Lees de Officiële Beschrijving

MIN101

De Faculteit Wiskunde, Informatica en Natuurwetenschappen (MIN) bestaat uit de departementen Biologie, Scheikunde, Aardwetenschappen, Informatica, Wiskunde en Natuurkunde.

Rond 8500 studenten, waarvan 1000 zijn doctoraal studenten en 1800 leraren in opleiding worden onderwezen en begeleid door ongeveer 200 professoren en 370 postdoctoraal onderzoek assistenten.

In de afgelopen jaren heeft de MIN faculteit een uitstekende reputatie op het gebied van onderzoek en onderwijs verdiend. Twee federale Clusters of Excellence en externe financiering ten bedrage van € 47.500.000 in 2012 weerspiegelen de ontwikkeling van de faculteit en het mogelijk te maken, in samenwerking met externe onderzoeksinstituten, een combinatie van fundamenteel en interdisciplinair onderzoek over onderwerpen die van belang zijn voor de samenleving. Onderzoekscentra zijn gegroeid van de federale Clusters of Excellence voor de internationale concurrentiepositie Universität Hamburg te versterken in de natuurwetenschappen.

Met de programma's van haar bachelor op volle capaciteit, de MIN faculteit helpt om het tekort aan gekwalificeerde specialisten te beperken in de wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en technologie (MINT) beroepen. Programma's worden voortdurend hervormingsmaatregelen. In samenwerking met studenten heeft de faculteit belangrijke veranderingen zoals een grotere zelfstandigheid in de organisatie van studies, de afschaffing van de deadline regelgeving en een grotere flexibiliteit en keuze in de selectie van het onderwerp combinaties pionier.

De MIN faculteit heeft afgezet langs een gemeenschappelijke weg - en de maatregelen tot nu toe getuigen van ons potentieel. We willen graag de huidige discussie over de structurele ontwikkelingen en omstandigheden bij Universität Hamburg met uitzicht richting hoogwaardig onderzoek en onderwijs moeten worden nagestreefd. Dit kan alleen maar versterken van de universiteit en de MIN faculteit.

min102

De MIN faculteit bestaat uit de departementen Biologie, Scheikunde, Aardwetenschappen, Informatica, Wiskunde en Natuurkunde in aanvulling op het Centrum voor Bio-informatica.

Rond 8500 studenten, waarvan 1000 zijn doctoraal studenten en 1800 leraren in opleiding worden onderwezen en begeleid door ongeveer 200 professoren en 370 postdoctoraal onderzoek assistenten.

De MIN faculteit ontwikkelt momenteel de volgende interdisciplinair onderzoek clusters:

  • Klimaat, aarde, milieu
  • Materie en het heelal
  • Structurele Biologie en Infection Research

Het is betrokken bij de belangrijkste onderzoeksgebieden over de faculteiten wordt uitgevoerd en centraal in Universität Hamburg.

Programs taught in:
Engels
Duits

Deze school biedt ook:

Master

University of Hamburg - School of Mathematics, Informatics and Natural Sciences

Geïnteresseerd in klimaatverandering? Doe met ons mee! Unieke aanpak: studenten bestuderen alle onderdelen van het klimaatsysteem, inclusief economie en sociale wetenscha ... [+]

Masterprogramma in geïntegreerde klimaatsysteemwetenschappen

De Engelstalige master in Integrated Climate System Sciences (ICSS) combineert elementen van de atmosferische, hydrospherische, cryospherische en biosferische natuurwetenschappen met die van economie en sociale wetenschappen. Het programma heeft een internationaal unieke focus op fysica en modellering en biedt drie specialisaties:

fysica van het klimaatsysteembiogeochemie van het klimaatsysteemklimaatgerelateerde economie en sociale wetenschappen

Het ICSS-programma is onderzoeksgericht en biedt kennis van en vaardigheden in klimaatonderzoek. Een solide achtergrond in klimaatfysica bereidt studenten voor op een carrière in een interdisciplinair wetenschapsgebied, vereist de mogelijkheid om te communiceren met collega's uit verschillende disciplines, om een breed scala aan methoden uit verschillende vakgebieden toe te passen op klimaatgerelateerde onderzoeksvragen, evenals de vermogen om wetenschappelijke resultaten te genereren, interpreteren en combineren.... [-]

Duitsland Hamburg
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
School of Integrated Climate System Sciences
Universität Hamburg
Grindelberg 5
20144 Hamburg
Germany

Hamburg, Hamburg, DE
Social Media