Estonian Academy of Arts

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Estonian Academy of Arts , opgericht in 1914, is de enige openbare universiteit in Estland die hoger onderwijs aanbiedt op het gebied van schone kunsten, design, architectuur, media, visuele studies, kunstcultuur, cultureel erfgoed en conservering. Gelegen in de hoofdstad Tallinn, is het een actieve studie- en onderzoeksinstelling en het leidende nationale centrum voor innovatie in visuele cultuur.

Bijna 1.200 studenten zijn momenteel ingeschreven aan de Estonian Academy of Arts en worden gedoceerd door 89 professoren, universitair hoofddocenten, docenten en docenten uit Estland en daarbuiten. Studies vinden plaats in kleine groepen zorgvuldig geselecteerde studenten, en de Estonian Academy of Arts trots op de lage student-tot-professor ratio.

EAA biedt zes masterprogramma's aan die in het Engels worden gegeven: animatie, hedendaagse kunst, design en ambachten, interactieontwerp, interieurarchitectuur en stedenbouwkundige studies. (Binnen Design & Crafts kiezen studenten een specialisatie: keramiek, glaskunst en design, sieraden en smeden, textielontwerp, leerkunst en design of modeontwerp.) Daarnaast is er een masteropleiding Design & Technology Futures aangeboden in samenwerking met Tallinn University of Technology, evenals een masteropleiding in Literatuur, Visuele Cultuur en Filmstudies, aangeboden samen met Tallinn University. Alle masteropleidingen duren twee jaar (120 ECTS).

We bieden ook een bacheloropleiding in Media Graphics , in het Russisch aangeleerd. Daarnaast bieden we een internationaal doctoraatsprogramma met de naam Kunst en Design .

EAA moedigt innovatie en experimenten aan en studenten kunnen modules en workshops buiten hun specialisaties volgen. Heb een idee? Probeer het! Je zult merken dat er hier een verfrissend gebrek aan administratieve rompslomp is. Degenen die studeren aan de EAA ontdekken al snel een breed spectrum aan mogelijkheden.

We nodigen je uit om met ons mee te doen!

GESCHIEDENIS

Sinds het begin van de 20ste eeuw is de Estonian Academy of Arts een belangrijk centrum van kunsteducatie in Estland geweest. De Estonian Art Society richtte in 1914 de Tallinn Applied Art School op, die algemeen onderwijs en professionele training in kunst en ambachten bood.

Bij het opstellen van de curricula werd de St.-Petersburgse kunstacademie Stieglitz - die zich concentreerde op het onderwijzen van technische en praktische vaardigheden - als een model gebruikt. In 1924 werd de school de State Applied Art School, die onderwijs gaf in alle traditionele disciplines van toegepaste kunst, en beeldende kunstdisciplines werden aan het programma toegevoegd in de jaren dertig van de vorige eeuw. In 1932 verhuisde de school naar een nieuw meertrapsschooltype en werd het mogelijk om een ​​diploma van een specialist of een toegepaste kunstenaar aan te vragen.

De school werd in 1938 omgedoopt tot de State Industrial Art School. In 1944 werd de school omgedoopt tot Tallinn State Applied Art Institute van de ESSR. Als gevolg van de centralisatie van het kunsteducatiesysteem in 1951 werden alle studies overgezet van Tartu naar Tallinn, werden architecturale studies toegevoegd en werd de naam veranderd in het State Art Institute van de Estse SSR (SAIE, Estse afkorting ERKI). In 1989 werd ERKI omgedoopt tot Tallinn Art University en sinds 1995 is het de Estonian Academy of Arts .

INTERNATIONALE RELATIES

Het doel van de Academie is om midden in het leven te zijn. Daarom wordt in brede zin aandacht besteed aan de maatschappij en de professionele wereld.

EAA heeft nauwe banden en samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 100 internationale universiteiten en vele internationale netwerken, waarmee uitwisseling van studenten en faculteiten kan worden onderhandeld en mogelijkheden voor stageplaatsen kunnen worden uitgebreid. EAA is lid van CUMULUS (International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media); EAAE (European Association for Architectural Education); ELIA (European League of Institutes of the Arts), en via NORDPLUS is lid van veel professionele netwerken.

Sinds 1999 is de EAA lid van het programma Een leven lang leren van de Europese Commissie voor het hoger onderwijs, Erasmus, waarmee meer dan 100 bilaterale uitwisselingsovereenkomsten zijn ondertekend. Naast het Erasmus-programma heeft de Estonian Academy of Arts samenwerkingsovereenkomsten met studenten en faculteitsorganisaties afgesloten met tien internationaal erkende kunstuniversiteiten buiten de Europese Unie.

Regelmatige en intense contacten worden onderhouden met de wereld buiten de academische wereld door middel van tentoonstellingen en uitgeverswerk, door het organiseren van vele evenementen en in samenwerking met bedrijven en openbare instellingen.

Buitenlandse relaties, faculteits- en studentenuitwisselingen, advies over buitenlandse stageplaatsen en subsidie-informatie worden gecoördineerd door het International Relations Office.

SAMENWERKING EN ONDERNEMERSCHAP

EAA werkt samen met universiteiten, culturele instellingen, artistieke verenigingen, lokale overheidsinstanties en bedrijven in Estland en in het buitenland.

De Estonian Academy of Arts werkt samen met veel Estse en internationale bedrijven op het gebied van wetenschap en ontwikkeling. De partners variëren afhankelijk van het specialisatiegebied, en de Academie kan een scala aan diensten aanbieden, van onderzoek en analyse tot het maken van prototypen.

Het Department of Development is de schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven. De diensten en oplossingen die de hoofdactiviteiten van de EAA ondersteunen, worden uitgewerkt en geven juridisch en ondernemersadvies aan personeel en bedrijven voor het uitvoeren van samenwerkingsprojecten met de afdelingen van de Academie. Het Department of Development werkt actief samen met bedrijven in Estland en in het buitenland en voert gezamenlijke projecten uit. Veel studenten voltooien ontwerptaken voor Estse bedrijven in de publieke en private sector en nemen deel aan internationale en lokale wedstrijden tijdens hun studie.

Het Department of Development organiseert trainingen op het gebied van ondernemerschap, intellectuele eigendomsrechten, loopbaanplanning, internationaal leerlingwezen en projectmanagement. Studenten worden geadviseerd bij het maken van bedrijfsplannen en er zijn talloze middelen beschikbaar voor de spin-off-bedrijven van de EAA (bedrijven die door studenten zijn opgericht tijdens hun studie). De afdeling coördineert interdepartementale ontwikkelingsprojecten en voert, indien nodig, wetenschappelijke en ontwikkelingsprojecten uit. Het Department of Development beheert de lokale en internationale co-gesponsorde of gezamenlijke projecten van de EAA .

140679_eu_structural_and_investment_funds_horizontal.jpg

Locaties

Tallinn

Address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

10412 Tallinn, Harju County, Estland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden