Brest Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

BREST Een zeestad

2-grootste stad van Bretagne verwelkomt bijna 24.000 studenten per jaar, waarvan 10% zijn internationale studenten in de universiteit en haar 7 Grandes Ecoles. Zijn diverse educatieve programma's, excellent onderzoek initiatieven, van hoge kwaliteit instructie, lokale vooruitzichten op een baan, en unieke omgeving maken het een topbestemming voor studenten.

OCEAN ALS CULTUUR

Omringd door de oceaan, is de regio Brest vol met prachtige natuurgebieden en biedt allerlei sportieve en recreatieve activiteiten in verband met de zee. In het licht van haar geschiedenis als een belangrijke zeehaven, Brest is een gastvrije stad, open voor de wereld en verschillende culturen. Het is ook een cultureel centrum met zijn vele theaters en auditoria; het Océanopolis aquarium; de Quartz, een nationaal gerenommeerde theater; niet te vergeten de vele zomerfestivals die plaatsvinden in heel Bretagne te noemen.

Een veranderende stad

Brest is bezig met een uitgebreid ontwikkelingsprogramma stedelijke: grootstedelijke voorzieningen, economische structuren, nieuwe woonwijken en stedelijke vernieuwing. In dezelfde geest als de 2012 inauguratie van de tram en de renovatie van het Plateau des Capucins, een gedurfd initiatief wordt gewerkt aan eerste stedelijke kabelbaan systeem Frankrijk openen in Brest.

Een aantrekkelijke stad

Een stedelijk centrum met een werk pool van meer dan 400.000 inwoners, Brest maakt zich bekend via haar centres of excellence met onderzoek van wereldklasse, vier concurrentievermogen clusters, high-tech bedrijven, en een aantal van de toonaangevende namen in de industrie. Brest is een van de 14 steden in Frankrijk, die de nieuwe status van Metropole hebben verdiend. De internationale focus is duidelijk zichtbaar in de kwaliteit van haar aanbod in mariene wetenschappen en technologie, scheepsbouw en reparatie, digitale technologie, voedsel en life sciences, de hogere dienstensector en financiële engineering.

VANNES & Golf van Morbihan

Vannes is een historische stad, de voormalige zetel van het Parlement van Bretagne, en is levend houden van de belangrijkste overblijfselen van zijn rijke verleden bewaard. De wallen en de wash-huizen aan de rand van de gracht, de kathedraal en musea zoals het Museum voor Schone Kunsten Cohue staan ​​allemaal naast bloementuinen. EEN HUIS PORT Dankzij de gunstige ligging in de Golf van Morbihan, Vannes ligt op een centrale en strategische positie. Gemakkelijk bereikbaar vanaf de grote steden van de regio, alsmede in Parijs, het is de thuishaven voor veel bedrijven de ontwikkeling en de keuze locatie voor toekomstige-minded ondernemers.

AN Exceptionnal PLAATS

Vannes grenst in het zuiden door de Golf van Morbihan, die "kleine zee" in de Bretonse taal betekent. Deze 12.000 hectare Atlantisch bekken is bezaaid met ongeveer 40 eilanden; sommige, zoals het Île d'Arz en Île aux Moines, bewoond zijn. De Golf van Morbihan is een unieke plek waar het land en de zee vermengen binnen wisselende landschappen, en is onderdeel van de mooiste baaien in de wereld.

Locaties

Brest

Brest Business School

Address
BREST BUSINESS SCHOOL
2 avenue de Provence


29200 Brest, Bretagne, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 98 34 44 44

Vannes

Address
VANNES BUSINESS SCHOOL
1 rue de la Loi

56000 Vannes, Bretagne, Frankrijk