Compiègne
September 2019
Voltijd
5 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Escom - Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale
Address
Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale – ESCOM 1, allée du Réseau Jean-Marie Buckmaster 60200 Compiègne
Compiègne, Hauts-de-France, Frankrijk
Website
Telefoonnr.
+33 3 44 23 88 29