University of Hamburg, School of Mathematics, Informatics and Natural Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Onderzoeken, onderwijzen, opleiden en vormen

Universität Hamburg is de eerste democratisch gestichte universiteit van Duitsland met een lange geschiedenis, die teruggaat tot het begin van de 17e eeuw. In 1911 schonk zakenman Edmund Siemers het hoofdgebouw van de universiteit. Zijn motto, 'Onderzoeken, onderwijzen, opleiden en vormen', is nog steeds te lezen boven de hoofdingang en Universität Hamburg blijft vandaag de dag toegewijd aan deze principes. Dienovereenkomstig beschouwt de universiteit onderzoek en onderwijs als onafscheidelijke werkterreinen. Het is hun interactie, die duurzaam onderwijs mogelijk maakt. In 2019 werd Universität Hamburg University of Excellence.

Indrukwekkende variëteit

Met meer dan 39.000 studenten is Universität Hamburg een van de grootste universiteiten van Duitsland. Zes scholen met ongeveer 170 programma's bieden disciplines van een uitgebreide universiteit: rechten; Economie en sociale wetenschappen; Geneeskunde; Onderwijs, psychologie en menselijke beweging; geesteswetenschappen; Wiskunde, informatica en natuurwetenschappen.

Toponderzoek

Universität Hamburg is het grootste en meest diverse onderzoekscentrum van Noord-Duitsland. Het onderzoeksprofiel omvat een schat aan individuele onderzoeksresultaten en uitgebreide interdisciplinaire samenwerking. Het onderzoeksprofiel van Universität Hamburg wordt aangevuld met internationale en federaal gefinancierde projecten die gezamenlijk met andere instellingen worden uitgevoerd, onderzoekscentra die door de Duitse onderzoeksstichting worden gefinancierd, onderzoeksgroepen en deelname aan internationale Max Planck-onderzoeksscholen.

Afdeling Informatica

Gevestigd binnen de faculteit Wiskunde, Informatica en Natuurwetenschappen, heeft de afdeling Informatica een uitgebreide onderzoeksomvang, die bijna alle gebieden van de informatica omvat. Het profiteert verder van uitstekende interdisciplinaire banden met andere vakgebieden binnen de school en daarbuiten, bijvoorbeeld natuurwetenschappen, geneeskunde, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en onderwijswetenschappen. Via HITeC worden het centrum voor onderzoek en technologieoverdracht binnen de afdeling, samenwerkingen en technologieoverdracht met lokale bedrijven ondersteund en voor de industrie relevant onderzoek mogelijk gemaakt.

Internationaal onderzoek

In navolging van haar missieverklaring van mensgerichte complexe systemen, bestaat de afdeling uit de twee complementaire onderzoeksclusters “Complex Systems Engineering” en “Human-Centered Computing” en enkele andere onderzoeksgroepen. Twee afgestudeerde onderzoeksgroepen vullen deze 23 onderzoeksgroepen aan met interdisciplinaire en internationale banden. De International Graduate Research Group over "Cross-modale interactie in natuurlijke en kunstmatige cognitieve systemen", die in 2006 is opgericht als een samenwerking tussen de Universität Hamburg en Tsinghua University, Beijing, China, richt zich primair op internationale uitwisseling van ideeën. Hier is een lijst van alle onderzoeksgroepen van de afdeling Informatica: https://www.inf.uni-hamburg.de/en/inst/groups.html

Uitstekend onderwijs

Meer dan 20 professoren en ongeveer 80 onderzoeksmedewerkers werken momenteel op de afdeling, ondersteund door bijna 40 administratieve en technische medewerkers. Samen bieden ze tien studieprogramma's (vijf op bachelor- en vijf op masterniveau) met momenteel ongeveer 1500 geregistreerde studenten. Een groot aantal algemene computerpools met moderne apparatuur en vele gespecialiseerde studentenpools binnen de onderzoeksgroepen bieden een uitstekende leeromgeving. Een actieve studentenorganisatie met veel gevestigde werk- en leergroepen in een vriendelijke, sociale omgeving maakt de leerervaring compleet. Meld je aan voor het Master of Science-programma om deel uit te maken van de community: https://www.master-intelligent-adaptive-systems.com/

Locaties

Hamburg

University of Hamburg

Address
Hamburg Universität
Department of Informatics
Vogt-Kölln-Straße 30
22527 Hamburg, Germany

22527 Hamburg, Hamburg, Duitsland
Telefoonnr.
+49 40 428380

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden