Lees de Officiële Beschrijving

Over École Polytechnique

École Polytechnique is een toonaangevend Frans instituut dat toponderzoek, academici en innovatie combineert op het snijvlak van wetenschap en technologie. Het curriculum bevordert een cultuur van uitmuntendheid met een sterke nadruk op wetenschap, verankerd in humanistische tradities. De school produceert maatschappelijk verantwoorde professionals die uitblinken in het leiden van complexe en innovatieve projecten die de huidige en toekomstige uitdagingen van onze samenleving aanpakken.

Strategie en missies

In het huidige klimaat van felle economische concurrentie is innovatie de enige weg naar voorspoed. École Polytechnique traint leiders met een solide achtergrond in multidisciplinaire wetenschap door ruime blootstelling aan zowel de zakelijke als de onderzoekswereld.

École Polytechnique DNA van École Polytechnique : geloof in innovatie, de drijvende kracht achter welvaart

École Polytechnique werd gesticht in 1794, een periode die niet alleen werd gekenmerkt door politieke en economische omwentelingen, maar ook aan het einde van het tijdperk van de Verlichting. Tijdens dit unieke moment in de geschiedenis anticipeerde het Comité de Salut Public op de toekomstige toepassingen van de ontelbare wetenschappelijke en technische ontdekkingen die plaatsvonden in de 18e eeuw en veroorzaakte de industriële revolutie. Het vertrouwde Gaspard Monge, Lazare Carnot en verschillende andere geleerden met het aanwerven, door middel van een competitief rekruteringsproces, van de beste geesten van hun tijd, en hen wetenschap te leren ten voordele van de Franse Republiek.

In 1804 bevestigde Napoleon Polytechnique's rol in het dienen van het land door École Polytechnique militaire status te verlenen en de school zijn motto te geven:

"Giet la Patrie, les Sciences et la Gloire" ("For the Homeland, Science and Glory").

Nu, aan het begin van de eenentwintigste eeuw, een ander tijdperk gekenmerkt door geopolitieke, economische en milieuproblemen en talrijke baanbrekende technologieën, behoudt École Polytechnique dezelfde filosofische kern. Een fervent verdediger van het idee dat innovatie de enige drijvende kracht is achter collectieve welvaart, de universiteit levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een verantwoorde productieve, economische en wetenschappelijke ontwikkeling.

École Polytechnique produceert en deelt multidisciplinaire kennis van het hoogste niveau

Als instelling voor hoger onderwijs streeft l'X er uiteraard naar de meest actuele kennis te delen ten voordele van zijn studenten, geselecteerd op basis van de criteria van excellentie waar het bekend om staat.

École Polytechnique creëert echter ook kennis, want zijn hoogleraren zijn zowel leraren als onderzoekers. Het herbergt een twintigtal laboratoria, die nauw verbonden zijn met Franse nationale onderzoeksinstellingen en zich inzetten voor prestigieuze internationale samenwerking. Het doel van deze laboratoria is om resultaten te bereiken in de vorm van intellectuele eigendomsrechten en publicaties in vooraanstaande tijdschriften in zowel fundamenteel als toegepast onderzoek.

École Polytechnique credo van École Polytechnique is om zowel in onderwijs als in onderzoek multidisciplinair te zijn. Gestructureerd rond tien wetenschappelijke disciplines, waaronder geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, richt het zijn onderzoek op acht thema's die samenwerking tussen de laboratoria impliceren. Een dergelijk model komt voort uit de vaststelling dat vruchtbare innovaties die door de samenleving worden geaccepteerd, worden geboren uit de confrontatie en samenwerking van disciplines, waaronder filosofie.

École Polytechnique bedient de maatschappij, bedrijven en haar studenten

In een goed geïnformeerde en mobiele samenleving kunnen de beste studenten van tegenwoordig over de hele wereld kiezen uit een willekeurig aantal universiteiten. Hoger onderwijs is een internationale competitie en l'X heeft zijn eigen aandeel concurrenten - die overigens vaak partners zijn - waarvan de financiële middelen, zowel uit de publieke als uit de privé-bronnen, aanzienlijk zijn.

In deze stimulerende omgeving streeft École Polytechnique ernaar om erkend te worden door de meest uitzonderlijke studenten van over de hele wereld als een instelling waar ze een kennisbasis en knowhow kunnen verwerven en toegang krijgen tot een netwerk van oud-studenten waardoor ze kunnen werken een professioneel leven hebben dat voldoet aan hun ambities.

De universiteit is ook bezig met het ontwikkelen van haar activiteiten ten behoeve van bedrijven die waarde genereren. Het hoopt hen onderzoeksresultaten en ontwikkelingsresultaten te bieden waarmee ze zowel op industrieel als op economisch vlak goed kunnen presteren.

Ten slotte vergeet École Polytechnique zijn rol in de maatschappij niet. De rol van de universiteit om kennis te verspreiden is niet beperkt tot onderzoekspublicaties en strekt zich nu ook uit tot online onderwijs via "Formations en Ligne Ouvertes à Tous" (online trainingssessies open voor iedereen). De invloed ervan in de hele gemeenschap is te zien op meer dan alleen een educatief en wetenschappelijk niveau; hoewel het zijn acties ter bevordering van de oprichting van bedrijven, heeft het bereik van de universiteit nu uitgebreid met economische ontwikkeling.

Waarden om kennis te voltooien

L'X neemt niet alleen genoegen met het creëren van kennis. Het ambieert voorbeeldige waarden te ontwikkelen bij zijn studenten en onderzoeksprofessoren.

Wetenschap en geweten: de cultus van integriteit en gevoel van openbaar belang maakt deel uit van zijn diepgewortelde cultuur. Meer algemeen staat École Polytechnique open voor de wereld en verwelkomt met enthousiasme nieuwe ervaringen.

De universiteit combineert deze essentiële kenmerken nu met kwaliteiten die net zo belangrijk zijn, namelijk durf en ondernemerschap, en die cruciale kwaliteiten vormen in een wereld die lacht voor teams die wendbaar zijn en bereid zijn risico's te nemen.

Trots op zijn verleden, streeft l'X ernaar om wetenschappelijke, technologische en industriële revoluties mogelijk te maken in de 21e eeuw.

Geschiedenis van École Polytechnique

École Polytechnique , een product van de Franse Revolutie en het tijdperk van de Verlichting, heeft een rijke geschiedenis van meer dan 220 jaar. Sinds haar oprichting heeft de school een traditie van wetenschappelijke uitmuntendheid en inzet voor het algemeen welzijn gedragen.

rankings

École Polytechnique is een Franse topschool voor ingenieurs die op nationaal en internationaal niveau competitief is.

N ° 1 Beste Franse Grandes Écoles in Wetenschap en Technologie / Alle Franse ranglijsten gecombineerd / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

N ° 1 Frankrijk en nr. 16 Beste Europese universiteiten / QS World University Rankings 2018

N ° 1 Frankrijk en nr. 2 's Werelds beste kleine universiteiten / Times Higher Education 2018

N ° 1 Frankrijk en N ° 4 Wereldwijd voor bedrijfsleiders in het onderwijs / Volgens de Alma Mater Index 2017

Maatschappelijk engagement

Het overwinnen van grote maatschappelijke uitdagingen is een integraal onderdeel van de geschiedenis en traditie van École Polytechnique , in haar streven naar uitmuntendheid, vooruitgang en wetenschap. Met het oog op acceptatie en toegankelijkheid, zet de school zich actief in voor een beleid van duurzame ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Frans

Deze school biedt ook:

MSc

École Polytechnique

Ecole Polytechnique en onze partnerschool HEC Paris bieden een nieuw tweejarig gezamenlijk graduaatprogramma aan in "Data Science for Business". Het is gericht op het tra ... [+]

In een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 18.900 / jaar

In de huidige transformatie- en concurrentiewereld streven bedrijven ernaar de markt voor te blijven en de best geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen. Investeren in innovatieve technologie is een noodzaak geworden.

Gegevens verzamelen en analyseren in realtime helpen bedrijven nieuwe markttendensen te bepalen. Door grote datasystemen te investeren en te implementeren, krijgen ze nieuwe inzichten om een ​​responsievere en effectievere onderneming op te bouwen, een hoger prestatieniveau te bereiken en nieuwe marktkansen te ontsluiten terwijl ze hun risico's bewaken.... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

École Polytechnique

De tweejarige graduaat, volledig in het Engels gedoceerd, is ontworpen om te professionaliseren. Terwijl u de hulpmiddelen en technieken in het eerste jaar aanschaft, ric ... [+]

Master CybersecurityIn een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 15.000 / jaarprogramma beschrijving

Online piraterij is een groeiende en universele zorg voor mensen, bedrijven en overheden. Naarmate hackers flexibeler worden, zijn cybersecurity-professionals onmisbaar voor elke branche. De snelgroeiende vraag naar cybersecurityexperts op hoog niveau heeft l'X geïnspireerd om een ​​volledig programma aan het te wijden door de Cybersecurity: Threats and Defenses Master te creëren.

De tweejarige graduaat, volledig in het Engels gedoceerd, is ontworpen om te professionaliseren. Terwijl u de hulpmiddelen en technieken in het eerste jaar aanschaft, richt het tweede jaar zich op de toepassing "echte wereld". Gedurende de twee jaar krijgen studenten ook de mogelijkheid om contact te leggen met industrieën, dankzij twee stages en praktijkervaring met onderzoekers van l'X en gastdocenten.... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
École Polytechnique

Het programma Economics, Data Analytics en Corporate Finance biedt studenten de mogelijkheid om de kwantitatieve methodologie en praktijkervaring te gebruiken die vereist ... [+]

Master Economics, Data Analytics en BedrijfsfinancieringIn een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 12.000 / jaar

Gebaseerd op de uitstekende reputatie van École Polytechnique op het gebied van toegepaste wetenschappen, bieden de Economics, Data Analytics en Graduate Degree voor bedrijfsfinanciering u de unieke kans om een ​​compleet, op economie gebaseerd strategisch inzicht te verwerven in nieuwe en transformerende markten in de wereld. 21e-eeuwse industrie.

Werken in een wereld van constante stroom

Met technologie doordringt elke sector van de economie, kan het steeds meer hectische tempo van innovatie resulteren in verstoring op elk niveau van de industrie. Bedrijfsreuzen kunnen plotseling in de nadruppelen, verjaagd door de snelle opkomst van ontwrichtende nieuwkomers - zie de vergelijkbare impact van Uber en Airbnb bij het opschudden van de transport- en horecasebieden.... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
École Polytechnique

De Ecotechnologieën voor duurzaamheid en milieubeheer (ECOSEM) Graduate Degree biedt een echte technische expertise op het gebied van milieukwesties, waaronder bodem- en ... [+]

Master Ecotechnologieën voor duurzaamheid en milieu ECOSIn een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 12.000 / jaar

École Polytechnique is toegewijd aan het leveren van programma's die de nadruk leggen op topkwaliteit in wetenschappen, terwijl ze een volledig inzicht bieden in hun industriële, economische en sociale context.

De Ecotechnologieën voor duurzaamheid en milieubeheer (ECOSEM) Graduate Degree biedt een echte technische expertise op het gebied van milieukwesties, waaronder bodem- en watervervuiling diagnostische, behandelings- en valorisatieprocessen, samen met een diepgaand inzicht in de economische en sociale uitdagingen voor hun ontwikkeling . Sommige internationale inzichten over regelgeving en ethiek vervolledigen de technische en managementcursussen.... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
École Polytechnique

Door energie en het milieu te behandelen als twee gelijke delen die bepalend zijn voor onze klimaattoekomst, biedt de Graduate Degree voor energiemilieu: wetenschapstechn ... [+]

Master Energy Environment: wetenschapstechnologie en managementIn een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 12.000 / jaar

In de afgelopen jaren is er een wereldwijde consensus ontstaan ​​over de urgentie maatregelen vast te stellen om de klimaatverandering te verzachten, die zijn hoogtepunt bereikte in december 2015 met de Overeenkomst van Parijs op de eenentwintigste conferentie van de partijen (COP21). 195 landen hebben de allereerste universele, mondiale klimaatovereenkomst aangenomen om de stijging van de wereldwijde temperaturen tot 2 ° C te beperken. De overeenkomst vermeldt ook haar doel om de verhoging te beperken tot 1,5 ° C, wat het risico van klimaatverandering voor ecosystemen en menselijke populaties aanzienlijk zou verminderen. De toekomst van energieproductie en in het bijzonder de opwekkingscapaciteit voor hernieuwbare energie vormt de kern van de inspanningen om deze nieuwe doelen te bereiken.... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
École Polytechnique

École Polytechnique 's Ingénieur Polytechnicien Programme is een uniek 4-jarig programma: 3 jaar om de ingenieursdiploma te behalen en 1 jaar om het diploma van École Pol ... [+]

Zowel algemene als gespecialiseerde studies

École Polytechnique 's Ingénieur Polytechnicien Programme is een uniek 4-jarig programma : 3 jaar om de ingenieursdiploma te behalen en 1 jaar om het diploma van École Polytechnique te behalen.

