Centrale Nantes

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Centrale Nantes (ECN), opgericht in 1919, behoort tot de topinstellingen voor hoger onderwijs en onderzoek in Frankrijk in Science

De kracht van netwerken

Centrale Nantes behoort tot de prestigieuze Groupe des Ecoles Centrale, instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek met een lange traditie van innovatie, ontwerp, constructie en productie. Sinds de oprichting heeft de Groupe des Ecoles Centrale dezelfde roeping gevolgd: opleiding van ingenieurs die in staat zijn de grootste uitdagingen van hun tijd aan te gaan. Centrale Nantes faciliteert internationale uitwisselingen van hoogleraren en studenten via masterprogramma's van hoog niveau met het Erasmus Mundus-label van excellentie van de Europese Commissie. De instelling is momenteel inderdaad betrokken bij 4 Erasmus Mundus A.1-projecten (4 Masters, 1 doctoraat), 15 Erasmus Mundus A.2-projecten (3 als coördinator met India en Zuid-Azië), twee A.3-projecten. Sommige subsidies zijn beschikbaar binnen deze projecten. De meeste internationale studenten ontvangen aantrekkelijke beurzen van Centrale Nantes , bedrijven, de Europese Commissie, Franse ambassades of de regio Pays de la Loire. De erkenning van de wetenschappelijke excellentie van Centrale Nantes vergemakkelijkt de samenwerking met regionale economische organisaties en internationale bedrijven en interactie met soortgelijke netwerken in het buitenland. Centrale Nantes overbrugt de kloof tussen onderwijs, onderzoek, ontwikkeling en het bedrijfsleven.

126059_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Toegang tot de nieuwste technologieplatforms

Als een bron van innovatie en openheid biedt Centrale Nantes sterke banden met de industrie en geniet het een uitstekende reputatie over de hele wereld. De onderzoekseenheden van de school beschikken over experimentele apparatuur die uniek is in hun respectieve vakgebieden, met name op het gebied van scheepshydrodynamica, vloeistofmechanica, civiele techniek, crashtests, virtual reality, robotica en verspanen. De onderzoekslaboratoria zijn volledig geïntegreerd in het educatieve programma van de school om studie-door-onderzoek voor ingenieursstudenten te verzekeren en hun opleiding te verrijken door hen toegang te geven tot inductieve pedagogieën in de laboratoria en hen in staat te stellen hun carrière in R te beginnen

Dit is het uitstekende internationale masterprogramma-aanbod van Centrale Nantes : 6 International Masters (cursussen in het Engels) met 15 specialisaties:

Stad en stedelijke omgeving:

 • Sfeer, water en milieu

Machinebouw:

 • Materialen, processen
 • Geavanceerde productie
 • energetica
 • Computationele mechanica

Controle en robotica:

 • Geavanceerde robotica
 • Signaal
 • Controlesystemen
 • Ingebouwde realtime systemen

Civiele techniek:

 • Materialen en structuren in hun omgeving

Industrial Engineering:

 • Agile Factory Management
 • Slimme en verbonden onderneming

Marine Technology:

 • Hydrodynamica voor Ocean Engineering
 • Atlantic Master on Ship Operation and Naval Engineering

126060_people-woman-coffee-meeting.jpgOpstarten Stock Photos / Pexels

Praktische informatie

Het internationale kantoor helpt de internationale studenten om aan de administratieve vereisten te voldoen en huisvesting in de buurt van de campus te krijgen. Centrale Nantes ook tal van activiteiten aan via verschillende clubs en verenigingen.

Wonen in Frankrijk

Frankrijk is de op vier na grootste economie ter wereld en de op drie na populairste bestemming voor internationale studenten. Het land blijft zich inzetten voor zijn al lang bestaande beleid van gelijke behandeling van binnenlandse en internationale studenten. Elk jaar investeert Frankrijk massaal in onderwijs en onderzoek. Onderwijs is in feite de grootste categorie overheidsuitgaven en vertegenwoordigt meer dan 20% van het budget. De Franse economie is de op vier na grootste ter wereld. Het is goed voor 5% van het wereldwijde bbp en 6%.

Collegegeld

Het collegegeld bij Centrale Nantes is van € 0 tot € 15.000 per jaar.

Alumni informatie

Alumni zijn erg belangrijk voor Centrale Nantes . De alumnivereniging van Centrale Nantes is wijd verspreid in vele landen over de hele wereld en werkt in verschillende sectoren. Sommigen van hen bekleden hoge posities in verschillende onderzoeksinstituten of bedrijven, terwijl weinig anderen succesvolle ondernemers zijn. In contact blijven met alumni is in veel opzichten van onschatbare waarde voor de studenten. Alumni-netwerken bieden studenten niet alleen de kans om met de alumni te communiceren, maar helpen de alumni ook in contact te blijven met het instituut en op de hoogte te blijven van verschillende ontwikkelingen. Daarnaast is een platform voor de regelmatige uitwisseling van meningen en ideeën tussen de alumni even belangrijk voor hun eigen ontwikkeling en groei.

Locaties

Nantes

Centrale Nantes Études

Address
Ecole Centrale de Nantes
1 rue de la Noë

44300 Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 40 37 16 21