Estonian Academy Of Music And Theatre

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De missie van de Estlandse Academie voor Muziek en Theater is om bij te dragen aan de ontwikkeling van een mensgerichte Estse samenleving, de verspreiding van een creatieve denkwijze en het behoud van de Estse taal en cultuur door middel van onderwijs op het gebied van muziek en theater en de promotie van creatief en onderzoekswerk.

EAMT waardeert het behoud van de inherente waarden van de Estse nationale cultuur en handhaaft de academische tradities van Europees muziek- en theateronderwijs, terwijl hij openstaat voor de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van muziek en theater.

EAMT is een openbare universiteit voor muziek en drama, die via bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's hoger onderwijs aanbiedt op alle belangrijke gebieden van muziek en theater. Hoewel EAMT met zijn ongeveer 700 studenten de kleinste is van zes Estse openbare universiteiten en hogescholen op universitair niveau, is het internationaal gezien te vergelijken met middelgrote muziek- en theateracademies.

Bacheloropleidingen bieden training voor vocalisten en instrumentalisten, maar ook voor dirigenten, componisten, musicologen, muziekdocenten en geluidstechnici. Masteropleidingen bieden ook aanvullende opleidingen en trainingen in kamermuziek, begeleiding, hedendaagse improvisatie en cultureel management. De curricula voor musici richten zich op solisten, ensembles en orkestwerken of opera; muziektheorie en geschiedenis, evenals andere gebieden in de geesteswetenschappen worden ook bestudeerd. Het is ook mogelijk om onderwijskwalificaties te behalen.

Een korte geschiedenis van Estonian Academy of Music and Theatre

Net als in andere Europese landen, is muziekeducatie in Estland in het verleden gekoppeld aan de activiteiten van universiteiten en kerken. Al aan het einde van de 19e eeuw waren er verschillende privé-muziekscholen die gespecialiseerd onderwijs gaven in verschillende instrumenten.

Het jaar 1919, toen twee onafhankelijke instellingen voor muziekonderwijs werden opgericht in Tallinn en Tartu, wordt beschouwd als het begin van het hoger muziekonderwijs in Estland. De Tartu Higher Music School werd een sterke instelling voor voortgezet muziekonderwijs, nu bekend als de Heino Eller Music School.

De Tallinn Higher Music School die wordt beschouwd als de voorloper van de huidige EAMT werd opgericht door de muziekafdeling van de "Estonia" Society, met de openingsceremonie die plaatsvond op 28 september 1919 in de Estonia Concert Hall. Van 1919-1923 het hoofd van de school was Mihkel Ludig.

In 1923 werd deze instelling omgedoopt tot het Tallinn Conservatoire. In 1925 namen de schoolbestuurders nieuwe statuten aan, en in overeenstemming met deze veranderingen koos de school een faculteit van professoren: R. Bööcke, A. Kapp, J. Paulsen, P. Ramul en A. Topman. Samen met A. en Th. Lemba en J. Tamm, die eerder had ontvangen hun lectoraten van het St. Petersburg Conservatorium, de Tallinn Conservatorium had nu 8 professoren. De nummers later toenemen. De eerste tien studenten studeerden af ​​in 1925. Het academische niveau van het Conservatorium kan als relatief hoog worden beschouwd, omdat veel van zijn studenten deelnamen aan internationale wedstrijden in de jaren dertig van de vorige eeuw. De meest succesvolle van hen was Tiit Kuusik, die in 1938 de eerste prijs op de International Singing Competition in Wenen ontving.

Oorspronkelijk was het een privé-instelling, maar het Conservatoire werd in 1935 genationaliseerd. In 1938 werd de State Drama School geopend.

De Sovjet-bezetting, die in 1940 begon, is me niet beïnvloeden het conservatorium. Het doel was om de muzikale onderwijs systeem in overeenstemming met de heersende opvattingen van de Sovjet-Unie te brengen. De curriculaire reorganisatie volgde bijna onmiddellijk. Een voorbeeld van deze verandering was de eliminatie van kerkmuziek als een specialisatiegebied; bovendien begon de leer van politiek georiënteerde onderwerpen.

Na de komst van de Duitse bezetting bevoegdheden, het Conservatoire worstelde om zijn eerdere onderwijsactiviteiten te herstellen. J. Aavik, die teruggekeerd was naar de functie van directeur, probeerde zoveel mogelijk voormalige academische instructeurs te werven. De realiteit van oorlog belemmerde het studieproces echter aanzienlijk. Tijdens de 9 maart 1944 luchtaanval, werd het gebouw van het Conservatorium, evenals de meeste van zijn apparatuur, bijna volledig verwoest. In november 1944, na een andere verandering van de macht, werd het Conservatoire heropend. Een huis aan 3 Kaarli Avenue werd gekozen om te dienen als tijdelijke huis van de Conservatorium. In 1950 vond de plenaire vergadering van de Communistische Partij Centraal Comité VIII plaats, met een verwoestende uitkomst voor het personeel van het Conservatorium. Veel opmerkelijke docenten werden gedwongen te vertrekken om ideologische redenen; drie van hen - A. Karindi, R. Päts en T. Vettik - werden gearresteerd en naar een werkkamp gestuurd.

Het Conservatorium creatieve omgeving begon te opleving zien in het midden van de jaren 1950. Verschillende docenten die "tijdelijk afwezig" waren, konden terugkeren. In 1957 werd de Dramafaculteit opgericht aan het conservatorium, waarbij Voldemar Panso zijn eerste hoofd werd. De Dramafaculteit geopend in het gebouw van de voormalige Toomkool in Toompea. Tijdens de jaren 1970 werd de orgelklas, die in 1950 gesloten was, heropend. In 1971 werd een programma voor het opleiden van muziekdocenten om in het uitgebreide schoolsysteem te werken hervat. Het aantal studenten aan het Conservatorium aanzienlijk toegenomen. Venno Laul, die werd benoemd tot rector in 1982, hief opnieuw het idee van de bouw van een nieuwe school faciliteit. Hij ging op de ontwerpfase van het project te overzien; feitelijke bouwwerkzaamheden werd de verantwoordelijkheid van de volgende rector.

In 1989, vlak voor de 70e verjaardag van de school, haar vroegere naam - de "Tallinn Conservatorium" - werd hersteld. Vier jaar later werd de school omgedoopt tot de "Estonian Academy of Music" (Eesti Muusikaakadeemia). Deze verandering werd noodzakelijk geacht omdat in Europa "conservatorium" vaker verwijst naar een instelling voor secundair muziekonderwijs.

In de jaren 1987-1993 vond een uitgebreide renovatie en reconstructie plaats in het gebouw van de Dramafaculteit, waardoor de faculteit het gehele twee verdiepingen tellende gebouw in Toompea kon gaan gebruiken. In 1995 werd de faculteit Drama omgedoopt tot de Hogere School Theater.

In 1992 werd prof. Peep Lassmann tot rector gekozen. Een uitgebreide hervorming van de studiestructuur werd geïntroduceerd en de school keurde een vakgericht studiesysteem goed. Degree-studies werden ingevoerd waardoor studenten van het vierjarige programma een bachelordiploma zouden behalen. In 1993 werd een tweejarige masteropleiding toegevoegd. In 1996 werd een vierjarig doctoraatsprogramma in de musicologie geïntroduceerd, terwijl in 2000 specifieke curricula werden ontworpen voor uitvoerders en componisten. In 2006 is een nieuw programma voor dramatische kunst toegevoegd, dat ook een creatieve nadruk legt.

In 1999 kreeg de Estse Academie voor Muziek eindelijk wat hij de afgelopen 55 jaar had gewild - een nieuw gebouw in het centrum van Tallinn. Vanaf nu is het een van de beste en meest moderne conservatorium gebouwen in de wereld, vooral met betrekking tot de functionaliteit en technologische oplossingen.

In het nieuwe gebouw van EAM zijn er 7 500 vierkante meter bruikbare ruimte ontworpen en speciaal gebouwd voor de hogere muzikale onderwijsinstelling. Er zijn 60 klaslokalen plus 14 oefenruimtes waar lessen kunnen worden gehouden. Speciale vermelding verdient de kleine kamerzaal van de EAMT, die plaats biedt aan 130-200, een koorles gecombineerd met een groot auditorium voor 77 studenten, een auditiezaal voor 40 personen met een nieuw barokorgel, de operastudio, het elektronische muzieklab en opnamestudio, een bibliotheek met computerfaciliteiten en een studenten-eetzaal. Het gebouw voldoet aan de hoogste akoestische eisen en beschikt over geluiddichte kamers met opties om de akoestiek van een bepaalde kamer aan te passen door wandpanelen toe te voegen of te verwijderen.

Vandaag is EAMT een internationaal concurrerende leer- en onderzoeksfaciliteit. De meeste Estse muzikanten zijn betrokken geweest bij EAMT, hetzij door hun eigen studies of door les te geven. Onze bekendste alumni zijn componisten Arvo Pärt en Erkki-Sven Tüür, pianisten Peep Lassmann en Kalle Randalu, en ook dirigenten Olari Elts, Tõnu Kaljuste, Eri Klas, Vello Pähn en Arvo Volmer. De meeste acteurs en regisseurs in Estse theaters zijn ook alumni van onze Drama School. De huidige naam van de academie - Estse Academie voor Muziek en Theater - werd in 2005 aangenomen.

Locaties

Tallinn

Address
Estonian Academy Of Music And Theatre
Tatari 13,

10116 Tallinn, Harju County, Estland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden