Lees de Officiële Beschrijving

FACULTEIT VAN ENGINEERING EN TOEGEPASTE WETENSCHAPPEN

FACULTAIRE VISIE

 • Integratie tussen technische disciplines en toegepaste wetenschapsdisciplines,
 • Japanse en regionale industrieën en organisaties om duurzaam te ontwikkelen
 • oplossingen voor problemen die zijn geïdentificeerd en waarvoor de kennis en bronnen nodig zijn die beschikbaar zijn op E-JUST.
 • Een kans voor ingenieurs afgestudeerden om hun geavanceerde kennis en vaardigheden te gebruiken in een dienstverlenende omgeving, waar ze de verbinding tussen technologie en de samenleving kunnen verkennen.
 • Een inspiratie voor de E-JUST-gemeenschap om verder te denken dan de standaardnormen van wetenschappelijke en technische projecten en het gebruik ervan voor het algemeen belang te overwegen.
 • Een excellentiecentrum worden voor hoger onderwijs en onderzoek binnen regionaal en wereldwijd bereik.
 • Een vooraanstaande internationale academische instelling worden die wereldwijd bekend staat om de hoge normen van haar onderwijssysteem, de hoge normen van haar afgestudeerden en de prestaties van haar onderzoekscentra.
 • Om te streven naar regionale en mondiale synergie door te reiken naar studenten, academisch personeel en onderzoekers in de regio en daarbuiten.

115254_110883_pexels-photo-1595391.jpeg

FACULTEIT MISSIE

 • Ontdekking en verspreiding van nieuwe kennis door te focussen op kwaliteitsonderwijs en actief leren om de kwaliteit van leven te verbeteren.
 • Een rolmodel worden voor instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek in Egypte door de Japanse onderwijsnormen te bevorderen.
 • Het implementeren van Japanse academische concepten gebaseerd op de Experimental Learning-methodologie door Lab-Based Learning, Project-Based Learning en Problem-Based Learning te integreren, met teamwork spirit.
 • Een hoogwaardige, effectieve en efficiënte leeromgeving bieden voor haar studenten op basis van een experimentele leerbenadering.
 • Om creatieve ingenieurs voor te bereiden die intelligente systemen in de professionele sectoren van de industrie en economie kunnen ontwerpen, produceren, beheren en bedienen.
 • Om instellingen te leiden naar het verenigen van hoofdcurriculumcursussen in gespecialiseerde programma's, om internationalisering van het hoger onderwijs in de nabije toekomst aan te moedigen, en om kredietoverdracht en studentenmobiliteit mogelijk te maken, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de meest succesvolle praktijken om Gezamenlijke graden te verlenen.

FACULTEIGEN DOELSTELLINGEN

Het opleidingsplan van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Toegepaste Wetenschappen heeft tot doel studenten af te studeren met de volgende kenmerken:

 • Analytische vaardigheden
 • Praktische vindingrijkheid
 • creativiteit
 • Communicatie
 • Bedrijf
 • Hoge ethische normen
 • Professionaliteit
 • Leiderschap, inclusief het overbruggen van openbaar beleid en technologie
 • Dynamiek / behendigheid / veerkracht / flexibiliteit
 • Levenslang lerenden

TECHNISCHE SCHOLEN EN GEDIPLOMEERDE AFDELINGEN

De universiteit in haar eerste fase bestaat uit drie technische scholen, waaronder acht afgestudeerde afdelingen van multidisciplinaire technische specialisaties, namelijk:

 1. 1. School voor elektronica, communicatie en computertechniek:
  1. Afdeling Elektronica en Communicatie Techniek
  2. Afdeling Computerwetenschappen en Technologie
 2. 2. School of Innovative Design Engineering:
  1. Afdeling Mechatronica en Robotica Engineering.
  2. Afdeling Technische Bedrijfskunde en Systeembeheer.
  3. Department of Materials Science and Engineering
 3. 3. School of Energy, Environment, and Chemicals and Petrochemicals Engineering
  1. Afdeling Engineering van energiebronnen.
  2. Afdeling Milieutechniek
  3. Afdeling Chemie en Petrochemische Techniek

115256_111609_pexels-photo-267885.jpeg

BAS INSTITUTE GEDIPLOMEERDE PROGRAMMA'S

BAS Institute biedt vier interdisciplinaire Graduate Programs in de sporen van Chemistry, Biology, Mathematics and Physics. Deze programma's zijn Nanoscience, Biotechnology, Applied and Computational Mathematics en Energy Materials.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

MSc

Egypt-Japan University of Science and Technology

De graduate opleiding is bedoeld om de student voor te bereiden op het uitvoeren van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek op de gebieden die relevant zijn ... [+]

Chemische en Petrochemische Engineering:

M.Sc. studenten moeten in totaal minstens 36 credit-uren voltooien, binnen de volgende richtlijnen:

Cursus van 18 credit-uren, inclusief 6 credit-uren kerncursussen, 9 credituren keuzevakken, en 3 credit-uren Project-Based Learning-cursus.Scriptie werkt 18 credit-uren.

M.Sc. studenten moeten slagen zes vakken met elk drie credit-uren slagen.

cursussenKern vakken:CPE 501 TransportverschijnselenCPE 502 Geavanceerde bewerkingen van eenhedenKeuzevakken:

De student moet drie cursussen selecteren uit de volgende groep of uit een of meer afgestudeerde programma's, volgens de aanbevelingen van de hoofdbegeleider.

CPE 503- Modellering en simulatie van chemische en petrochemische processenCPE 504 - Elektrochemische methoden in de chemische en petrochemische industrie.CPE 505- Geavanceerde scheidingstechnologieënCPE 506- Geavanceerde procesregelingCPE 507- Nanotechnologie in de chemische en petrochemische industrieCPE 508- Behandeling van gassenCPE 509- Analytische instrumentatieCPE 510 - Petrochemische industrieMTH 501- Geavanceerde wiskunde en statistiek IProject-gebaseerde leercursussen:... [-]
Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

De afdeling Computer Science and Engineering pakt interessante problemen aan met een directe relatie tot de samenleving. Overeenkomstige onderzoeksthema's omvatten AI, hi ... [+]

Computer Science Engineering (CSE):

M.Sc. studenten moeten slagen zes vakken met elk drie credit-uren slagen.

cursussenKern vakken:CSE 501- Geavanceerde programmeerconcepten.CSE 503-Geavanceerde computerarchitectuur.Keuzevakken:

Studenten selecteren de 9-credit keuzevakken uit de sets keuzevakken Computer en / of Software Systemen. Studenten kunnen ook kiezen, met de hulp van hun academische adviseurs, keuzevakken van andere interdisciplinaire graduate programma's.

MTH 501 - Lineaire algebra en calculus.MTH 502: Waarschijnlijkheid en statistiek.Computer Systemen Keuzevakken:CSE 502 -Parallel Computing.CSE 504- Geavanceerde digitale systemen.CSE 505- Geavanceerde ingebedde systemen.CSE 506 - Gedistribueerde systemen.CSE 507 - mobiel computergebruik.CSE 599-Geavanceerde topics in computerwetenschappen en engineering.Software systemen keuzevakken:CSE 508 - Geavanceerde combinatorische algoritmen en gegevensstructuren.CSE 509 - Computergestuurd geometrisch ontwerp en modellering.CSE 510- Geavanceerde databasesystemen.CSE 511- Geavanceerde systeeminformatie.CSE 512 - Machine learning.CSE 513 -Multi-Agent Systems.CSE 514 - Formele verificatie.CSE 515-Theory of Computation.CSE 516 - Complexiteit.CSE 517 - Gerandomiseerde algoritmen.CSE 518- Bio-informatica.CSE 599-Geavanceerde topics in computerwetenschappen en engineering.Project-gebaseerde leercursussen:CSE 701 - Projectgestuurd leren in computerwetenschappen en engineeringM.Sc. Scriptie:... [-]
Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

Afdeling Biotechnologie bestrijkt onderzoeksgebieden die variëren van het begrijpen van de aard en / of de moleculaire basis van biologische processen waarbij biologische ... [+]

biotechnologie:

M.Sc. studenten moeten ten minste 36 credit-uren voltooien, binnen de volgende richtlijnen:

Cursus van 18 credit-uren, inclusief twee kerncursussen van 6 credit-uren (3 credit-uren elk), keuzevakken van 9 credit-uren en een project-gebaseerde leercursus van 3 credit-uren.Scriptiewerk van 18 credit-uren

M.Sc. studenten moeten met succes 6 vakken met drie credit-uren passeren voordat ze de scriptie aanvragen.

cursussenKern vakken:BIO 501: Molecular Biology and Genetic EngineeringBIO 502: geavanceerde microbiologische en microbiologische techniekenKeuzevakken:

Studenten moeten kiezen uit 3 cursussen van 9 credit-uren (3 credit-uren per stuk).

Studenten kunnen, met behulp van hun academische adviseurs, keuzevakken selecteren uit andere wetenschappelijke of technische disciplines.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

M.Sc. Programma studenten moeten een totaal van ten minste zesendertig kredieturen voltooien, binnen de volgende richtlijnen: Cursus-werk van achttien credit-uren, waaron ... [+]

Elektronica en communicatietechniek (ECE):M.Sc. Programma studenten moeten een totaal van ten minste zesendertig kredieturen voltooien, binnen de volgende richtlijnen:Cursus van achttien credit-uren, inclusief kerncursussen van zes credit-uren, keuzevakken van negen credit-uren en een cursus voor projectgericht leren van drie credit-uren.Scriptie - werk van achttien credit-uren.M.Sc. studenten moeten slagen zes vakken met elk drie credit-uren slagen.cursussenKern vakken:ECE 501- Geavanceerde analoge geïntegreerde schakelingen.ECE 502- Geavanceerde digitale en datacommunicatie.Keuzevakken:

De keuzevakken zijn verdeeld in twee grote gebieden; Elektronica en communicatie. Elke cursus is drie kredieturen waard. Studenten selecteren de zes credit keuzevakken uit de sets van keuzevakken voor elektronica en / of communicatie. Studenten kunnen ook kiezen, met de hulp van hun academische adviseurs, keuzevakken van andere interdisciplinaire graduate programma's.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

BAS Institute, E-JUST, biedt voorlopig Energy Materials-programma in Physics aan. Dit programma is ontworpen om M.Sc. studenten voor hun toekomstige carrière door hen uit ... [+]

Energiematerialen:

M.Sc. studenten moeten ten minste 36 credit-uren voltooien, binnen de volgende richtlijnen:

Cursus van 18 credit-uren, inclusief twee kerncursussen van 6 credit-uren (3 credit-uren elk), drie keuzevakken van 9 credit-uren en een cursus project-Based Learning van 3 credit-uren.Scriptiewerk van 18 credit-uren

M.Sc. studenten moeten 6 vakken succesvol met drie credit-uren passeren voordat ze de scriptie aanvragen.

cursussenKern vakken:MER 501: Materiaalstructuren en defectenMER 502: Energiebronnen en opslag: economie en milieuKeuzevakken:

Studenten moeten kiezen uit 3 cursussen van 9 credit-uren (3 credit-uren per stuk). Studenten kunnen, met behulp van hun academische adviseurs, keuzevakken selecteren uit andere wetenschappelijke of technische disciplines.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

De vraag zal energiebronnen wereldwijd tot een belangrijk probleem maken. De interacties tussen menselijke activiteiten op het gebied van energie waren cruciaal geworden. ... [+]

Energy Resources Engineering:

De Master of Science graad in Energy Resources Engineering-programma vereist ten minste 36 credit-uren binnen de volgende richtlijnen:

Cursus van 18 credit-uren, inclusief kerncursussen van 6 credit-uren, keuzevakken van 9 credit-uren en een cursus Project-Based Learning van 3 credit-uren.Thesis werk is van 18 credit-uren.

M.Sc. studenten moeten slagen zes vakken met elk drie credit-uren slagen.

cursussenKern vakken:ERE 501- Energy Resources EngineeringERE 501- Energy Resources EngineeringERE 502-Hernieuwbare energie-benuttingKeuzevakken:

Elke cursus is 3 credit-uren waard. Studenten selecteren de keuzevakken van 9 studiepunten uit de sets van de keuzevakken met de hulp van hun academische adviseurs. Studenten kunnen ook kiezen, met de goedkeuring van hun academische adviseurs, keuzevakken uit andere interdisciplinaire graduate programma's.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

Door deze M.Sc. programma zullen studenten vertrouwd worden gemaakt met milieuonderzoek, het herkennen van bronnen van vervuiling, het identificeren van goedkope technolo ... [+]

Milieutechniek:

M.Sc. studenten moeten ten minste 36 credit-uren voltooien, binnen de volgende richtlijnen:

Cursus van 18 credit-uren, inclusief kerncursussen van zes credit-uren, keuzevakken van 9 credit-uren en een cursus project-Based Learning van drie credit-uren.Thesis werk is 18 credit-uren.cursussenKern vakken:

De kerntaken met zes credit-uren worden hieronder vermeld. Elke cursus is drie kredieturen waard.

ENV 501- Milieumanagementsysteem (EMS)ENV 502 - Principles of Environmental EngineeringKeuzevakken:

Elke cursus is drie kredieturen waard. Studenten selecteren de 6-credit keuzevakken van de keuzevakken met de hulp van hun academische adviseurs.

Studenten kunnen ook kiezen, met de goedkeuring van hun academische adviseurs, keuzevakken uit andere interdisciplinaire graduate programma's.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

De discipline Industrial and Manufacturing Engineering (IME) houdt zich bezig met het ontwerpen, verbeteren en installeren van geïntegreerde systemen van mensen, material ... [+]

Industriële en industriële engineering

M.Sc. studenten moeten in totaal minimaal 36 uur studietegoed invullen, binnen de volgende richtlijnen:

Cursusarbeid van 18-credit-uren, inclusief 6-credituren als kerncursus, 9-credituren als keuzevakken, en een 3-credit-uur Laboratorium / Project-Based Learning-cursus.Scriptiewerk van 18 credit-uren

M.Sc. studenten moeten slagen zes vakken met elk drie credit-uren slagen.

cursussenKern vakken:IEM 521 - Projectplanning en -managementIEM 531 - Operations ResearchKeuzevakken:De keuzevakken zijn verdeeld in vijf belangrijke gebieden, zoals hieronder geïllustreerd. Elke cursus weegt drie credit-uren. Studenten selecteren negen credituren van keuzevakken uit de verstrekte lijst. Studenten kunnen ook kiezen, met de hulp van hun academische adviseurs, keuzevakken van andere interdisciplinaire graduate programma's.Industrial Engineering Group Cursussen:IEM 501-Global IE 1IEM 511 - Advanced Ergonomics and Human Factors EngineeringIEM 512 - Geavanceerd beheer van bewerkingenIEM 513 - Operaties en beheer in de procesindustrieBedrijfsgroepscursussen:IEM 522 -Strategische planning en beheerIEM 523 - Hedendaagse organisatietheorie en -gedragIEM 524-Technologie en innovatiemanagementIEM 525-boekhouding voor ingenieursIEM 526-marketing voor ingenieursWiskunde en informatie groepslessen:IEM 532 - Modellering en analyse van toegepaste simulatiesIEM 533 - Toegepaste multivariabele gegevensanalyseIEM 534 - Geavanceerde Soft ComputingIEM 535 - ManagementinformatiesystemenIEM 536 - Statistisch ontwerp van experimentenManufacturing Systems Groepscursussen:IEM 541 - Manufacturing Systems EngineeringIEM 542 - Computer Aided Engineering (CAE) -methodenIEM 543 - Geavanceerde productieprocessenGroeps- en systeemcursus:IEM 551 - Systems Engineering and AnalysisIEM 552 - SysteemdenkenIEM 553 - Totaal kwaliteitsbeheerIEM 554 - Business Process ManagementIEM 555 - Introductie en toepassingen van Petri NetsProject-Based Learning Course:... [-]
Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

De visie voor het Department of Energy Resources Engineering is om een nationaal en internationaal baanbrekend en referentieel aangeboden programma te zijn in innovatie, ... [+]

Invoering

Uitputting van traditionele brandstoffen en de exponentiële toename van de vraag naar energie zullen energiebronnen wereldwijd tot een belangrijk probleem maken. De interacties tussen menselijke activiteiten op het gebied van energie waren cruciaal geworden. Overmatige consumptie van energie vereist innovatie en ontwikkeling van systemen om de beschikbare energiebronnen efficiënt te benutten. Dit zorgt voor een optimale benutting van de beschikbare middelen, het behoud van het milieu en het creëren van nieuwe investeringsmogelijkheden. Instrumenten om dergelijke situaties aan te pakken zijn onder andere, maar niet beperkt tot, hernieuwbare energiesystemen, alternatieve brandstoffen met gepaste ontwikkelingen in verbrandingssystemen, brandstofceltechnologieën, energieopslagsystemen en energieconversies en -beheer. Het programma aangeboden door het Department of Energy Recourses Engineering is een unieke richting onder de Egyptische universiteiten en zal bijdragen aan het begrip van de bovengenoemde onderwerpen en het nationaal inkomen.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

Het Department of Mechatronics en robotica engineering is de synergetische integratie van precisiemachines, elektronica en informatietechnologie om innovatieve componente ... [+]

Mechatronica en robotica engineering

M.Sc. studenten moeten in totaal minimaal 36 uur studietegoed invullen, binnen de volgende richtlijnen:

Cursusarbeid van 18-credit-uren, inclusief 6-credituren als kerncursus, 9-credituren als keuzevakken, en een 3-credit-uur Laboratorium / Project-Based Learning-cursus.Scriptiewerk van 18 credit-uren

M.Sc. studenten moeten slagen zes vakken met elk drie credit-uren slagen.

cursussenKern vakken:MTR 501- Geavanceerd Mechatronics Systems DesignMTR 502- Optimale besturingKeuzevakken:

Studenten selecteren de 9-credit keuzevakken, uit de ingestelde keuzevakken voor Mechatronica en Robotica. Studenten kunnen ook kiezen, met de hulp van hun academische adviseurs, keuzevakken van andere interdisciplinaire graduate programma's.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

BAS Institute biedt de M.Sc. graad met het curriculum in Nanoscience dat theoretische en experimentele vaardigheden biedt. Onze afgestudeerde graden zijn uniek ontworpen ... [+]

Nanoscience:

M.Sc. studenten moeten ten minste 36 credit-uren voltooien, binnen de volgende richtlijnen:

Cursus van 18 credit-uren, inclusief twee kerncursussen van 6 credit-uren (3 credit-uren elk), drie keuzevakken van 9 credit-uren en een cursus project-Based Learning van 3 credit-uren.Scriptiewerk van 18 credit-uren

M.Sc. studenten moeten 6 vakken succesvol met drie credit-uren passeren voordat ze de scriptie aanvragen.

cursussenKern vakken:NAN 501: Fundamentals of nanoscienceNAN 502: Synthese en karakterisering van nanomaterialenKeuzevakken:

Studenten moeten kiezen uit 3 cursussen van 9 credit-uren (3 credit-uren per stuk). Studenten kunnen, met behulp van hun academische adviseurs, keuzevakken selecteren uit andere wetenschappelijke of technische disciplines.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Egypt-Japan University of Science and Technology

Toegepaste en Computational Mathematics (ACM) is een interdisciplinair programma van graduate study. ACM omvat zowel wiskunde als een partnerdiscipline, zoals techniek, b ... [+]

Toegepaste en computationele wiskunde:

M.Sc. studenten moeten ten minste 36 credit-uren voltooien, binnen de volgende richtlijnen:

Cursus van 18 credit-uren, inclusief twee kerncursussen van 6 credit-uren (3 credit-uren elk), drie keuzevakken van 9 credit-uren en een cursus project-Based Learning van 3 credit-uren.Scriptiewerk van 18 credit-uren

M.Sc. studenten moeten 6 vakken succesvol met drie credit-uren passeren voordat ze de scriptie aanvragen.

cursussenKern vakken:ACM 501: Partiële differentiaalvergelijkingenACM 502: Numerieke analyseKeuzevakken:

Studenten moeten kiezen uit 3 cursussen van 9 credit-uren (3 credit-uren per stuk). Studenten kunnen, met behulp van hun academische adviseurs, keuzevakken selecteren uit andere wetenschappelijke of technische disciplines.... [-]

Egypte Alexandrië
Februari 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
New Borg El-Arab City
Alexandrië, Gouvernement Alexandrië, Egypte