Dit 4-jarig curriculum biedt studenten met:

Een multidisciplinaire wetenschappelijke opleiding die studenten een brede wetenschappelijke basis biedt (basiswetenschappen, technische wetenschappen, sociale economie).Een menselijke, militaire en sporttraining waarmee studenten hun gedrags- en relationele vaardigheden kunnen ontwikkelen.Gespecialiseerde cursussen met geavanceerde wetenschappelijke concentraties die concurreren met de beste technische scholen wereldwijd.... [-]
Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
École Polytechnique

Het Internet of Things: innovatie- en managementprogramma (IoT-IM) Graduate Degree is gebaseerd op de multidisciplinaire aanpak van de Ecole Polytechnique en biedt u de n ... [+]

Leer het Internet of Things: innovatie- en managementprogrammaIn een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 12.000 / jaar

Van mobiele telefoons tot horloges, mediaplatforms, elektriciteitsnetten en medische apparaten, verbonden objecten doordringen alle niveaus van industrie en technologie. Naarmate de samenleving steeds meer gedigitaliseerd wordt, kunnen de gegevens die zij genereren nieuwe interacties en bedrijfsmodellen mogelijk maken, met verstrekkende gevolgen voor traditionele economische systemen en zelfs sociale gewoonten.

Voor bedrijven in de 21e eeuw is het essentieel om de strategieën en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om hun producten met elkaar te verbinden, om hun eigen veroudering te voorkomen. Maar hoe zijn die vaardigheden ontwikkeld?... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
École Polytechnique

Dit nieuwe mastercurriculum is sterk gericht op kunstmatige intelligentie, inclusief statistisch leren en toepassingen voor data science. Het bestrijkt ook het complement ... [+]

Master in kunstmatige intelligentieIn een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 15.000 / jaarprogramma beschrijving

Dit nieuwe mastercurriculum is sterk gericht op kunstmatige intelligentie, inclusief statistisch leren en toepassingen voor data science. Het bestrijkt ook het complementaire gebied van geavanceerde visuele computertechnologie, waaronder 3D-computergraphics, virtuele en augmented reality, multimodale interactie, computervisie, robotica en 3D-fabricage, die ofwel gebruik maken van of leiden tot de ontwikkeling van nieuwe AI-methoden. Dit curriculum in Artificial Intelligence and Visual Computing vormt daarom de kern van digitale wetenschappen en van de meest veelbelovende, recente toepassingen.... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
École Polytechnique

Het Graduate Degree van het Smart Cities and Urban Policy biedt een diepgaand inzicht in nieuwe en transformerende metropolitane gebieden en hun concurrerende omgeving. ... [+]

Slimme steden

In een oogopslagDiploma: Master's DegreeType: Industriegerichte graadAantal ECTS-credits: 140Start: september 2019Duur: 2 jaarTaal: EngelsLocatie: FrankrijkCollegegeld: € 12.000 / jaar

In een steeds mondialer wordende economie zijn metropolitane gebieden basiscomponenten van economische concurrentie en groei. Kapitaal, arbeidspools, kennis, infrastructuren en hun distributie binnen en tussen geografische gebieden spelen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling en welvaart van een grootstedelijk gebied.

Zoals de Economist naar voren bracht, laat een rapport van de Amerikaanse denktank Brookings Institution zien dat '' s werelds grootste 300 grootstedelijke economieën 19% van de wereldbevolking uitmaken en bijna de helft van het wereldwijde BBP vertegenwoordigen. In het afgelopen decennium hadden de inkomens en banen de neiging sneller te groeien in deze stedelijke gebieden dan hun nationale gemiddelden ".... [-]

Frankrijk Palaiseau
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

École Polytechnique, a magical world

Behind the scenes at École Polytechnique

Address
91128 Palaiseau, Île-de-France, Frankrijk
Website