Lees de Officiële Beschrijving

Opgericht in 1843 in Ales, heeft École des Mines d'Alès ontwikkeld en aangepast aan de evolutie van de industrie en de samenleving. Opgericht om kaders te trainen voor de mijnbouw, het is nu een grote school van multidisciplinaire ingenieurs met internationale invloed. De school is lid van het Institut Mines-Telecom, de Carnot MINES Institute, de Conference des Grandes Ecoles en geassocieerd lid van de COMUE Languedoc-Roussillon.

Naar aanleiding van de verschillende adviezen van SIC (commissie als ingenieur), de School of Mines van Ales is bevoegd voor de toekenning van een ingenieursdiploma (algemeen) en eveneens aan de gang top up training, en tot drie ingenieursopleidingen te leveren met de volgende specialisaties: computers en netwerken , ontwerp en de bouw het beheer en mechatronica.

De school biedt ook twee Specialized Masters "Industriële Veiligheid en Milieu" en "Operating Environment and Mining"; en drie Masters: "Bioengineering in samenwerking met de Universiteit van Montpellier"; "Bioengineering in samenwerking met de Universiteit"; "Communicatie en digitale technologie samen geaccrediteerd met de Celsa" en diploma's door de VAE.

Missie van de École des Mines d'Alès

Gemaakt in 1843 aan de behoeften van de mijnbouw te ondersteunen, de Ecole des Mines d'Ales is nu een Grande Ecole algemene ingenieurs, met 203 ingenieurs diploma in 2011.

Met een innovatieve leermethode en een zeer sterke wetenschappelijke en technische opleiding, de school is gericht op ondernemerschap en managementvaardigheden die helpen de studenten worden "ondernemers-ingenieurs." De school biedt ook gespecialiseerde opleiding op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en het milieu; het heeft een totaal van 870 studenten.

In de drie onderzoekscentra, de 110-onderzoek richtte zich faculteit doet een hoge wetenschappelijke onderzoeksprojecten, industriële contracten op het gebied van openbaar gebruik en het milieu van de materialen op haar site van Ales, en het beheer van complexe systemen op de Nîmes terrein.

Opgericht onder het ministerie van Economische Zaken, Financiën en Industrie, de school streeft naar een dynamische speler in de economische ontwikkeling van de industrie. De technologie business incubator is de eerste van Frankrijk; Het is een actieve partner in Technopolis Ales (Ales Myriapolis) en Nimes (NRCT).

Opleidingen te volgen in:
Engels
Frans

Deze school biedt ook:

MSc

École des Mines d'Alès

... [+]

Het beheer van humanitaire noodsituaties [-]
Frankrijk Alès
September 2019
Voltijd
24 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
6 Avenue de Clavières
Alès, Occitanie, 30100 FR
Social Media