CEMS - The Global Alliance in Management Education

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

CEMS

De wereldwijde alliantie in managementonderwijs

CEMS is een strategische alliantie van toonaangevende business schools en multinationale bedrijven. Haar eerste missie is het vaststellen van een wereldwijde standaard voor excellentie voor ervaren master in management .

Het netwerk, dat in 1988 in Europa is opgericht, is gestaag gegroeid, grotendeels dankzij het succes en de populariteit van de CEMS-master in International Management : het MIM-programma . Vandaag de dag is CEMS de wereldwijde competitie van leiders op de pre-experience master-markt en het kan niet geëvenaard worden in termen van reputatie van haar leden: 26 academische instellingen van wereldklasse werken samen met meer dan 64 zakelijke partners om internationale, post-academische studenten een unieke mix van hoogwaardig onderwijs en professionele ervaring.

De CEMS-leden werken samen aan de volgende initiatieven:


- CEMS MIM (M.Sc. in International Management), een prestigieuze supranationale bedrijfsdiploma dat kan worden beschouwd als het beste paspoort voor een internationale carrière. Deze eenjarige joint degree-opleiding staat uitsluitend open voor de masterstudenten van de CEMS-scholen die voldoen aan zeer strenge selectiecriteria en die het CEMS-diploma ontvangen in combinatie met hun thuisdiploma./>


- CEMS bevordert ook facultaire samenwerking voor gezamenlijk onderwijs, onderzoek en doctoraal onderwijs./>

CEMS Mission Statement

Goedgekeurd door de hoogste CEMS-bestuursorganen in november 2008, weerspiegelt de huidige missie de ethische en verantwoorde aanpak die de CEMS-alliantie heeft voor managementeducatie.

CEMS is een wereldwijde alliantie van academische en zakelijke instellingen die zich richten op het opleiden en voorbereiden van toekomstige generaties internationale bedrijfsleiders.

De academische en zakelijke leden van CEMS werken samen om kennis te ontwikkelen en onderwijs te bieden dat essentieel is in de meertalige, multiculturele en onderling verbonden bedrijfswereld.

De gezamenlijke CEMS master in International Management is het belangrijkste middel om dit doel te bereiken.

Alle activiteiten hebben als doel het bevorderen van wereldburgerschap, met bijzondere nadruk op de volgende waarden:

  • Het streven naar uitmuntendheid met hoge normen voor prestaties en ethisch gedrag;
  • Het begrijpen en gebruiken van culturele diversiteit met respect en empathie;
  • Professionele verantwoordelijkheid en verantwoording met betrekking tot de samenleving als geheel.

Belangrijkste feiten

Laatste kernfeiten

Financial Times 2010 Global Master in Management Ranking

CEMS MIM werd 2e in de wereld, 1e in de 3-jarige ranking en 1e voor gecombineerde internationale criteria. 4 CEMS-scholen in de top 5, 9 in de top 25, 18 in het algemeen klassement.

CEMS-cohort van 2010-11

  • Totaal aantal studenten: 904
  • 51% man, 49% vrouw
  • 64 nationaliteiten (inclusief 30 niet-Europese)

CEMS Graduate Survey 2010

Een onderzoek werd uitgevoerd onder de klas van CEMS MIM Graduates 2009, vijf maanden na afstuderen. Respons van 43%.

  • 99% was werkzaam binnen 3 maanden na afstuderen.
  • 41% van de respondenten bevindt zich buiten hun thuisland.
  • 71% van de respondenten communiceert dagelijks met 3 of meer verschillende nationaliteiten.


Activiteitensector: Managementadvies 20%, Consumptiegoederen 16%, Energie 9%, Investment Banking 8%, Commercial / private banking 6%, Telecommunicatie 6%, Media / informatie 5%/>

Functioneel gebied: Financiën 24%, Marketing 15%, Algemeen management 10%, Sales / Export 9%, Audit 3%, Managementcontrole 3%, Productie / activiteiten / supply chain 3%

Wereldwijde aanwezigheid

Vanaf het pan-Europese begin in 1988 is de CEMS-alliantie uitgegroeid tot een werkelijk wereldwijde organisatie.

* Van een Europese gemeenschap tot een wereldwijde alliantie

Goedgekeurd door de CEMS-directie in 2007, heeft de huidige globaliseringsstrategie CEMS opengesteld voor Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. In de afgelopen twee jaar zijn scholen uit Australië, Brazilië, Canada, Mexico, Portugal, Rusland, Singapore en Turkije begonnen met het leveren van de CEMS MIM voor de eerste keer. Eind 2010 werd Japan het nieuwste volwaardige CEMS-land, met de CEMS MIM die vanaf het begin van het studiejaar 2011-2012 wordt opgeleverd.

Deze evolutie wordt weerspiegeld door de steeds kosmopolitischer samenstelling van de binnenkomende cohort van studenten . De huidige klasse bestaat uit 64 nationaliteiten, waarvan 34 Europese en 30 niet-Europese.

Na hun afstuderen gaan ze vervolgens over op een echt internationaal loopbaantraject in een grote verscheidenheid aan sectoren en in veel gevallen binnen multinationals .

CEMS blijft ook een sterke wereldspeler in de bedrijfswereld, in nauwe samenwerking met meer dan 60 multinationale bedrijven, die allen een hoge reputatie genieten, zowel nationaal als internationaal.

Locaties

Agde

Address
1, rue de la Libération
78350 Jouy-en-Josas

78350 Agde, Occitanie, Frankrijk