Lees de Officiële Beschrijving

School of Integrated Earth and Cimate System Sciences

SICSS is in 2008 opgericht als een graduate school van de Cluster of Excellence 'Integrated Climate System Analysis and Prediction (CliSAP)', van 2007-2018. Onze eerste promovendi begonnen hun projecten als SICSS-leden in 2008 en onze eerste MSc-studenten meldden zich aan in oktober 2009. Sindsdien groeide SICSS zeer snel!

Vandaag ontvangen we permanent ongeveer 75 promovendi en ongeveer 45 MSc-studenten. Sinds de zomer van 2019 zorgt SICSS voor alle vroege loopbaanfasen. Naast de MSc en het doctoraatsprogramma zijn we ook verantwoordelijk voor een Post-Doc-programma en alle genderkwesties, gerelateerd aan vroege loopbaanondersteuning.

Interdisciplinair onderwijs en onderzoek in SICSS

SICSS staat voor interdisciplinair en onderzoeksgericht onderwijs in Earth and Climate System Science. SICSS verbindt studenten en kandidaten met verschillende wetenschappelijke achtergronden en expertise en maakt een geïntegreerd, innovatief onderwijs mogelijk. SICSS bereidt je voor op het werken als expert op verschillende gebieden van klimaatverandering: als onderzoeker op het gebied van natuurlijke, sociale en economische wetenschappen, als consultant of als expert in nationale en internationale organisaties. Het hoge niveau van disciplinair en interdisciplinair onderzoek, de individuele ondersteuning en supervisie en de internationale sfeer bij SICSS vormen de inspirerende achtergrond van ons programma.

120262_MScprogramcoursesTitelbildGottschalk.JPGUHH / SICSS / Gottschalk

Al onze programma's beginnen met een introductiecursus die een op experts gebaseerd overzicht geeft van de disciplines die zich bezighouden met klimaatwetenschappen. De interdisciplinaire kennis opgedaan in deze cursussen wordt aangevuld met cursussen over specifieke onderzoeksvaardigheden die nodig zijn voor een carrière in de aard- en klimaatsysteemwetenschappen. Dit omvat vaardigheden in wetenschappelijk schrijven, presenteren of leiderschap. Andere cursussen voor onderzoeksvaardigheden zijn gewijd aan programmeren, computertalen, modelleringstools of visualisatie. De cursussen onderzoeksvaardigheden worden afgesloten met cursussen over goede wetenschappelijke praktijken en interculturele training.

MSc students during our annual Orientation Week for new studentsUHH / SICSS

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Duits

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

Geïnteresseerd in klimaatverandering? Doe met ons mee! Unieke aanpak: studenten bestuderen alle delen van het klimaatsysteem, inclusief economie en sociale wetenschappen ... [+]

Masterprogramma in geïntegreerde klimaatsysteemwetenschappen

De analyse en beoordeling van ons klimaat- en aardsysteem vereisen steeds meer interdisciplinaire competenties. Het MSc ICSS-programma geeft les aan alle onderwerpen die bij klimaatonderzoek betrokken zijn om een holistisch beeld van het klimaatsysteem te geven. Onze interdisciplinaire claim daagt het traditionele vakgebonden onderwijs uit.

Door deze aanpak en het verlenen van interdisciplinaire competenties heeft het MSc ICSS-programma een unieke verkooppropositie. De locatie in Hamburg met toegang tot de Duitse hub voor klimaatonderzoek biedt ideale studieomstandigheden.

De lessen zijn beperkt tot 20 studenten. Dit onderzoeksgerichte programma werd in 2018 door ASIIN opnieuw geaccrediteerd.UHH / SICSS / Gottschalk... [-]

Duitsland Hamburg
Oktober 2020
Engels
Voltijd
Deeltijd
4 - 8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
School of Integrated Climate System Sciences
Universität Hamburg
Grindelberg 5
20144 Hamburg
Germany

Hamburg, Hamburg, DE
Social Media