University of Oldenburg

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Profiel van de universiteit

De Carl von Ossietzky University of Oldenburg werd in 1973 opgericht en is daarmee een van de jonge universiteiten in Duitsland. Het doel is om antwoorden te vinden op de grote uitdagingen waar de samenleving voor staat in de 21e eeuw - door interdisciplinair, baanbrekend onderzoek.

De Pathways on the Oldenburg campus zijn kort: de academische staf en het administratief personeel van de universiteit werken nauw samen, met een interdisciplinaire aanpak. Velen zijn geïntegreerd in speciale onderzoeksdomeinen, onderzoeksgroepen en Europese excellentieclusters.

De universiteit werkt nauw samen met meer dan 200 andere universiteiten over de hele wereld en is ook verbonden aan niet-universitaire instituten op het gebied van onderzoek, onderwijs, cultuur en bedrijfsleven.

De University of Oldenburg bereidt meer dan 13.700 studenten voor op het professionele leven. Het biedt een breed scala aan disciplines, van taalstudies, culturele studies en geesteswetenschappen tot pedagogische wetenschappen, kunst en musicologie, economische en sociale wetenschappen, wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en de nieuwe geneeskunde- en gezondheidswetenschappelijke programma's die in 2012 zijn ingesteld. .

Locaties

Oldenburg

Address
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg – Ammerländer Heerstr. 114-118, 26129 Oldenburg
Oldenburg, Nedersaksen, Duitsland

Opleidingen

Deze school biedt ook: