University of Tartu

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Tartu (UT) is toonaangevend centrum voor onderzoek en onderwijs van Estland. Het is de enige universiteit in de Baltische staten gerangschikt in de Top 1.2% van de beste universiteiten ter wereld (QS World University Rankings 2017-18). UT is opgericht in 1632 en is de enige klassieke universiteit in Estland. Er zijn meer dan 13 000 studenten studeren aan de UT (incl. 1300 internationale studenten (2016)) en de UT heeft 3800 medewerkers (incl. 1800 academisch personeel (190 professoren)). Om de professionele bekwaamheid van haar studenten en academische medewerkers te ondersteunen, heeft de universiteit 80 partneruniversiteiten in 31 landen.

UT omvat 4 faculteiten en 4 scholen. Meeste UT ligt in Tartu, De tweede grootste stad in Estland; Maar haar colleges zijn gevestigd in Pärnu, Viljandi en Narva. Tartu heeft een bevolking van 100 000, en een vijfde van de inwoners zijn studenten.

Tartu is een levendige studentenstad. Elk academiejaar begint met eerstejaars dagen en de hoogtepunten van elk semester zijn de lente en de herfst studententijd, een week lang feest van evenementen speciaal voor studenten. UT heeft tal studenten clubs en verenigingen, variërend van professionele organisaties om informele groepen. Voor internationale studenten ESN Tartu is de belangrijkste organisatie die haar aandacht richt op internationale studenten 'welzijn.

UT onderzoek van wereldklasse is de basis voor de hoge kwaliteit van het onderwijs. Meer PhD-diploma's worden verdedigd op UT dan in alle andere Estlandse universiteiten: 120 PhD-diploma's werden in 2016 alleen bij UT verdedigd (239 bij andere Estlandse universiteiten). UT behoort tot de TOP 1% van de meest aangehaalde universiteiten en onderzoeksinstellingen ter wereld op het gebied van Klinische Geneeskunde, Chemie, Milieu en Ecologie, Geowetenschappen, Plant- en Dierenkunde, Geowetenschappen, Sociale Wetenschappen (algemeen), Moleculaire Biologie en Genetica, Biologie en Biochemie, Neurowetenschappen en Gedrag, Psychiatrie en Psychologie (ISI Web of Science 2017). Een totaal van 42 UT wetenschappers behoren tot de TOP 1% van de meest geciteerde wetenschappers ter wereld (ISI Web of Science 2017), waaronder de programmamanager van de MSc in Software Engineering Professor Marlon Dumas.

UT biedt een brede selectie van programma's en unieke disciplines voor studenten. UT participeert ook in diverse Erasmus Mundus en andere geleverd in samenwerking met 's werelds toonaangevende universiteiten gezamenlijke masteropleidingen. UT volgt het Bologna-proces in de organisatie van het onderwijs en de Bachelor-Master (3 + 2) systeem van de studie modules. De lengte van de PhD-studies is 4 jaar. Academisch jaar start in het begin st van september van elk jaar.

Locaties

Tartu

University of Tartu

Address
Ülikooli 18
50090 Tartu, Tartu County, Estland
Telefoonnr.
+372 737 5100

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden