EM Normandie Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Normandy Business School (Ecole de Management de Normandie)

De kamers van koophandel van Caen en Le Havre hebben de afgelopen 25 jaar hun inspanningen gebundeld om een gezamenlijke structuur in het hoger onderwijs op te zetten ten behoeve van hun respectieve steden en regio's.

Vandaag heeft deze inspanning de Ecole de Management de Normandie opgeleverd, een verenigde en versterkte business school die klaar staat om te voldoen aan zowel de nationale als internationale behoeften van bedrijven.

8128_CAEN-171.jpg

De Ecole de Management de Normandie (Normandy Business School), waarvan de oorsprong teruggaat tot 1871, streeft ernaar een businessschool bij uitstek te zijn die pre-ervaring en voortgezet onderwijs biedt in een hoogwaardige, studentgerichte leeromgeving.

De algemene en gespecialiseerde programma's zijn ontworpen om een nauwe match te creëren tussen de eisen van regionale en nationale belanghebbenden uit het bedrijfsleven en de individuele ambities van zowel studenten als docenten om verantwoordelijke wereldburgers op te leiden.

Om deze doelen te bereiken, past de school een onderwijsaanpak toe op basis van actieleren en een zinvolle mentorrelatie met docenten, professionals en ondersteunende gemeenschappen. Academische input, ondersteund door missierelevant onderzoek, valideert een portfolio van programma's die zijn ontworpen om te voldoen aan nationale en internationale kwaliteitsnormen.

Jaarlijks studeren meer dan 1.700 studenten in het bedrijfsleven. De school heeft ook alumni van meer dan 8.000.

8127_CAEN-064.jpg

Structuur van de school

De Ecole de Management de Normandie-structuur is nu een vereniging zonder winstoogmerk. Deze belangrijke ontwikkeling is een voorbeeld geweest van de voltooiing van de fusie van de drie vorige instellingen en de versterkte samenwerking van de twee kamers van koophandel.

Deze belangrijke evolutie werd ondersteund door een aanzienlijke investering in onroerend goed: in Caen werd nog eens 2.000 m² geopend.

8129_Deauville__EMN-439.jpg

Kwaliteit

Enkele jaren geleden heeft de school een kwaliteitsregeling in het leven geroepen om te voldoen aan de evaluatieprocedures voor de masteraccreditatie door het Franse Ministerie van Onderwijs en het EQUIS Guided Development-proces.

Tegenwoordig wordt de meester van de Ecole de Management de Normandie erkend door de Franse staat.

In mei 2006 is de school in aanmerking gekomen voor EQUIS-accreditatie en het kandidatuurplan is nu gericht op peer-evaluatie-audit.

De Ecole de Management de Normandie is lid van de “Conference des Grandes Ecoles”.

Alle MSc- en MS-graden die op de school worden aangeboden, zijn geaccrediteerd door de 'Conference des Grandes Ecoles' en de 'Badge'-certificering is verleend aan een van de programma's voor permanente educatie die zijn ontworpen voor de banksector in Normandië (management en commerciële ontwikkeling).

De "Grandes Ecoles" zijn specifiek voor de Franse sector van het hoger onderwijs: ze zijn zeer selectief en hebben een beperkte inschrijving. Ze zijn gericht op het produceren van spraakmakende afgestudeerden in engineering, business, kunst, schone kunsten en sociale wetenschappen.

Locaties

Caen

EM Normandie - Normandy Business School

Address
9, rue Claude Bloch
14000 Caen, Normandië, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 31 46 78 78

Le Havre

EM Normandie - Normandy Business School

Address
30, rue de Richelieu
76087 Le Havre, Normandië, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 32 92 59 99

Parijs

EM Normandie - Normandy Business School

Address
64, rue du Ranelagh
75016 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 (0)1 75 00 00 76

Rouen

Address
Rouen, Normandië, Frankrijk

Oxford

Address
Oxford, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited