University of Hamburg, School of Mathematics, Informatics and Natural Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij de Faculteit der Wiskunde, Informatica en Natuurwetenschappen. De faculteit bestaat uit de departementen Biologie, Scheikunde, Aardwetenschappen, Informatica, Wiskunde en Natuurkunde. Vandaag de dag zijn er ongeveer 9500 studenten (daarvan 900 promovendi en 3250 leraar in opleiding) wordt onderwezen en gecoacht door 222 professoren, 10 junior professoren, wetenschappelijk personeel (ongeveer 370) en academici, bijgestaan ​​door technisch en administratief personeel. De faculteit ontwikkelt momenteel de volgende interdisciplinair onderzoek clusters en aan de overkant van faculteiten die betrokken zijn in het centrum van de belangrijkste onderzoek van de universiteit.

Departement Biologie Department of Chemistry Department of Earth Sciences Afdeling Informatica Departement Wiskunde Departement Natuurkunde

Onderzoek De Faculteit der Wiskunde, Informatica en Natuurwetenschappen, met zijn biologie, scheikunde, aardwetenschappen, informatica, wiskunde en natuurkunde afdelingen - draagt ​​aanzienlijk bij aan de Universiteit van Hamburg onderzoeksprofiel. Verschillende rankings en ratings (Academische Raad, de Duitse Research Foundation, CHE) getuigen van het belang van deze disciplines. Ons onderzoek sterke punten zijn vooral duidelijk in de CliSAP cluster van topkwaliteit, in twee samenwerkende onderzoekscentra, vier onderzoeksthema trainingsgroepen, verschillende associatieve projecten van het ministerie van Onderwijs en Onderzoek en de verdere succesvolle overname van externe fondsen. De samenwerking met niet-universitaire instellingen in de regio (bijv DESY, HPI, BNI, GKSS, EMBL, MPI Meteorologie, AWI, Federal Research Institute) vormt een onmisbaar kader. De faculteit 's onderzoek clusters zijn:

Aarde, milieu, middelen en risico's Levenswetenschappen Licht en Materie Nano-Science Informatie en Communicatie

Locaties

Hamburg

University of Hamburg

Address
Universität Hamburg Edmund-Siemers-Allee 1
20146 Hamburg, Hamburg, Duitsland
Telefoonnr.
+49 40 428380