Lees de Officiële Beschrijving

EDC Ecole des Dirigeants

EDC is een unieke business school. Het is uniek omdat het behoort tot de 240 alumni, allemaal bedrijfsleiders, die hun school in 1995 hebben gekocht. Gedreven door de waarden van solidariteit en het opmerken dat er in Frankrijk geen echt hoger aangepast hoger onderwijs bestond voor ondernemerschap, hebben we dit project ontwikkeld om modern, onafhankelijk en pragmatisch te zijn.

EDC is uniek omdat het een volledig onafhankelijke school is met een eigen toelatingsexamen. Hoewel academische vaardigheden cruciaal zijn, hechten de jury's ook veel waarde aan de waarden die ondernemingen moeten sturen: ambitie en respect, drive, een zoektocht naar uitmuntendheid, ethiek en solidariteit.

Bijna 9 jaar geleden was EDC de eerste die een belangrijke plaats voor ethiek in bedrijven gaf door het creëren van de " EDC - Ethique

We hebben onze reputatie opgebouwd met een ondernemersgeest, met een verlangen en bekwaamheid die we willen delen met onze jonge studenten. We willen hen helpen hun eigen bazen te worden en om bedrijven te ontwikkelen, zowel in Frankrijk als elders, terwijl ze gedreven worden door een houding van verantwoordelijk, creatief en proactief ondernemerschap die het imago van hun school weerspiegelt.

EDC de educatieve methoden van EDC kunnen studenten al vroeg worden ondergedompeld in de wereld van het bedrijfsleven. Ons krachtige netwerk van oud-studenten, met 13 000 afgestudeerden, is bijzonder actief in het verwelkomen van studenten en hen later werk te bieden. De unaniem erkende kwaliteit en loyaliteit van dit netwerk hebben de oprichting mogelijk gemaakt van EDC Capital, een fonds dat is gericht op het bijstaan van studenten en jonge afgestudeerden die hun eigen bedrijf willen opstarten; een aanpak die uniek is in Frankrijk.

20% van onze afgestudeerden start een eigen bedrijf binnen vijf jaar na haar afstuderen.

80% landt hun eerste baan onmiddellijk na het behalen van hun diploma.

Ons originele en effectieve model wordt nu herkend op het hoogste niveau. Sinds begin 2009 heeft het Bac 5-diploma het niveau van een masterdiploma behaald; dit aanvullende niveau stelt EDC in staat te behoren tot de beste business schools in Frankrijk en geeft zijn afgestudeerden meer visibiliteit in Europa en sterke internationale mobiliteit. Sinds april 2010 is EDC lid van de "Conférence des Grandes Ecoles", een Franse vereniging.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Frans
Location address
EDC
70, Galerie des damiers
Paris la défense 1

Paris, Île-de-France, 92415 FR