Lees de Officiële Beschrijving

De Estonian Academy of Arts , opgericht in 1914, is de enige openbare universiteit in Estland die hoger onderwijs aanbiedt op het gebied van schone kunsten, design, architectuur, media, visuele studies, kunstcultuur, cultureel erfgoed en conservering. Gelegen in de hoofdstad Tallinn, is het een actieve studie- en onderzoeksinstelling en het leidende nationale centrum voor innovatie in visuele cultuur.

Bijna 1.200 studenten zijn momenteel ingeschreven aan de Estonian Academy of Arts en worden gedoceerd door 89 professoren, universitair hoofddocenten, docenten en docenten uit Estland en daarbuiten. Studies vinden plaats in kleine groepen zorgvuldig geselecteerde studenten, en de Estonian Academy of Arts trots op de lage student-tot-professor ratio.

EAA biedt zes masteropleidingen in het Engels: Animation, Contemporary Art, Design

We bieden ook een bacheloropleiding in Media Graphics , in het Russisch aangeleerd. Daarnaast bieden we een internationaal doctoraatsprogramma met de naam Kunst en Design .

EAA moedigt innovatie en experimenten aan en studenten kunnen modules en workshops buiten hun specialisaties volgen. Heb een idee? Probeer het! Je zult merken dat er hier een verfrissend gebrek aan administratieve rompslomp is. Degenen die studeren aan de EAA ontdekken al snel een breed spectrum aan mogelijkheden.

We nodigen je uit om met ons mee te doen!

GESCHIEDENIS

Sinds het begin van de 20ste eeuw is de Estonian Academy of Arts een belangrijk centrum van kunsteducatie in Estland geweest. De Estonian Art Society richtte in 1914 de Tallinn Applied Art School op, die algemeen onderwijs en professionele training in kunst en ambachten bood.

Bij het opstellen van de curricula werd de St.-Petersburgse kunstacademie Stieglitz - die zich concentreerde op het onderwijzen van technische en praktische vaardigheden - als een model gebruikt. In 1924 werd de school de State Applied Art School, die onderwijs gaf in alle traditionele disciplines van toegepaste kunst, en beeldende kunstdisciplines werden aan het programma toegevoegd in de jaren dertig van de vorige eeuw. In 1932 verhuisde de school naar een nieuw meertrapsschooltype en werd het mogelijk om een ​​diploma van een specialist of een toegepaste kunstenaar aan te vragen.

De school werd in 1938 omgedoopt tot de State Industrial Art School. In 1944 werd de school omgedoopt tot Tallinn State Applied Art Institute van de ESSR. Als gevolg van de centralisatie van het kunsteducatiesysteem in 1951 werden alle studies overgezet van Tartu naar Tallinn, werden architecturale studies toegevoegd en werd de naam veranderd in het State Art Institute van de Estse SSR (SAIE, Estse afkorting ERKI). In 1989 werd ERKI omgedoopt tot Tallinn Art University en sinds 1995 is het de Estonian Academy of Arts .

INTERNATIONALE RELATIES

Het doel van de Academie is om midden in het leven te zijn. Daarom wordt in brede zin aandacht besteed aan de maatschappij en de professionele wereld.

EAA heeft nauwe banden en samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 100 internationale universiteiten en vele internationale netwerken, waarmee uitwisseling van studenten en faculteiten kan worden onderhandeld en mogelijkheden voor stageplaatsen kunnen worden uitgebreid. EAA is lid van CUMULUS (International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media); EAAE (European Association for Architectural Education); ELIA (European League of Institutes of the Arts), en via NORDPLUS is lid van veel professionele netwerken.

Sinds 1999 is de EAA lid van het programma Een leven lang leren van de Europese Commissie voor het hoger onderwijs, Erasmus, waarmee meer dan 100 bilaterale uitwisselingsovereenkomsten zijn ondertekend. Naast het Erasmus-programma heeft de Estonian Academy of Arts samenwerkingsovereenkomsten met studenten en faculteitsorganisaties afgesloten met tien internationaal erkende kunstuniversiteiten buiten de Europese Unie.

Regelmatige en intense contacten worden onderhouden met de wereld buiten de academische wereld door middel van tentoonstellingen en uitgeverswerk, door het organiseren van vele evenementen en in samenwerking met bedrijven en openbare instellingen.

Buitenlandse relaties, faculteits- en studentenuitwisselingen, advies over buitenlandse stageplaatsen en subsidie-informatie worden gecoördineerd door het International Relations Office.

SAMENWERKING EN ONDERNEMERSCHAP

EAA werkt samen met universiteiten, culturele instellingen, artistieke verenigingen, lokale overheidsinstanties en bedrijven in Estland en in het buitenland.

De Estonian Academy of Arts werkt samen met veel Estse en internationale bedrijven op het gebied van wetenschap en ontwikkeling. De partners variëren afhankelijk van het specialisatiegebied, en de Academie kan een scala aan diensten aanbieden, van onderzoek en analyse tot het maken van prototypen.

Het Department of Development is de schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven. De diensten en oplossingen die de hoofdactiviteiten van de EAA ondersteunen, worden uitgewerkt en geven juridisch en ondernemersadvies aan personeel en bedrijven voor het uitvoeren van samenwerkingsprojecten met de afdelingen van de Academie. Het Department of Development werkt actief samen met bedrijven in Estland en in het buitenland en voert gezamenlijke projecten uit. Veel studenten voltooien ontwerptaken voor Estse bedrijven in de publieke en private sector en nemen deel aan internationale en lokale wedstrijden tijdens hun studie.

Het Department of Development organiseert trainingen op het gebied van ondernemerschap, intellectuele eigendomsrechten, loopbaanplanning, internationaal leerlingwezen en projectmanagement. Studenten worden geadviseerd bij het maken van bedrijfsplannen en er zijn talloze middelen beschikbaar voor de spin-off-bedrijven van de EAA (bedrijven die door studenten zijn opgericht tijdens hun studie). De afdeling coördineert interdepartementale ontwikkelingsprojecten en voert, indien nodig, wetenschappelijke en ontwikkelingsprojecten uit. Het Department of Development beheert de lokale en internationale co-gesponsorde of gezamenlijke projecten van de EAA .

Opleidingen te volgen in:
Engels
Estlands

Deze school biedt ook:

MA

Estonian Academy of Arts

EKA biedt een veelzijdige en veelzijdige benadering van leren. Hedendaagse kunst, kritiek en theorie, auteur-gebaseerde architectuur, innovatief en op vaardigheden gebase ... [+]

Het twee jaar durende programma Contemporary Art MA biedt:

Auteursgerichte begeleiding voor hedendaagse kunstenaarsLokale en bezoekende kunstenaars, curatoren, filosofen, theoretici en galeristen die met studenten werkenIndividuele vrijheid om het eigen curriculum te ontwerpen, binnen een gevarieerd programma dat theoretische hulpmiddelen en praktische training biedtDe mogelijkheid om je kunstpraktijk te ontwikkelen door middel van de studio's van geluidskunst, op lenzen gebaseerde kunst, installatie en beeldhouwkunst, grafische kunst en schilderkunstIndividuele en groeps-tutorials, cross-facultaire groepskritieksessiesCommitment voor het ontwikkelen en ontwikkelen van diepgaande conceptuele en sociale ideeën in een individuele kunstpraktijkEen kritische discursieve omgeving voor discussies over het maken, weergeven en denken over hedendaagse kunst en de hedendaagse samenlevingFlexibele studioruimten en workshops in een nieuw gebouw van de AcademieToegang tot technische workshops in de Academie, met specialisten om alle studentenprojecten te ondersteunen: virtuele prototyping en 3D-printstudio's, traditionele en digitale printworkshops, analoge en digitale darkrooms, fotostudio, geluidsopname en filmstudio's, hout- en metaalwerkplaatsen, modern zwart doos en de monumentale beeldhouwstudioEen doorlopend programma van off-site evenementen, studiereizen, tentoonstellingenKansen voor tentoonstellingen in galerijen, musea, studiereizen en samenwerking met verschillende kunstinstellingen en universiteiten en uitwisselingsprogramma's (KUNO, DAMA, ERASMUS)Wat maakt de Estonian Academy of Art (EKA) speciaal?... [-]
Estland Tallinn
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

Estonian Academy of Arts

Estse Kunstacademie is het aanbieden van een 2-jarige Master of Animation programma om postdoctorale studenten die geïnteresseerd zijn in animatie regisseren en filmmaken ... [+]

Het ministerie van Animation werd vastgesteld op de Estse Kunstacademie in 2006 en sinds 2007 een tweejarige MA in Animation (in het Engels) heeft aangeboden. De Animation MA programma wordt gegeven door Professor Priit Pärn en Associate Professor Olga Pärn. Het belangrijkste doel van het programma is om met succes te voeden makers van animatiefilms, hen te voorzien van de theoretische kennis en praktische vaardigheden. De verdere doel is bij te dragen aan de wereldwijde ontwikkeling van de animatie als een kunstvorm.

Animatie is een bloeiende medium en ontwikkelt zich in een hoger tempo dan ooit tevoren. Het is deel van massacultuur, evenals één van de belangrijkste vormen worden. Animatie kan worden gezien in digitaal scherm graphics, computer games, muziek video's, films, enz. De basis voor elke film - met inbegrip van animatiefilm - is het verhaal. Het grootste probleem in de film wereld is het gebrek aan goede verhalen. In de meeste van 's werelds animatie scholen, worden de studenten niet geleerd de kunst van het goede verhaal schrijven. Dit is iets dat ons programma onderscheidt. Wij leggen de nadruk op het verhaal en leren unieke methode Professor Pärn's voor het maken van filmscenario's.... [-]

Estland Tallinn
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Estonian Academy of Arts

We leiden toekomstige interieurarchitecten op. Het programma biedt de vaardigheden om kritisch te analyseren, te ontwikkelen en te experimenteren met de verschillende asp ... [+]

De hedendaagse wereld wordt gekenmerkt door complexiteit en snelle veranderingen, die ook het beroep van interieurarchitecten en ruimtelijke ontwerpers beïnvloeden. De masteropleiding Interieurarchitectuur is gebaseerd op het principe dat een reeks ontwerpvaardigheden, in de enge zin van het woord, niet voldoende is voor interieurarchitecten om succesvol te zijn in hun vak. Ze moeten ook de bredere context begrijpen en in staat zijn om hun oplossingen aan te passen aan veranderende situaties.

Ons curriculum is verdeeld in twee hoofdsegmenten:

Het eerste (zogenaamde 'hi-tech') segment gaat over de interactie tussen ruimtes en mensen, en over de manier waarop geavanceerde technologie en slimme materialen die interactie helpen verbeteren. Het tweede (zogenaamde 'low-tech') segment is gebaseerd op het idee dat als we goede kennis hebben van onze omringende, bredere contexten (zoals klimaat, natuur, economie en cultuur) en hun onderlinge relatie, rijke verbeeldingskracht en primitieve materialen zijn alles wat we nodig hebben om nieuwe, kwaliteitsvolle ruimtes te creëren.... [-]

Estland Tallinn
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Estonian Academy of Arts

Het programma bevindt zich op het transdisciplinaire kruispunt van architectuur, stedenbouw en ontwerp, kunstgeschiedenis en theorie, kritische geografie, sociologie, etn ... [+]

Zoals gebeurtenissen en transformaties van de afgelopen decennia krachtig hebben aangetoond, doordringt de stedelijke kwestie alle belangrijke sociale, economische en politieke ontwikkelingen van vandaag. De tweejarige master Urban Studies gaat kritisch om met de brede uiting van hedendaagse stedelijkheid. Welke vormen hebben de verstedelijkingsprocessen tegenwoordig aangenomen? Hoe worden stedelijke ruimtes geproduceerd?

Het programma gaat in op het unitaire perspectief van de stad als een fysieke ruimte, een sociale ruimte en een ruimte van ontwerp. Het combineert rigoureus wetenschappelijk onderzoek met intensief veldwerk. Het programma bevindt zich op het transdisciplinaire kruispunt van stedelijke studies, stedenbouw en stedenbouw, architectuurtheorie, sociologie, stedelijke etnografie en geografie. Onze studenten hebben academische achtergronden in architectuur, sociale wetenschappen of humaniora. Het programma integreert kritische ondervraging en experimentele praktijken en heeft een drievoudige focus op sociaal gebruik, ruimtelijke programma's en stedelijke vormen.... [-]

Estland Tallinn
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Estonian Academy of Arts

De Estonian Academy of Arts biedt een masteropleiding in design en ambachten, afgeleverd in het Engels. De studenten voeren een gemeenschappelijk programma in, maar selec ... [+]

Het ontwerp met twee jaar

De studenten voeren een gemeenschappelijk programma in, maar selecteren ook een specialisatie. Studenten die studeren in het ontwerp

Ontwerp

keramiekglaskunst en -ontwerpjuwelen en smedentextiel ontwerpkunst en ontwerp van leermode ontwerp

Material-gebaseerd ontwerp en ambachtelijke disciplines hebben een unieke kijk en filosofie, en de Estonian Academy of Arts is een van de weinige plaatsen in de wereld waar het mogelijk is om op sommige van deze gebieden op MA-niveau te studeren. Elke MA-afgestudeerde moet de beste ter wereld zijn in iets - of het nu gaat om het produceren van een ingenieus product, het hebben van een unieke artistieke positie of het demonstreren van diepgaand, op materialen gebaseerd onderzoek. Het ontwerp... [-]

Estland Tallinn
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Estonian Academy of Arts

De MA in het Interaction Design-programma richt zich op mensgericht ontwerpen. De voortdurende evolutie van slimme consumententechnologie heeft de behoefte aan goed ontwo ... [+]

Interaction Design (IxD) is een snelgroeiend creatief veld. De voortdurende evolutie van slimme consumententechnologie heeft de behoefte aan goed ontworpen, intuïtieve gebruikersinterfaces en -ervaringen vergroot. Of het nu gaat om een ​​mobiele app, de front-end van een webgebaseerde service of een complex systeem met verschillende digitale en fysieke ervaringen, interactie-ontwerp is een essentieel onderdeel ervan. Ontwerpers van interactie proberen de ontmoeting van gebruikers met geavanceerde informatie en machines zo eenvoudig en aangenaam mogelijk te maken.

Ons programma richt zich op mensgericht design. Gebruikersonderzoek, analyse en testen vormen de basis van het curriculum. Theoretische studies zijn gebaseerd op praktische ontwerpprojecten op basis van echte instructies van bedrijven uit Estland en daarbuiten. Gebruikersgericht, flexibel ontwerp en product / service-ontwikkelingsmethoden zorgen voor een goed resultaat van de projecten.... [-]

Estland Tallinn
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

Tallinn, Harjumaa, 10412 EE
Social Media