Lees de Officiële Beschrijving

Onze missie: fotonics-educatie van wereldklasse

De missie van de Abbe School of Photonics is om een onderwijsprogramma in fotonica aan te bieden aan de hoogste internationale normen voor de meest ambitieuze en gemotiveerde studenten. Onze school dient als een springplank voor carrière door academische carrières te bevorderen en kansen te bieden om werkervaring op te doen in de fotonica-industrie.

Bestuderen van fotonica in de stad waar het allemaal begon

Het concept en de filosofie van de school hebben als hoofddoel de oprichting van een van 's werelds toonaangevende educatieve centra voor optica en fotonica in Jena, Duitsland. ASP werd gevormd door de traditie en het brede spectrum aan onderwijs- en onderzoeksactiviteiten op het gebied van de lichte wetenschappen aan onze universiteit. De school biedt uitstekende diplomamogelijkheden op het niveau van niet-gegradueerden en afgestudeerden op het gebied van optica en fotonica. De kwalificatiestrategie van de school is volledig onderzoeksgericht en gebaseerd op de principes van academische vrijheid, competitieve onderzoekscondities en internationalisering op alle niveaus van onderwijs en onderzoek.

De school erkent haar verantwoordelijkheid dat veel van haar afgestudeerden een carrière in onderzoeksintensieve bedrijven zullen voortzetten. De trainingsprogramma's van ASP zijn daarom gericht op het bevorderen en optimaal koppelen van de academische loopbaanfasen van jonge wetenschappers met werkervaring in onderzoeksintensieve bedrijven. Al onze competitieve loopbaanontwikkelingsmaatregelen zijn daarom bedoeld om de basis te leggen voor succesvolle carrières, zowel in de academische wereld als in de industrie.

ASP werd in 2008 opgericht in een publiek-privaat partnerschap door de Duitse federale en Thüringse deelstaatregeringen, de Universiteit van Jena en de Duitse fotonica-industrie. Een belangrijke factor van het programma is de nauwe samenwerking van ASP met industriële partners. Om de uitzonderlijke economische ontwikkeling van onze partners in de toekomst te ondersteunen, is de beschikbaarheid van een aanzienlijk aantal hooggekwalificeerde werknemers vereist. ASP-afgestudeerden zijn die potentiële kandidaten, goed voorbereid op de Duitse fotonica-industrie.

Jena: een hoog aangeschreven Duitse universiteit vol geschiedenis en traditie

De Friedrich Schiller- universiteit Jena , met zijn oude Latijnse naam "alma mater jenensis", is een van de oudste Duitse universiteiten, gesticht in 1558. In die tijd waren de klassieke academische gebieden van filosofie, theologie, recht en geneeskunde de onderwerpen van onderzoek en onderwijs. In de afgelopen eeuwen waren veel vooraanstaande geleerden hoogleraar aan deze universiteit. Aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw werd Jena beroemd tijdens het klassiek-romantische 'wonderbaarlijke tijdperk' toen wereldberoemde dichters en filosofen zoals Goethe, Schiller, Hegel en Fichte haar intellectuele atmosfeer bepaalden.

In de huidige Academische Ranglijst van Werelduniversiteiten, de zogenaamde Shanghai-ranglijst, behoort de Friedrich Schiller- universiteit Jena tot de 300 beste universiteiten wereldwijd . In de ranglijst van 2017 behoort de universiteit van Jena tot de 22 beste Duitse universiteiten . De Shanghai-ranking wordt uitgegeven door de Shanghai Ranking Consultancy en houdt rekening met het aantal publicaties en citaten in wetenschappelijke vakbladen, met name in de hoogtijdagen Nature and Science, Nobelprijzen en Fields-medailles die worden toegekend aan onderzoekers en alumni, alsmede de onderzoeksprestaties worden gemeten. Meer dan 1.200 universiteiten presenteren zichzelf op de ranglijst, de beste 500 worden regelmatig gepubliceerd in 2003.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:


The Abbe School of Photonics

De Master of Science in Photonics (M.Sc. Photonics) is een masteropleiding die multidisciplinaire verslaggeving biedt op het gebied van optica en fotonica. Het tweejarige ... [+]

Bestudeer fotonica van wereldklasse

Dit Master-programma is zeer internationaal, wordt volledig in het Engels gedoceerd en biedt een multidisciplinaire dekking van het gebied van optica en fotonica.

We waarderen en moedigen zeer veel aanmeldingen aan van studenten die een bachelor diploma of gelijkwaardige kwalificatie in natuurkunde, natuurwetenschappen of engineering hebben behaald of gaan behalen .

Waarom fotonica?

De uitvinding van de laser in 1960 effende de weg voor een nieuw onderzoekstijdperk in optica en fotonica. Met optica en fotonica fungeren als enablers en katalysatoren, heeft de uitvinding van fotonische technologieën verreikende gevolgen, wat een revolutie teweegbrengt op vele gebieden van wetenschap, geneeskunde en technologie.... [-]

Duitsland Jena
Oktober 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
ABBE SCHOOL OF PHOTONICS
Address
Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany
07745 Jena, Thüringen, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 3641-9-47963