ENAC

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ENAC werd opgericht in 1949 in Parijs-Orly, en verhuisde naar Toulouse in 1968. Het samengevoegd met de SEFA (Service d'Exploitation de la Formation Aéronautique) op 1 januari 2011. De «Ecole Nationale de l'aviation civile» (ENAC) is een uniek voorbeeld: het is de enige luchtvaart-georiënteerde universiteit in Frankrijk en in Europa met een breed en compleet panel van luchtvaart-georiënteerde opleidingen en activiteiten ten dienste van de luchtvaart wereld , en met name de luchtvaartsector.

De ENAC universiteit bestaat uit:

2.000 leerlingen in 25 verschillende opleidingen: ingenieur, meester, PhD, de luchtvaart piloot, luchtverkeersleider, enz., 7500 trainees per jaar in 400 permanente educatie programma's of geavanceerde trainingen, 10 onderzoekslaboratoria, Internationale activiteiten: ENAC honderden buitenlandse studenten en stagiairs uit de 5 continenten verwelkomt elk jaar, Een opleiding team met een uitzonderlijke hoeveelheid professionele vaardigheden en know-how, Hoog niveau trainingsmateriaal in verband met haar multidisciplinaire activiteiten: ATC simulatoren, flight simulators, 130 vliegtuigen, laboratoria voor de elektronica, telecommunicatie, GNSS, UAV's, dataverwerking, aerodynamica, talen, etc ...

Door al deze activiteiten, wordt de ENAC universiteit wil tegemoetkomen aan de eisen van de luchtvaart- gebied, waarbij zowel private als publieke actoren betrokken, zowel in Frankrijk als in het buitenland. In meer dan 60 jaar, met 20.000 alumni, ENAC heeft erkenning verworven, in Frankrijk en in het buitenland, van alle partners die behoren tot het brede scala van haar activiteiten. Vandaag de dag, dankzij de erkende vaardigheden van de docenten, onderzoekers, studenten, stagiaires en het personeel, de ENAC universiteit is op zoek naar haar invloed te versterken in de hele wereld, wordt altijd gepleegd in zijn gebied of excellence: luchtvaart.

Locaties

Toulouse

Ecole Nationale de l'Aviation Civile - ENAC

Address
Ecole Nationale de l’Aviation Civile
Campus Toulouse:
7 avenue Edouard-Belin BP 54005 -

31055 Toulouse, Occitanie, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 5 62 17 40 00