EPITA School of Engineering and Computer Science

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over EPITA

EPITA School of Engineering & Computer Science (Ecole pour l'Informatique et Les Techniques Avancées), opgericht in 1984, is een technische school die experts opleidt die de toekomst van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren. De pedagogie van de school is erop gericht studenten zowel de basisprincipes van engineering als expertise in informatica en ICT te bieden.

Als tweetalige instelling biedt EPITA zowel Franse als Engelstalige bachelor- en masterprogramma's aan. De school heeft strategische partnerschappen ontwikkeld met meer dan 80 prestigieuze instellingen in 40 landen en een aantal dual-degree overeenkomsten.

EPITA heeft een uitgebreide lijst met zakelijke partnerschappen (Google, Microsoft, Orange, Facebook, IBM, HP, etc.) en organiseert regelmatig carrière-evenementen. De afgestudeerden van EPITA zijn zeer gewild bij Franse en multinationals. Ruim 96% van de studenten wordt voor hun afstuderen aangenomen voor een vaste baan. Momenteel werken er meer dan 7.700 alumni in bijna 2.000 bedrijven in + 40 landen.

EPITA is geaccrediteerd door het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek en de CTI (Commission des Titres d'Ingénieur). Het is lid van de CGE (Conférence des grandes écoles).

In een oogopslag

  • Als eerste gerangschikt onder technische scholen die zich bezighouden met informatica
  • 2.700 studenten, waarvan 15% internationale studenten met 40 nationaliteiten
  • 50% internationale faculteit
  • 7.700 afgestudeerden, werkzaam bij 2.000 bedrijven in 40 landen
  • 80 partneruniversiteiten uit 40 landen
  • 40 studentenverenigingen

Locaties

Parijs

EPITA

Address
14-16 rue Voltaire
Kremlin Bicêtre Cedex

94276 Parijs, Île-de-France, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden