University of Turku

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Multidisciplinaire. Internationale. Research University.

De University of Turku is een actieve academische gemeenschap van 25.000 studenten en medewerkers, die baanbrekend en interdisciplinair onderzoek doet. We zijn betrokken bij de ontwikkeling van Finse en internationale opleidingen en innovaties die de weg effenen voor een betere toekomst.

Naast Turku hebben we campussen in de steden Rauma en Pori en operaties in heel Finland - helemaal van Lapland tot de Archipelzee.

De University of Turku behoort tot de top 1% ter wereld
QS World University Rankings 2018

Effectief onderzoek

We doen onderzoek en werken aan een betere toekomst en welzijn.

We promoten gratis, effectieve en open wetenschap. Ons onderzoek is multidisciplinair en internationaal , gericht op nieuwe, interdisciplinaire initiatieven.

Ons onderzoek is geprofileerd door zes thematische gebieden:

 • Biofuture
 • Kinderen, jongeren en leren
 • Cultureel geheugen en maatschappelijke verandering
 • Digitale toekomst
 • Geneesmiddelenontwikkeling en diagnostiek
 • Zee- en maritieme studies

teamwork.jpg

10 Beste redenen om UTU te kiezen

 • UTU is een van de meest internationale universiteiten in Finland.
 • Programma's gebaseerd op onze sterke punten in onderzoek.
 • Uitstekende carrièremogelijkheden voor afgestudeerden.
 • Genereuze beurzen beschikbaar voor getalenteerde studenten.
 • Hoogleraren en docenten die je uitdagen om te leren.
 • Persoonlijke ondersteuning en diensten tijdens je studie.
 • Moderne faciliteiten en leeromgevingen.
 • Een brede selectie van optionele en kleine studies.
 • Actief studentenleven en veelzijdige activiteiten.
 • Compacte campus waar alles dichtbij is.

Lees meer: utu.fi/degrees

Mission Statement

De University of Turku is een internationaal concurrerende wetenschapsuniversiteit wiens activiteiten zijn gebaseerd op hoogwaardig, multidisciplinair onderzoek.

We promoten onderwijs en vrije wetenschap en bieden hoger onderwijs dat is gebaseerd op onderzoek. De universiteit maakt deel uit van de internationale academische gemeenschap. We werken nauw samen met de Finse samenleving en nemen actief deel aan de ontwikkeling van onze regio.

Strategische doelen

Effectief onderzoek

We lossen de complexe problemen van vandaag en morgen op met behulp van ons basisonderzoek. We hanteren een interdisciplinaire benadering van ons onderzoek om de kwaliteit en maatschappelijke effectiviteit ervan te vergroten. We versterken het carrièrepad van onderzoekers, open science en ondersteuning voor onderzoek.

Verantwoord onderwijs

Wij zijn een multidisciplinaire en inspirerende instelling voor hoger onderwijs. Onze opleiding is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke kennis en voldoet aan de veranderende maatschappelijke behoeften. We zorgen ervoor dat de studietracks flexibel en eenvoudig zijn.

Een katalysator voor sociaal welzijn en de economie

We erkennen de innovaties die voortkomen uit ons onderzoek en onze wereldwijd concurrerende onderwijsdiensten. Wij bevorderen een ondernemende houding en het gebruik van onderzoek in samenwerking met het bedrijfsleven.

Gemeenschap welzijn

Wij zijn een verantwoordelijke werkgever en onze activiteiten zijn gebaseerd op gemeenschappelijke waarden. We bouwen aan een bemoedigende en interactieve universiteit, waar het een plezier is om te studeren en te werken.

Dankzij onze uitstekende diensten, compacte campus en actief studentenleven, voelen internationale studenten zich vanaf het begin van hun verblijf thuis en veilig.

research.jpg

Inspirerende onderzoeksloopbanen

Het welzijn van de hele universitaire gemeenschap is belangrijk voor ons. We willen jonge onderzoekers in hun carrière ondersteunen en een onderzoeksomgeving en -gemeenschap bieden die hen inspireert tot unieke prestaties en resultaten.

17 Doctoraatsprogramma's
170 doctoraatsgraden jaarlijks
Innovaties uit onderzoek

Het preventieve effect van xylitol op tandbederf werd voor het eerst ontdekt aan het Instituut voor Tandheelkunde van de University of Turku . Elk jaar zijn meer dan honderd verschillende innovaties en tientallen onthullingen van uitvindingen afkomstig van het onderzoek aan de universiteit.

Creatief, wendbaar en innovatief

We ontwikkelen een ondernemende houding en activiteiten in de hele universiteit. We bieden een groeiplatform voor startups en spin-offs uit toponderzoek.

Bouw je toekomstige carrière bij ons op

De University of Turku is een populaire bestemming voor uitwisselingen, masteropleidingen en doctoraatsstudies. We werken samen met meer dan 400 universiteiten wereldwijd en bieden onze studenten een brede selectie cursussen en programma's die in het Engels worden gegeven.

20.000 studenten uit meer dan 100 landen
Jaarlijks 650 inkomende en
750 uitgaande uitwisselingsstudenten

95% van de internationale studenten kozen ons vanwege hoogwaardig onderzoek

laskiainen.jpg

Welkom in de studentenstad Turku

De Turku Campus van de University of Turku ligt dicht bij het stadscentrum en de rivier de Aura in de buurt van andere instellingen voor hoger onderwijs, Turku Science Park-bedrijven en het Universitair Ziekenhuis Turku. Het campusgebied strekt zich uit van de kathedraal van Turku tot het treinstation van Kupittaa.

Alle belangrijke diensten voor studenten, personeel en bezoekers bevinden zich dicht bij de campus. Overal reizen is handig, hetzij door te wandelen, fietsen of door de stadsbussen van Föli.

Het gezamenlijke doel van de instellingen voor hoger onderwijs van Turku en de stad Turku is om de beste studentenstad van Finland te worden! Een actief studentenleven, gemakkelijk en goed functionerend openbaar vervoer en betaalbare huisvesting zijn de grootste troeven van Turku. Maar liefst 99% van de studenten van instellingen voor hoger onderwijs in de stad beveelt Turku aan als studentenstad aan hun vrienden. riveraura.jpg

Redelijke kosten voor levensonderhoud met veel woonopties, volledige openbare en particuliere diensten, een levendig cultureel leven en een verscheidenheid aan openluchtrecreatiemogelijkheden door de omliggende Archipelzee garanderen dat Turku de beste kwaliteit van leven biedt en een lucratieve locatie is voor zowel studenten als voor bekwame professionals.

Volgens het strategische doel van de stad zal Turku tegen 2029 de meest interessante stad van de Noordelijke Oostzee zijn, met een sterke basis in zowel kunst als wetenschappen. Turku bouwt unieke activa op - creatieve maakindustrie, biotechnologie, logistieke expertise - door clustermogelijkheden en synergieën.

Welkom in Turku, Finland!

Locaties

Turku

Address
Student and Admissions Services
University of Turku
20014 Turun yliopisto

Turku, Finland

Rauma

Address
Department of Teacher Education
Seminaarinkatu 1

26100 Rauma, Finland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MA
MSc