University of Hamburg - School of Mathematics, Informatics and Natural Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

MIN101

De Faculteit Wiskunde, Informatica en Natuurwetenschappen (MIN) bestaat uit de departementen Biologie, Scheikunde, Aardwetenschappen, Informatica, Wiskunde en Natuurkunde.

Rond 8500 studenten, waarvan 1000 zijn doctoraal studenten en 1800 leraren in opleiding worden onderwezen en begeleid door ongeveer 200 professoren en 370 postdoctoraal onderzoek assistenten.

In de afgelopen jaren heeft de MIN faculteit een uitstekende reputatie op het gebied van onderzoek en onderwijs verdiend. Twee federale Clusters of Excellence en externe financiering ten bedrage van € 47.500.000 in 2012 weerspiegelen de ontwikkeling van de faculteit en het mogelijk te maken, in samenwerking met externe onderzoeksinstituten, een combinatie van fundamenteel en interdisciplinair onderzoek over onderwerpen die van belang zijn voor de samenleving. Onderzoekscentra zijn gegroeid van de federale Clusters of Excellence voor de internationale concurrentiepositie Universität Hamburg te versterken in de natuurwetenschappen.

Met de programma's van haar bachelor op volle capaciteit, de MIN faculteit helpt om het tekort aan gekwalificeerde specialisten te beperken in de wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en technologie (MINT) beroepen. Programma's worden voortdurend hervormingsmaatregelen. In samenwerking met studenten heeft de faculteit belangrijke veranderingen zoals een grotere zelfstandigheid in de organisatie van studies, de afschaffing van de deadline regelgeving en een grotere flexibiliteit en keuze in de selectie van het onderwerp combinaties pionier.

De MIN faculteit heeft afgezet langs een gemeenschappelijke weg - en de maatregelen tot nu toe getuigen van ons potentieel. We willen graag de huidige discussie over de structurele ontwikkelingen en omstandigheden bij Universität Hamburg met uitzicht richting hoogwaardig onderzoek en onderwijs moeten worden nagestreefd. Dit kan alleen maar versterken van de universiteit en de MIN faculteit.

min102

De MIN faculteit bestaat uit de departementen Biologie, Scheikunde, Aardwetenschappen, Informatica, Wiskunde en Natuurkunde in aanvulling op het Centrum voor Bio-informatica.

Rond 8500 studenten, waarvan 1000 zijn doctoraal studenten en 1800 leraren in opleiding worden onderwezen en begeleid door ongeveer 200 professoren en 370 postdoctoraal onderzoek assistenten.

De MIN faculteit ontwikkelt momenteel de volgende interdisciplinair onderzoek clusters:

  • Klimaat, aarde, milieu
  • Materie en het heelal
  • Structurele Biologie en Infection Research

Het is betrokken bij de belangrijkste onderzoeksgebieden over de faculteiten wordt uitgevoerd en centraal in Universität Hamburg.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Duits

Bekijk Master programma's »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

Masterprogramma in geïntegreerde klimaatsysteem wetenschappen

Campus Voltijd 2 jaar October 2019 Duitsland Hamburg

De Engels-talige MSc in Integrated Climate System Sciences (ICSS) combineert elementen van de sfeervolle, Hydrosfeerwetenschappen, Cryospheric en biosfeer natuurwetenschappen met die van de economie en de sociale wetenschappen. [+]

Masteropleiding in Integrated Climate System Sciences

De Engels-talige MSc in Integrated Climate System Sciences (ICSS) combineert elementen van de sfeervolle, Hydrosfeerwetenschappen, Cryospheric en biosfeer natuurwetenschappen met die van de economie en de sociale wetenschappen. Het programma heeft een internationaal unieke focus op de fysica en modellering en biedt drie specialisaties:

fysica van het klimaatsysteem biogeochemie van het klimaatsysteem Klimaatgerelateerde economie en sociale wetenschappen

Het ICSS programma is het onderzoek gericht en zorgt voor kennis en vaardigheden in het klimaatonderzoek. Een gedegen achtergrond in het klimaat natuurkunde bereidt studenten voor een loopbaan in een interdisciplinair gebied van wetenschap die de mogelijkheid om te communiceren met collega's uit verschillende disciplines, om een ​​breed scala aan methoden uit verschillende vakgebieden om onderzoeksvragen klimaatgerelateerde, evenals de mogelijkheid van toepassing genereren, interpreteren en combineren wetenschappelijke resultaten.... [-]


Contact
Bezoekadres
Exzellenzcluster CliSAP
Universität Hamburg
Grindelberg 5
20144 Hamburg

Hamburg, Hamburg, DE
Social Media