École de Management de Normandie / Normandy Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Normandy Business School (Ecole de Management de Normandie)

In de afgelopen 25 jaar hebben de Kamers van Koophandel van Caen en Le Havre hun inspanningen om het opzetten van een gezamenlijke structuur in het hoger onderwijs ten behoeve van hun respectieve steden en regio's samen.

Vandaag de dag is deze inspanning geboorte gegeven aan de Ecole de Management de Normandie, een verenigd en versterkt business school klaar om zowel de nationale en internationale behoeften van bedrijven te voldoen.

De Ecole de Management de Normandie (Normandy Business School), waarvan de oorsprong teruggaat tot 1871, streeft naar een business school van keuze die pre-ervaring en voortgezet onderwijs in een kwaliteit, studentgerichte leeromgeving biedt zijn.

De generalistische en gespecialiseerde programma's zijn ontworpen om een ​​goede match tussen de eisen van de regionale en nationale zakelijke belanghebbenden en de individuele ambities van zowel studenten en docenten te creëren om verantwoorde wereldburgers te voeden.

Om deze doelen te bereiken, de school hanteert een pedagogische aanpak op basis van action learning en betekenisvolle mentoring relatie met docenten, professionals en ondersteunende gemeenschappen. Academische input, ondersteund door de missie-relevant onderzoek, valideert een portfolio van programma's gericht op de nationale en internationale kwaliteitsnormen voldoen.

Elk jaar meer dan 1.700 studenten studeren bedrijf. De school heeft ook alumni van meer dan 8.000.

Structuur van de School

De Ecole de Management de Normandie structuur is nu een vereniging zonder winstoogmerk. Deze belangrijke ontwikkeling is de voltooiing van de fusie van de drie voorgaande instellingen en de nauwere samenwerking gebouwd door de twee Kamers van Koophandel geïllustreerd.

Deze belangrijke ontwikkeling werd ondersteund door een aanzienlijke Vastgoedbevak: een verdere 2, 000 m² zijn in Caen geopend.

Kwaliteit

Enkele jaren geleden is de school gestart met een kwaliteitsregeling procedures evaluatie ontmoeten voor Master accreditatie door het Franse ministerie van Onderwijs en de EQUIS Guided Development proces.

Vandaag de dag is de Meester van de Ecole de Management de Normandie erkend door de Franse staat.

In mei 2006 werd de school in aanmerking komt voor EQUIS-accreditatie verklaard en de kandidatuur plan wordt nu gericht op collegiale toetsing audit.

De Ecole de Management de Normandie is een lid van de "Conference des Grandes Ecoles".

Alle MSc en MS graden aangeboden op de school zijn geaccrediteerd door de "Conference des Grandes Ecoles" en "Badge" certificering is toegekend aan een van de permanente educatie programma's ontwikkeld voor de Normandische banksector (Management Handel en Ontwikkeling).

De "Grandes Ecoles" zijn specifiek voor de sector Franse hoger onderwijs: ze zijn zeer selectief en hebben beperkte inschrijving. Ze zijn gericht op de productie van high-profile afgestudeerden in engineering, bedrijfsleven, de kunsten, beeldende kunsten en sociale wetenschappen.

Locaties

Caen

EM Normandie - Normandy Business School

Address
9, rue Claude Bloch
14000 Caen, Normandië, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 31 46 78 78

Le Havre

EM Normandie - Normandy Business School

Address
30, rue de Richelieu
76087 Le Havre, Normandië, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 32 92 59 99

Parijs

EM Normandie - Normandy Business School

Address
64, rue du Ranelagh
75016 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 (0)1 75 00 00 76

Rouen

Address
Rouen, Normandië, Frankrijk

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited