Academie Charpentier

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Waarom kiezen voor Charpentier Academy?

Omdat de Charpentier Academie al meer dan 70 jaar de privé Grande Ecole is van toegepaste kunst, die interieurontwerpers en artistiek directeuren opleidt. Trouw aan de waarden van zijn oorsprong, creativiteit, menselijkheid, eigentijdsheid en genietend van een zeer sterke artistieke afdruk, heeft het een menselijke maat behouden.

Als erfgename sinds 1958 van de Académie de la Grande Chaumière, vervolgens een centrum van creatieve vrijheid en plastic experimenteren, zet ze haar verkennend werk voort in de wereld van toegepaste kunst, aangemoedigd door een nieuwe richting die nu werkt aan het versterken de fundamenten van de school terwijl ze deel uitmaken van de moderniteit.

De keuze voor de Charpentier Academy is:

studeren in een van de beste privéscholen voor toegepaste kunst dankzij de erkenning door de nationale certificeringscommissie voor professionele erkenning van zijn graden van interieurarchitect en artistiek directeur op niveau I,
werk in workshops van menselijke grootte en wordt individueel begeleid door docenten die allemaal professionals zijn in hun vakgebied,
zich openstellen voor de wereld van het werk door middel van workshops, wedstrijden, partnerschappen, conferenties en verplichte stages, het perfectioneren van de tekening en het verdiepen van de techniek door deel te nemen aan de workshops van La Grande Chaumière (live modellen),
profiteren van de filosofie van de school op basis van de openbaring van de eigen artistieke en grafische identiteit,
via het Erasmus-programma naar een semester in het buitenland gaan (Italië, Spanje, Bulgarije, Duitsland, enz.)
en geniet van een netwerk van meer dan 12.000 alumni.

116300_pexels-photo-285814.jpegTranmautritam / Pexels

Project van vestiging en pedagogiek, om toekomstige professionals te begeleiden

Relatie tussen verwerving van vaardigheden, creativiteit en realiteit van transacties

De aandacht die aan elke student wordt besteed

De uitdaging van professionele integratie in een context waarin modellen, technieken en transacties voortdurend evolueren, is om in elke student een visie op de wereld te ontwikkelen, een aanpassingsvermogen, een kritisch apparaat, zijn analysekwaliteiten. Elke student wordt daarom door zijn leraren herkend en individueel begeleid, zonder het belang van groepsdynamiek te verminderen.

Constante relatie met de transacties

Constante contacten met de beroepen vormen de basis van het onderwijs. Het pedagogische team van de school bestaat uit professionals die betrokken zijn bij het nieuws van de disciplines waaraan zij de studenten opleiden. Ze vertegenwoordigen ook hun toekomstige link met de wereld van het werk en oriënteren studenten concreet in hun beroepsleven. Om hen voor te bereiden, zorgt de Charpentier Academy ervoor dat hun studenten stages volgen in bedrijven of instanties, deelnemen aan examens op wedstrijden. Interieurarchitectuur, ontwerp of visuele communicatie en tentoonstellingen. De partnerschappen die zijn opgezet, versterken deze vereiste en maken het mogelijk de projecten in een reële context te plaatsen.

De transversaliteit

Rijk aan zijn twee afdelingen, Interior Architecture / Design en Visual Communication / Graphic Design, de Charpentier Academy bevordert een bundeling van vaardigheden en de cross-over van visies ter gelegenheid van projecten of gedeelde cursussen. Deze transversaliteit is tegenwoordig noodzakelijk. Inderdaad, een architect moet leren om zijn project te communiceren, en een grafisch ontwerper heeft de behoefte om te leren werken in de ruimte.

116299_pexels-photo-276267.jpegPixabay / Pexels

De opening aan de buitenkant

Een oefening met twee doelen

De bestudeerde onderwerpen, het onderzoek uitgevoerd door de studenten worden voorgesteld of voorgesteld op basis van echte gegevens. Het zijn dual-purpose oefeningen, beide "repetities" of simulaties van een concrete situatie en didactische materialen.

Conferenties gegeven door prominente persoonlijkheden in hun vakgebied zijn een kans om verschillende visies van de huidige wereld te vatten, om het standpunt over een baan te horen, om in groepen te denken en om vervolgens individueel te schrijven.

Evenementen en wedstrijden

Een pedagogie gericht op de toekomst

Onze studenten nemen op ad hoc of regelmatige basis deel aan tentoonstellingen en wedstrijden, waardoor ze beoordeeld kunnen worden in een context van professionele competitie:

VIA (Promotion of Innovation in Furniture), Chaumont International Poster Festival, Minimaousse, Ugitech, Camif, Procos Trophy, Premier Regard Festival, Medion / Microsoft competition, Decitre, Steel

Locaties

Île-de-France

Address
Rue Jules Chaplain,2
75006 Île-de-France, Frankrijk