The Abbe School of Photonics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Onze missie: fotonics-educatie van wereldklasse

De missie van de Abbe School of Photonics is om een onderwijsprogramma in fotonica aan te bieden aan de hoogste internationale normen voor de meest ambitieuze en gemotiveerde studenten. Onze school dient als een springplank voor carrière door academische carrières te bevorderen en kansen te bieden om werkervaring op te doen in de fotonica-industrie.

Bestuderen van fotonica in de stad waar het allemaal begon

Het concept en de filosofie van de school hebben als hoofddoel de oprichting van een van 's werelds toonaangevende educatieve centra voor optica en fotonica in Jena, Duitsland. ASP werd gevormd door de traditie en het brede spectrum van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten op het gebied van lichtwetenschappen aan onze universiteit. De school biedt uitstekende kwalificatiemogelijkheden op undergraduate en graduate niveau op het gebied van optica en fotonica. De kwalificatiestrategie van de school is volledig onderzoeksgericht en gebaseerd op de principes van academische vrijheid, concurrerende onderzoeksvoorwaarden en internationalisering op alle onderwijs- en onderzoeksniveaus.

De school erkent haar verantwoordelijkheid dat veel van haar afgestudeerden een carrière in onderzoeksintensieve bedrijven zullen voortzetten. De trainingsprogramma's van ASP zijn daarom gericht op het bevorderen en optimaal koppelen van de academische loopbaanfasen van jonge wetenschappers met werkervaring in onderzoeksintensieve bedrijven. Al onze competitieve loopbaanontwikkelingsmaatregelen zijn daarom bedoeld om de basis te leggen voor succesvolle carrières, zowel in de academische wereld als in de industrie.

ASP werd in 2008 opgericht in een publiek-privaat partnerschap door de Duitse federale en Thüringse deelstaatregeringen, de Universiteit van Jena en de Duitse fotonica-industrie. Een belangrijke factor van het programma is de nauwe samenwerking van ASP met industriële partners. Om de uitzonderlijke economische ontwikkeling van onze partners in de toekomst te ondersteunen, is de beschikbaarheid van een aanzienlijk aantal hooggekwalificeerde werknemers vereist. ASP-afgestudeerden zijn die potentiële kandidaten, goed voorbereid op de Duitse fotonica-industrie.

Jena: een hoog aangeschreven Duitse universiteit vol geschiedenis en traditie

De Friedrich Schiller- universiteit Jena , met zijn oude Latijnse naam "alma mater jenensis", is een van de oudste Duitse universiteiten, gesticht in 1558. In die tijd waren de klassieke academische gebieden van filosofie, theologie, recht en geneeskunde de onderwerpen van onderzoek en onderwijs. In de afgelopen eeuwen waren veel vooraanstaande geleerden hoogleraar aan deze universiteit. Aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw werd Jena beroemd tijdens het klassiek-romantische 'wonderbaarlijke tijdperk' toen wereldberoemde dichters en filosofen zoals Goethe, Schiller, Hegel en Fichte haar intellectuele atmosfeer bepaalden.

In de huidige Academic Ranking of World Universities, de zogenaamde Shanghai ranking, behoort de Friedrich Schiller University Jena tot de 400 beste universiteiten wereldwijd . In de ranglijst van 2019 behoort de Universiteit van Jena tot de 22 beste Duitse universiteiten . De Shanghai-ranking wordt uitgegeven door de Shanghai Ranking Consultancy en houdt rekening met het aantal publicaties en citaties in wetenschappelijke vakbladen, in het bijzonder in de high-level tijdschriften Nature and Science, Nobelprijzen en Fields-medailles toegekend aan onderzoekers en alumni, evenals de onderzoeksprestaties worden gemeten. Meer dan 1.200 universiteiten presenteren zich de ranglijst, de beste 500 worden sinds 2003 regelmatig gepubliceerd.

Locaties

Jena

ABBE SCHOOL OF PHOTONICS

Address
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Thüringen, Duitsland
Telefoonnr.
+49 3641-9-47963

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden