Lees de Officiële Beschrijving

Over AMIR

Het AMIR Master-programma richt zich op de waardeketen van grondstoffen, met bijzondere nadruk op recycling. De twee belangrijkste doelstellingen zijn:

  • Studenten opleiden tot hooggekwalificeerde Europese professionals met expertise in verschillende soorten materialen. Deze expertise stelt hen in staat om op grote en ambitieuze schaal nieuwe methoden voor materiaalrecycling te ontwikkelen. Daarnaast bevat het AMIR-programma lessen over overdraagbare vaardigheden zoals innovatie, ethiek, intellectuele eigendom, levenscyclusanalyse, duurzaamheid en geavanceerde onderzoeksstrategieën.
  • Ontwikkel een diepgewortelde ondernemersmindset met de hulp en expertise van gelieerde bedrijven, incubators en innovatiediensten, evenals een groot aantal industrieën.

Sterke punten

  • AMIR-afgestudeerden zijn internationale ondernemers en innovators, die overal in Europa en daarbuiten kunnen werken.
  • Onderwijs en onderzoek op hoog niveau.
  • Praktische inzichten met geavanceerde onderzoekslaboratoria.
  • Hoogwaardige stages.
  • Verplichte internationale en intersectorale mobiliteit.
  • Ondersteund door het European Institute of Innovation110553_pexels-photo-1055712.jpeg
Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Master

EIT RawMaterials Academy - AMIR

Als een EIT-gelabeld programma integreert de AMIR-master opleidingen op hoog niveau over ondernemerschap en innovatie in zijn curriculum, waardoor studenten de vaardighed ... [+]

De uitdaging

Materialen zijn de bouwstenen van de moderne wereldeconomie en zijn cruciaal voor de overgang naar een groene, circulaire economie die minder CO2 uitstoot. Zevenentwintig van deze materialen van deze materialen zijn door de EU als kritiek gedefinieerd, wat betekent dat zij een groot belang hechten aan de EU-economie met een hoog risico in verband met hun aanbod. Toegang tot de bekende primaire grondstoffenbronnen is een grotere uitdaging geworden, terwijl de hoeveelheden industrieel afval en afgedankte producten snel toenemen. Deze afvalstromen bevatten secundaire grondstoffen, waarvan er vele kritisch zijn en kunnen worden teruggewonnen, het aanbod diversifiëren en bijdragen aan het voldoen aan toenemende materiaalbehoeften.... [-]

Frankrijk Bordeaux Portugal Lissabon Duitsland Darmstadt België Luik Spanje Madrid Hongarije Egyetemváros  + 8 Meer
September 2019
Voltijd
24 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands