ENSAI: National School for Statistics and Information Analysis

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ENSAI, samen met ENSAE is een onderdeel van de Groepering van Nationale Economie en Statistiek Scholen (genen), die de activiteiten van INSEE onderzoek en onderwijs bij elkaar brengt.

ENSAI is geaccrediteerd door de Franse Raad voor Accreditatie voor Techniek Onderwijs, de CTI (Commission des Titres d'Ingénieur), tot gunning van een Master's niveau ingenieursdiploma.

Opgericht in 1994, is ENSAI is gelegen op de Ker Lann Campus sinds 1996, op het platteland net buiten Rennes.

ENSAI is onderdeel van het netwerk van prestigieuze instellingen voor hoger onderwijs in Frankrijk bekend als Grande école, of gespecialiseerde graduate schools. ENSAI's onderwijs leidt haar studenten tot gekwalificeerde, high-level managers in informatieverwerking en analyse geworden. Na zijn afstuderen aan de statistische engineering of INSEE ambtenaar statisticus programma, onze studenten hebben drievoudige expertise in de statistiek, econometrie en informatica, die universeel wordt erkend in alle beroepssectoren.

Statistische techniek studenten geworden statistische ingenieurs na 3 jaar toen ze krijgen het Diplôme d'Ingénieur, een master-niveau ingenieursdiploma gelijkwaardig aan een Master of Science (MSc) in de Statistiek (vertegenwoordiger van de in totaal 5 jaar en 300 studiepunten van post-baccalauréat studies). Ambtenaar stagiaires geworden officiële ambtenaar statistici voor INSEE na 2 jaar; ze worden betaald voor hun onderwijs op ENSAI, een maandelijks netto salaris van ongeveer € 1.700 (bonussen inbegrepen).

Onze Missie

Het trainen van statistische ingenieurs

ENSAI is de toonaangevende Franse Grande Ecole, of graduate school, om diepgaande onderwijs in de statistiek, economie en informatica afzien, waardoor de afgestudeerden aan het werk in een van de vele terreinen van de statistische techniek. Na drie jaar van de studie, onze studenten afstuderen als ENSAI statistische ingenieurs, met een diploma dat is geaccrediteerd door de CTI.

Training INSEE executives voor de Franse Nationale Instituut voor de Statistiek en Economische Studies Voor een derde van onze studenten per jaar, komt naar ENSAI betekent het begin van hun carrière in de ambtenarij als lid van de INSEE korps van ambtenaar statistici. Opleiding duurt twee jaar, en zij volgen dezelfde vakken als de statistische techniek studenten in deze periode. Ambtenaren kunnen, onder bepaalde voorwaarden, het verkrijgen van een Bac + 5-niveau door middel van de "Statistiek en Econometrie, Publieke Statistieken Major" master's degree dankzij geïntegreerde opleiding, die continu kan worden (na de twee jaar van de initiële opleiding) of uitgesteld (tijdens de eerste zes jaar van hun professionele leven).

Kerncijfers

  • 414 studenten in alle, 240 statistische techniek studenten (31 buitenlandse studenten), 94 INSEE ambtenaar student statistici en 80 Masters.
  • 32 toegelaten op basis van eerdere kwalificaties (TU Delft, een Franse universiteit Technology Diploma, wat overeenkomt met een HND, bachelor, master, etc).
  • 31 buitenlandse statistische techniek studenten - 21 vaste docenten - 475 professionele docenten uit het bedrijfsleven, de academische wereld en ambtelijke arena's.
  • 39 administratief en technisch personeel - 2 in-house onderzoeksteams (Laboratoires) - 12 studenten voorbereiden van een Master's en 5 een doctoraat - 7250 m2 aan gebouwen - 162 computers voor gebruik door studenten - 165 campus hectare, 98 zijn ontwikkeld (60%)

Geschiedenis van de School

Tot 1994 met de opleiding door ENSAI was als een tak van ENSAE (Parijs Graduate School of Economics, Statistiek en Financiën) in Parijs.

Wanneer de genen (de Groepering van Nationale Economie en Statistiek Scholen) werd opgericht, werd de CGSA tak van ENSAE omgedoopt tot de Ecole Nationale de la Statistique et de l'Analyse de l'Information (ENSAI, de Nationale School voor de Statistiek en Informatie Analyse ). Het traint ingenieurs voor alle gebieden van de statistieken en de verwerking van informatie.

ENSAI en de twee onderzoeksteams van het Centrum voor Onderzoek in Economie en Statistiek (CREST) ​​verplaatst naar Rennes in 1996.

Locaties

Rennes

National School of Statistics and Information Analysis

Address
Ensai campus de ker-lann
Rue blaise pascal
BP 37203

35172 Rennes, Bretagne, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 99 05 32 32