Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een creatief en internationaal: de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Welkom bij de Faculty of Science! De faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen verricht internationaal veelgeprezen onderzoek en biedt toponderwijs op alle gebieden van de wiskunde en wetenschappen die het vertegenwoordigt. In de faculteit worden nieuwe ideeën ontwikkeld en gedeeld met de gemeenschap en deskundigen die de toekomst zullen opbouwen, zowel in Finland als in het buitenland, worden opgeleid.

De wereld heeft experts nodig om de problemen van morgen op te lossen. Wereldwijd is er een groeiende behoefte aan experts op het gebied van wetenschap. De bezorgdheid over de toestand van het milieu en de wens om een ​​duurzame toekomst op te bouwen, is wat de studenten wiskunde en wetenschap samenbrengt. We zullen een actieve rol spelen in de ontwikkeling van wiskunde en wetenschappen in Finland.

We bieden een breed spectrum van multidisciplinair onderzoek, met verschillende toonaangevende onderzoeksgroepen. We hebben een aanzienlijke onderzoeksinfrastructuur voor zowel experimenteel als theoretisch onderzoek. We hebben de beste leraren en onderzoekers, om nog te zwijgen van de moderne faciliteiten en een internationale en compacte campus.

Algemene informatie

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is opgericht in 1965 en is de oudste en grootste faculteit van de universiteit. Het heeft vier afdelingen op de campussen Mattilanniemi en Ylistönrinne. De gebieden Mattilanniemi en Ylistönrinne zijn zorgvuldig gepland en hebben hun eigen unieke kenmerken. Ongeveer 2300 studenten zijn ingeschreven in de faculteit. Het aantal personeelsleden is ongeveer 560.

Er zijn vier afdelingen gebaseerd op de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen:

  • Afdeling Biologische en Milieuwetenschappen
  • Afdeling Natuurkunde
  • Afdeling Scheikunde
  • Afdeling Wiskunde en Statistiek

We hebben ook drie onderzoekscentra:

  • Accelerator Laboratory
  • Nanoscience Center
  • Konnevesi Research Station

Locaties

Jyväskylä

The Faculty of Mathematics and Science

Address
University of Jyväskylä
Ylistönrinne (YN), Survontie 9 C

FI-40014 Jyväskylä, Finland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden