Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Trier University werd gesticht in 1473 en heropend in 1970 als een moderne campusuniversiteit. Gebouwd op een hoogplateau met uitzicht op de rivier de Moezel en omgeven door weelderige groene natuur, zou het een van de mooiste campussen van Duitsland zijn. Faculteit en departementale gebouwen zijn verbonden door bruggen en gegroepeerd rond het Forum en de Centrale Bibliotheek.

Trier University heeft een sterke focus op humaniora, sociale wetenschappen en economie, maar het versterkt ook gestaag zijn milieuwetenschappenprogramma's. Er zijn zes faculteiten die samen meer dan 30 vakgebieden beslaan. Veel onderzoeksprojecten zijn interdisciplinair van aard en ingebed in mondiale netwerken.

Met zijn ongeveer 1.200 werknemers en 13.000 studenten (waaronder meer dan 11% internationale studenten), omarmt Trier University het contrast: jong, maar toch trouw aan traditie; internationaal georiënteerd en regionaal geroot; op de geografische rand van Duitsland, maar in het hart van Europa.

  • 13.000 Totaal aantal studenten
  • 11 Percentage internationale studentenLost in LibraryBecca Tapert / Unsplash

Universiteit Locatie

Trier ligt in het westelijke deel van de deelstaat Rheinland-Pfalz in de Moezelvallei. De stad is trots op haar rijke geschiedenis, die wordt weerspiegeld in de musea en de vele historische bezienswaardigheden. Dankzij de bezienswaardigheden, de Porta Nigra, de kathedraal van Trier en andere belangrijke architecturale monumenten is de oudste stad van Duitsland uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Het stadsbeeld van vandaag is een samensmelting van geschiedenis en moderne levensstijl, niet het minst gekenmerkt door het levendige studentenleven. Met bars, cafés en een kleurrijk aanbod aan culturele aanbiedingen en festivals is Trier een toeristische attractie met internationale allure en een prachtige plek voor de 110.000 inwoners van de stad.

De economie van de stad wordt gekenmerkt door een paar grote ondernemingen en vele middelgrote bedrijven.

De nabijheid van Luxemburg, een belangrijk financieel centrum en de site van verschillende EU-instellingen, evenals Frankrijk en België, plaatst Trier in het hart van Europa. Negen zustersteden in Europa, Azië en de VS getuigen van de internationale oriëntatie van Trier.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MA

Trier University

Omgaan met actuele kwesties van bestuur en overheid vereist een dieper inzicht in hedendaagse beleids- en bestuurlijke uitdagingen in verschillende delen van de wereld. D ... [+]

Overzicht

Omgaan met actuele kwesties van bestuur en overheid vereist een dieper inzicht in hedendaagse beleids- en bestuurlijke uitdagingen in verschillende delen van de wereld. Dit masterprogramma omvat twee belangrijke wereldregio's, de Europese Unie en Oost-Azië. Studenten zullen leren analyseren hoe deze regio's zich aanpassen aan vaak ontwrichtende en transformerende economische en politieke veranderingen. De Europese integratie-ervaring, EU-besluitvorming en belangrijke EU-beleid worden geanalyseerd en vergeleken met instellingen voor regionale samenwerking in Oost- en Zuidoost-Azië, alsmede met Oost-Aziatische benaderingen op belangrijke beleidsterreinen, zoals economische en veiligheidskwesties. Bovendien zullen hedendaagse kwesties van mondiaal bestuur en de rollen van zowel de Europese Unie als China in mondiaal bestuur door studenten worden geanalyseerd.... [-]

Duitsland Trier
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Trier University

Het ministerie van Economie aan Trier University biedt een internationaal en interdisciplinair tweejarige masteropleiding in de Economie. Het is bedoeld voor studenten di ... [+]

OverzichtDiploma: Master of Science in EconomicsOnderwijstaal: EngelsTalen: Alle cursussen worden in het Engels gegeven. (Sommige cursussen in de specialisatie Europese socialezekerheids- en gezondheidsstelsels worden alleen in het Duits aangeboden.)Programmaduur: 4 semestersBegin: Winter semesterDeadline voor aanmelding:Internationale aanvragers (niet-EU-burgers):31 mei 2020 voor het wintersemester 2020/21EU-burgers:15 juli 2020 voor het wintersemester 2020/21Aanvragers met een BA- of MA-diploma van een Duitse universiteit:15 september 2020 voor het wintersemester 2020/21Collegegeld per semester in Euro: GeenGecombineerde masteropleiding / Ph.D. programma: NeeJoint degree / double degree-programma: JaOmschrijving / content:Het Departement Economie van Trier University biedt een internationale en interdisciplinaire tweejarige masteropleiding in Economie. Het is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in een breder perspectief op economie. Het programma heeft speciale aandacht voor de Europese context.Het programma combineert applicatie- en onderzoeksgerichte cursussen en legt een speciale nadruk op empirische methoden. Naast een grondige training in economische theorie en econometrie, kunnen studenten een wisselend aantal cursussen volgen, bijvoorbeeld door de afdeling Business, de afdeling Political Science of de afdeling Sociology.Studenten worden voorbereid op een carrière in zowel de private als de publieke sector. Het programma zal ook studenten kwalificeren voor een Ph.D. programma.Cursus detailsCursusorganisatie... [-]
Duitsland Trier
Oktober 2020
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Universitätsring,15
54296 Trier, Rijnland-Palts, Duitsland