EPITA School of Engineering and Computer Science

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over EPITA

EPITA, opgericht in 1984, is een gerenommeerde tweetalige Graduate School of Computer Engineering in Parijs. Het is lid van IONIS Education Group, de toonaangevende particuliere groep voor hoger onderwijs, met ongeveer 20 scholen en onderwijsinstellingen. Dankzij zijn unieke pedagogische aanpak leidt EPITA haar studenten op tot uitmuntende ingenieurs met een solide basis van wetenschappelijke kennis en de meest geavanceerde vaardigheden in de digitale sector. Een bij EPITA opgeleide computeringenieur heeft een volledig professioneel profiel: aangezien computertechnologie overal aanwezig is in een bedrijf, kan een digitale ingenieur werken op het gebied van human resources, marketing, communicatie en zelfs financiën. EPITA behoort tot de vijf beste computertechnische scholen in Frankrijk en heeft partnerschappen ontwikkeld met een breed scala aan bedrijven.

In een oogopslag

EPITA, geboren in 1984 (van de Franse Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées: School of Computer Science & Advanced Techniques), heeft gestaag een uitstekende reputatie opgebouwd bij multinationals, die onze studenten vaak werven voor het einde van hun studie . Bij EPITA worden computer- en informatietechnologieën beschouwd als fundamentele onderwerpen en worden ze altijd geplaatst in de context van de toekomstige leidinggevende rol van studenten en in het perspectief van hun verantwoordelijkheidspositie. Wetenschappelijke studies vullen deze training aan om de voor de toekomstige ingenieur essentiële wetenschappelijke cultuur te verbreden en te voltooien.

Streven naar excellentie

Studenten in staat stellen om in optimale omstandigheden te werken, is EPITA's eerste zorg. Faculteit, administratief personeel, technische middelen en onderzoeksfaciliteiten zijn allemaal gericht op het succes van EPITA-studenten die de best erkende professionals in hun vakgebied moeten worden. EPITA biedt kansen om nauw betrokken te zijn bij baanbrekend onderzoek met een intellectueel diverse faculteit die niet alleen in staat is tot individuele academische excellentie, maar die ook kennis kan creëren en toepassen als onderdeel van een interdisciplinair onderzoeksteam.

Geest van innovatie

Als een van de toonaangevende wetenschappelijke en technische scholen in Frankrijk, streeft EPITA ernaar om ervoor te zorgen dat alle studenten zinvolle kansen krijgen voor persoonlijke groei en professionele prestaties in de toekomst. Geboren met de uitbreiding van nieuwe technologieën, heeft EPITA gelijke tred gehouden met hun evolutie. De cursussen, hoewel in het begin erg technisch, hebben veel opengesteld, ook al is de technische complexiteit toegenomen. EPITA koos de tegenovergestelde benadering van de aanpak van de meeste andere technische scholen: terwijl de laatste de informatica toestond om het een plaats te geven, bracht EPITA de andere wetenschappen bij de informatietechnologie en verloor ze echter geen van haar belangrijkste competenties die vormen haar kracht en identiteit. In permanent contact met het bedrijfsleven deelt EPITA ook haar waarden: pragmatisme, verantwoorde risico's nemen en innovatieve geest. De kernwaarden van studies zijn actie, verantwoordelijkheid en efficiëntie. Door lid te worden van EPITA krijg je een educatieve ervaring waarbij vooruitgang een "must" is en succes een "vereiste".

Progressieve onderdompeling in de zakenwereld

Het EPITA-curriculum is gebouwd rond de echte behoeften van de zakenwereld en is ontworpen om aan zijn verwachtingen te voldoen. Van het Verbetercomité en het Wetenschappelijk Comité, waar senior bedrijfsleiders en managers op hoog niveau hun input leveren voor het verbeteren van de programma's en onderzoeksfocus van de school (IBM, Microsoft, France Télécom, Cisco, Syntec ...) tot de lessen die vaak zelf worden gegeven door erkende professionals die in de branche werken, is het bedrijf aanwezig op alle niveaus van de school. Omdat ze zo betrokken zijn bij de leerinhoud en -processen, bieden bedrijven logischerwijs een van de hoogste salarissen bij het afstuderen en jaar na jaar classificeerden ze de school als de allerbeste (Rankings gepubliceerd door de belangrijkste Franse bedrijfs- en IT-tijdschriften: Entreprendre, 01 Informatique, 01 DSI, Réseaux et Telecoms ...). Ten slotte doneren bedrijven jaarlijks meer dan een miljoen euro aan speciale projecten voor het toegepaste onderzoekslaboratorium van de school en een miljoen euro aan het Junior Enterprise-programma.

De sleutel tot alle banen in de computertechniek

Keer op keer stellen bedrijven dat ze het meest waarderen aan EPITA, de geest van de school, altijd gekenmerkt door de nabijheid van de realiteit: talrijke projecten, stages op hoog niveau en nauwe betrokkenheid bij het bedrijfsleven. EPITA-alumni passen hun professionele specialiteiten toe op uiteenlopende gebieden als ontwerp van software en hardware, advies, onderzoek en ontwikkeling, netwerkbeheer. Kortom, hun vaardigheden schitteren in alle aspecten van computertechniek. Ze worden onder andere vervullende banen: onderzoeksingenieurs, project- of studiemanagers, technisch directeuren, consultants, bedrijfsmanagers, operations managers of netwerkarchitecten. Bij EPITA zoeken we de allerbeste studenten, studenten die toegewijd zijn aan het beantwoorden van de uitdagingen die we bieden, studenten die een voorliefde hebben voor concrete prestaties, een geest van initiatief en zeer diverse interessecentra. Vijfendertig studentenclubs kunnen hiervan getuigen. Sommige bestaan al jaren, terwijl andere misschien maar een semester duren. Het is een kwestie van gevoel en flexibiliteit. EPITA is ook wat je ervan maakt.

Locaties

Parijs

EPITA

Address
14-16 rue Voltaire
Kremlin Bicêtre Cedex

94276 Parijs, Île-de-France, Frankrijk