Trier University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Trier University werd gesticht in 1473 en heropend in 1970 als een moderne campusuniversiteit. Gebouwd op een hoogplateau met uitzicht op de rivier de Moezel en omgeven door weelderige groene natuur, zou het een van de mooiste campussen van Duitsland zijn. Faculteit en departementale gebouwen zijn verbonden door bruggen en gegroepeerd rond het Forum en de Centrale Bibliotheek.

Trier University heeft een sterke focus op humaniora, sociale wetenschappen en economie, maar het versterkt ook gestaag zijn milieuwetenschappenprogramma's. Er zijn zes faculteiten die samen meer dan 30 vakgebieden beslaan. Veel onderzoeksprojecten zijn interdisciplinair van aard en ingebed in mondiale netwerken.

Met zijn ongeveer 1.200 werknemers en 13.000 studenten (waaronder meer dan 11% internationale studenten), omarmt Trier University het contrast: jong, maar toch trouw aan traditie; internationaal georiënteerd en regionaal geroot; op de geografische rand van Duitsland, maar in het hart van Europa.

  • 13.000 Totaal aantal studenten
  • 11 Percentage internationale studenten

Universiteit Locatie

Trier ligt in het westelijke deel van de deelstaat Rijnland-Palts in de Moezelvallei. Als de oudste stad van Duitsland, meer dan 2000 jaar geleden gesticht, werd Trier een residentie stad van Romeinse keizers, zag de opkomst en ondergang van Napoleon Bonaparte en is de geboorteplaats van filosoof Karl Marx. Dankzij de historische bezienswaardigheden, de Porta Nigra, de kathedraal van Trier en andere belangrijke architecturale monumenten, is de oudste stad van Duitsland een UNESCO-werelderfgoed.

Tegenwoordig is Trier allesbehalve oud, waarbij het stadsbeeld een combinatie is van geschiedenis en moderne levensstijl, niet in het minst gekenmerkt door een levendig studentenleven. Met bars, cafés en een kleurrijk scala aan culturele aanbod en festivals, is Trier een toeristische attractie met internationale uitstraling en een prachtige plek voor de 110.000 inwoners van de stad om te wonen. Sport en buitenactiviteiten zijn wijd verspreid vanwege de verbluffende schoonheid van de omliggende rivieren, natuurgebieden en nationale parken, en vanwege de vele sportclubs en sportscholen.

Hoewel Trier ver in het westen van Duitsland ligt, bevindt het zich in de nabijheid van Frankrijk, België en Luxemburg en dus helemaal niet afgelegen. De regio heeft vijf internationale luchthavens en hoogfrequente verbindingen via treinen en bussen. Trier University en zeven andere universiteiten van het quadripoint vormen de University of the Greater Region, waardoor studenten cursussen in het buitenland kunnen bezoeken met gegarandeerde acceptatie.

Grote ondernemingen en veel middelgrote bedrijven, de financiële centra van Luxemburg en Frankfurt, en verschillende EU-instellingen kenmerken de economie van de regio, allemaal met banden met de Trier University van Trier University .

Locaties

Trier

Address
Universitätsring,15
54296 Trier, Rijnland-Palts, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden