Center for Research and Interdisciplinary (CRI)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Centrum voor Onderzoek en interdisciplinariteit (Centre de Recherches Interdisciplinaires - CRI) in Parijs werd in 2005 opgericht als een gezellige plek op het kruispunt van de levenswetenschappen en identificatie, natuurlijke, cognitieve en sociale wetenschappen.

Vandaag de dag, de CRI biedt drie opleidingen geïntegreerd in het Bettencourt curriculum: een undergraduate programma (Licence Frontières du Vivant, FdV, Paris-Descartes Universiteit), een masteropleiding (Interdisciplinary Approaches to Life Sciences, AIV Master, Paris-Descartes Universiteit, Parijs -Diderot University) en een doctoraatsopleiding (Frontiers of Life, Ecole doctorale 474 Frontières du Vivant, FdV).

De CRI's gespecialiseerde voorzieningen hosten gastprofessoren, een verscheidenheid aan cursussen, en vele studentenverenigingen.

Belangrijkste rol van de CRI is om nieuwe educatieve technieken en strategieën om de studenten om het initiatief te nemen en hun eigen onderzoeksprojecten ontwikkelen machtigen promoten. Mentoren, onderzoeksinstellingen, bedrijven en stichtingen, zoals de Stichting Bettencourt, zorgen voor de ondersteuning van de student gemaakt onderzoeksprojecten en activiteiten.

De hiervoor genoemde activiteiten variëren van de eerste Franse synthetische biologie team (iGEM Parijs Bettencourt, de MIT-gesponsorde iGEM (international Genetically Engineered Machine) concurrentie) naar de Paris-Montagne Science Festival, en de Science Academie, een outreach-programma dat middelbare scholen toelaat leerlingen uit kansarme buurten om hun creativiteit in de wetenschap te ontdekken.

De CRI organiseert ook de laboratoriumfaciliteiten van de U1001-eenheid van de Franse Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM) in Medical School Paris-Descartes Universiteit.

In 2012 en 2013, hebben de CRI activiteiten uitgebreid met de volgende nieuwe projecten:

Het nieuwe Instituut voor Leren door Research (Institut Innovant de Formation par la Recherche - IIFR Paris Descartes / PRES Sorbonne Paris Cité) werd maart 2012 ingehuldigd door het Internationaal Wetenschappelijk Comité van het Nationale Innovative Training Program (IDEFI) van het Franse ministerie van Onderzoek . De IIFR organiseert verschillende workshops, PhD cursussen, een executive-programma en het zal een nieuwe Master programma lanceren in september 2014. In september 2013 werden de IIFR activiteiten bekroond met een UNESCO-leerstoel voor "Leren wetenschap". De Citizen Cyberlab Europees Consortium (burger science) werd in september 2012 gelanceerd met financiële steun van de EU Framework 7. Kennis avonturen voor kinderen / Savanturiers: deze wetenschappelijke workshops in Parijse basisscholen (kinderen 9-10 jaar oud) begon in september 2013, in samenwerking met de stad Parijs. In juli 2013 werd de CRI ook door de Stad Parijs gekozen voor het ontwerpen en ontwikkelen van een innovatief MOOC (Massive Open Online Courses) dat de eerste projecten in 2014 zal lanceren.

De snelle groei van de CRI leidde in 2013 tot het zoeken van nieuwe faciliteiten om alle nieuwe leden van de CRI team verwelkomen: een deel van het team (droge lab) verhuisd naar een nieuw gebouw gelegen op 8-10 rue Charles V in Parijs 4e , terwijl de U1001 Inserm lab team en de natte lab activiteiten bleef in de Faculteit der Geneeskunde aan Paris 14e - Port Royal.

De CRI medeoprichters, François Taddei en Ariel Lindner, Hebben vele publicaties in het algemeen belang wetenschappelijke tijdschriften geproduceerd, en hun onderzoek inspanningen zijn erkend door diverse awards.

François Taddei is lid van diverse werkgroepen over de toekomst van onderzoek en onderwijs (Frankrijk 2025, OESO-rapport, enz.), En hij is genomineerd bij de Hoge Raad Frans voor Onderwijs in 2012.

Locaties

Parijs

Address
8-10 rue Charles V
75004 Parijs, Île-de-France, Frankrijk