EIT RawMaterials Academy - AMIR

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

EIT RawMaterials Academy - AMIR verbindt universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven om studenten uit te rusten met technische kennis, ondernemersvaardigheden en industriële connecties om hun carrière in grondstoffen een boost te geven. We brengen studenten samen en leiden ze op om innovatie te stimuleren die een positieve impact heeft op de waardeketen van grondstoffen, en dringende maatschappelijke uitdagingen aan om bij te dragen aan een duurzamere, groene en digitale toekomst.

Onze EIT-gelabelde masterprogramma's

Het EIT-label is een kwaliteitslabel dat alleen wordt toegekend aan excellente programma's die geavanceerde technische inhoud combineren met ondernemerschap en innovatie-educatie. 19 vooraanstaande universiteiten op het gebied van grondstoffen leveren en belonen onze EIT-gelabelde masterprogramma's in 11 Europese landen.

Als student van een EIT-gelabeld programma van EIT RawMaterials Academy, maak je deel uit van het grootste Europese grondstoffennetwerk met meer dan 120 kern- en geassocieerde partners en 180 projectpartners, waaronder professionals uit het hoger onderwijs, onderzoekers en experts uit de industrie van meer dan 20 Europese landen. Als student van het EIT Label word je verwelkomd in dit netwerk en zal je voorstander zijn van en bijdragen aan de doelstellingen van EIT RawMaterials om nieuwe, innovatieve oplossingen te vinden om een duurzame aanvoer van grondstoffen in de hele waardeketen veilig te stellen: van exploratie, mijnbouw en winning tot minerale verwerking, recycling en de beweging naar een circulaire economie. EIT RawMaterials heeft tot doel een nieuwe generatie innovators in Europa uit te rusten met de nodige ondernemersgeest voor het ontwerpen en leveren van materiaaloplossingen. Je krijgt ook de kans om internationaal samen te werken en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor urgente economische, ecologische en maatschappelijke uitdagingen. En lang nadat je bent afgestudeerd, kun je verbonden blijven via EIT RawMaterials Alumni.

Wat kan je verwachten?

Studenten van onze masterprogramma's kunnen zich verheugen op:

  • Studiereizen en bezoeken aan innovatieve bedrijven en industrieterreinen
  • Cursusmodules gewijd aan ondernemerschap en innovatievaardigheden
  • EIT RawMaterials zomercursussen en bootcamps
  • Competities voor businessplannen, bootcamps voor innovatie, seed-financiering
  • Studeer in het Engels in ten minste twee verschillende Europese landen
  • Thesis stageplaatsingen bij toonaangevende Europese bedrijven

Lees meer: download de brochure

110553_pexels-photo-1055712.jpeg

Locaties

Bordeaux

Address
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk

Lissabon

Address
1070 Lissabon, Lissabon, Portugal

Darmstadt

Address
Karolinenplatz,5
64289 Darmstadt, Hesse, Duitsland

Luik

Address
Place du 20 Août,7
4000 Luik, Waals Gewest, België

Madrid

Address
Calle Ramiro de Maeztu,7
28040 Madrid, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Miskolc

Address
Miskolc, Hongarije

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden