University of Göttingen

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Georg-August-Universität Göttingen

Georg-August-Universität Göttingen, opgericht in 1737, is een onderzoek universiteit van internationale faam met een sterke richt zich in onderzoek onder leiding van onderwijs. De universiteit onderscheidt zich door de rijke diversiteit van het onderwerp spectrum met name in de geesteswetenschappen, de uitstekende faciliteiten voor de uitoefening van het wetenschappelijk onderzoek en de uitstekende kwaliteit van de gebieden die zijn profiel te definiëren. Van 2007-2012 Georg-August-Universität Göttingen werd beloond financiële steun van het initiatief of Excellence van de Duitse federale staat en de regeringen met de institutionele strategie voor de toekomst met de titel "Göttingen.Tradition - Innovatie - Autonomy". De universiteit was in staat om alle maatregelen van het concept te realiseren. Nu Göttingen Universiteit ontwikkelt het met succes maatregelen naar aanleiding van de Universiteit van de positieve ontwikkelingen continu vooruit in onderzoek en onderwijs.

Een universiteit met traditie

De universiteit draagt ​​de naam van zijn stichter Georg augustus, koning George II van Groot-Brittannië, keurvorst en de hertog van Brunswijk-Lüneburg, (Hannover). In affiniteit met de geest van de Verlichting, Göttingen verlaten de suprematie van de theologie en stel de faculteiten op gelijke voet. Als academische locatie Göttingen lang werd beschouwd als de spil van de wiskundige wereld - een positie verloor echter in 1933 toen onder het nazi-regime meer dan 50 hoogleraren en docenten werden gedwongen om de universiteit te verlaten, onder hen een aantal van de 44 Nobelprijswinnaars wiens namen zijn verbonden met de stad. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog, Göttingen Universiteit was de eerste in Duitsland om het onderwijs werkzaamheden te hervatten en het ging over tot een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in het land geworden.

Universiteit als stichting

Intensivering van het proces van internationalisering, het bevorderen van excellentie in onderzoek en onderwijs, de vaststelling van bachelor en master's degree structuren, waarbij alle niveaus van de universiteit meer autonomie en eigen verantwoordelijkheid, het optimaliseren van de toewijzing van middelen: Deze stappen kenmerken de hervormingen die onlangs uitgevoerd op de universiteit. Aan het begin van 2003, de Georg-August-Universität werd de eerste Duitse universiteit met een uitgebreid scala aan disciplines tot de juridische status van een stichting aannemen van publiek recht. De universiteit heeft sindsdien haar onderzoeksprofiel verbeterd, creëerde nieuw onderzoek entiteiten, zoals de Courant Research Centres en de Lichtenberg-Kolleg, intensievere samenwerking op het Göttingen Campus, aangetrokken en uitstaande academici behouden en ondersteund de werving van excellente studenten en jonge wetenschappers uit het buitenland .

Göttingen Campus

De universiteit van Göttingen betreft zijn grote onderzoekstraditie en onderwerp diversiteit als vormen sterke punten. Bijna alle academische disciplines, zoals geneeskunde zijn vertegenwoordigd in de 13 faculteiten, de uitzondering ingenieurswetenschappen. De Georg-August Universität onderscheidt zich ook door zijn hoge mate geïntegreerd in een netwerk van eerste klas extra-universitaire onderzoeksinstellingen met betrekking tot, het meest opvallend, de Göttingen Academie van Wetenschappen, de Duitse Primate Center, de Duitse Aerospace Center en vijf Max Planck Instituten. Samen vormen deze lokale partners te maken met de Universiteit een alliantie voor samenwerking in onderzoek en onderwijs misschien wel uniek in de Bondsrepubliek in termen van de diepte en breedte. Succesvolle elementen waaronder gezamenlijk beheerd samenwerkingsverband onderzoekscentra, junior onderzoeksgroepen en infrastructurele voorzieningen, alsmede gecombineerde hoogleraarbenoemingen. Deze samenwerking heeft onlangs gefokt uitstaande onderzoekscentra die financiering hebben gewonnen van de Duitse Research Foundation (DFG) en het ministerie van Onderwijs en Onderzoek. Binnen de werkingssfeer van de Excellence Initiative, de bevordering van de Excellence Cluster "Nanoschaal Microscopy en Moleculaire Fysiologie van het Brain (CNMPB)" en de Göttingen Graduate School voor Neurowetenschappen; Biofysica en Molecular Biosciences (GGNB) zal worden voortgezet in de tweede fase programma. Als gevolg van het positieve effect op de student instructie en het stimuleren van jonge onderzoekers afkomstig van de neuro- en biowetenschappen in Göttingen, deze focusgebieden, samen gecultiveerd met de institutionele partners van de universiteit op het Göttingen campus, spelen een belangrijke rol in het vormgeven van haar profiel. Toponderzoek op internationaal niveau wordt ook weergegeven in de chemie, fysica van de gecondenseerde materie en optica, biodiversiteit en ecologie, geobiologie en de zuivere wiskunde, maar ook in de Duitse taal en letterkunde, oosterse en oude wereld studies, en theologie. Als gevolg van het integratieproces van de lokale onderzoeksgemeenschap, mogelijkheden die specifiek zijn voor Göttingen zijn ontstaan ​​voor het aantrekken en behouden van excellente onderzoekers uit zowel binnen en buiten Duitsland, en onderzoek van topkwaliteit zijn geïnitieerd en ontwikkeld. Ook de vooruitgang van de uitzonderlijk getalenteerde jonge onderzoekers en wetenschappers is een centrale strategische doelstelling bij de Georg-August-Universität.

Studeren met Excellence

Göttingen heeft vele voordelen als locatie voor universitaire studies die de Georg-August-Universität is het verbeteren door het ontwikkelen van innovatieve opleidingen, bachelor en master's degree structuren, het uitvoeren van een systematische internationalisering van de opleidingen en de uitvoering van kwaliteitsborging maatregelen. Ongeveer 30 000 jongeren zich momenteel hier studeren, wat elf procent van hen zijn afkomstig uit het buitenland - een duidelijke demonstratie van de aantrekkingskracht die de universiteit al lang internationaal heeft uitgeoefend. Het aanbod van opleidingen aangeboden onderscheidt zich zowel voor de buitengewoon goede studiefaciliteiten in de natuur- en levenswetenschappen en voor de breedte van het onderwerp diversiteit in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen, een keuze te vinden op slechts een klein aantal van de universiteiten in Duitsland. Een dergelijke een spectrum van onderwerpen maakt overkoepelende problemen die moeten worden aangepakt met een interdisciplinair perspectief, zelfs op Hbo-niveau. Met 80 vakken om uit te kiezen, zo'n 1000 combinaties zijn mogelijk op de weg naar het afstuderen met een bachelordiploma. In zijn voortdurend uitgebreid aanbod van master- en Ph.D. programma's van de universiteit cultiveert uitmuntendheid en biedt de nabijheid van het onderzoek. Studie programma's in het Engels, bi-nationale diploma's en verplichte periodes in het buitenland te bereiden afgestudeerden voor de internationale arbeidsmarkt. De universiteit van de internationale positie van Göttingen wordt verder versterkt door de uitbreiding van partnerschappen. In aanvulling op de nauwe complex van de Europese universiteiten in het kader van het Erasmus-programma, een groot aantal samenwerkingsverbanden aan de universiteit, faculteit en instituut niveau te vergemakkelijken studiebezoeken over de hele wereld, in sommige gevallen ook het maken van beurzen beschikbaar. In 2011 heeft de Universiteit van Göttingen was succesvol met haar voorstellen voor verdere de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs in het kader van de "Kwaliteit in Onderwijs Pact" van de Duitse federale en deelstaatregeringen te verbeteren. Sindsdien is Universiteit van Göttingen is het uitbreiden van de academische programma's die zij aanbieden en de kwaliteit van de studie voorwaarden verder te optimaliseren. Deze maatregelen zullen worden ontwikkeld in samenwerking met studenten.

Het bevorderen van de wetenschappers van morgen

Doctoraatsopleiding in Göttingen is geconcentreerd in gestructureerde programma's gebaseerd op vier Graduate Schools: Georg August University School of Science (GAUSS) - Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften (GGG) - Graduiertenschule für Geisteswissenschaften Göttingen (GSGG) - Graduate School Forest and Agricultural Sciences (GFA) ( zie: www.graduiertenschulen.uni-goettingen.de). De vier Graduate Schools bieden de organisatorische opbouw van het onderzoek trainingsgroepen, doctoraatsprogramma's en internationale Max-Planck Research Schools. Het doel van deze scholen is om de onderzoeks- en leren-voorwaarden voor promovendi te optimaliseren, het aanbieden van intensieve begeleiding en een reeks seminars ontworpen om de opleiding van de eerste klasse wetenschappers te bevorderen. De Göttingen Graduate School of Neuroscience, Biofysica en Molecular Biosciences, dat opereert onder het dak van de Georg August University School of Science (GAUSS), krijgt middelen binnen de Excellence Initiative sinds 2007. Gefinancierd door de Duitse Research Foundation, Research Training groepen (GRK) worden opgericht voor een beperkte periode, met als doel het bevorderen van jonge onderzoekers en hen voor te bereiden op hun doctoraat. Op de Internationale Max Planck Research Schools, het Max-Planck-Gesellschaft, in samenwerking met partners aan de Universiteit houdt zich bezig met het bevorderen van jonge wetenschappers en biedt een bijzonder getalenteerde studenten uit binnen- en buitenland de mogelijkheid om een ​​doctoraat van speciale onderscheiding te krijgen.

A World-Class Universiteitsbibliotheek

De oprichting van de Göttingen Universiteitsbibliotheek in 1734 was een mijlpaal: voor het eerst in de bibliotheek van de geschiedenis van het concept van een modern onderzoek bibliotheek werd in de praktijk gebracht en de instelling werd de eerste uitgebreide wetenschappelijke bibliotheek van de Europese status. Vandaag de dag, de staat en Universiteitsbibliotheek Göttingen van Neder-Saksen (Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen, SUB) blijft een pole positie te houden. Met meer dan 7,8 miljoen mediale eenheden, het is momenteel een van Duitslands grootste bibliotheken. De bedrijven zijn onder andere 5,8 miljoen volumes, 1,5 miljoen microvormen, 31.000 elektronische tijdschriften onder licentie, 316.000 kaarten, 14.000 tijdschriften in gedrukte vorm, 14.000 manuscripten, meer dan 3.100 incunabelen, 395 legaten en een groot aantal digitale objecten. Daarnaast zijn er nog 138 onafhankelijke takbibliotheken de instellingen en afdelingen. Een digitale bibliotheek competence center van wereldfaam, de SUB leiding geeft aan of neemt deel aan een groot aantal onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten in dit domein.

Locaties

Göttingen

University of Göttingen

Address
University of Göttingen
Wilhelmsplatz 1

37073 Göttingen, Nedersaksen, Duitsland
Telefoonnr.
+49 551 390

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden