Lees de Officiële Beschrijving

The Abbe School of Photonics (ASP) biedt en coördineert de graduate studies in optica en fotonica aan de Friedrich Schiller University Jena, het bevorderen van hun academische carrière en het bieden van werkervaring in de fotonica-industrie. De interdisciplinaire onderwijsprogramma's van de School zijn ingebed in het kader van een kruisbestuivende onderzoeksomgeving die inherent is aan het Abbe Centre of Photonics. Aangeboden afgestudeerden zijn onze vooraanstaande masteropleidingen (M.Sc. Photonics en M.Sc. Physics met focus op fotonica) en een breed doctoraatsprogramma in optica en fotonica. Alle ASP-modules in optica en fotonica staan ​​open voor alle M.Sc. studenten die zijn ingeschreven voor de faculteit Natuurkunde en Sterrenkunde.

Het concept en de filosofie van de school hebben als hoofddoel de oprichting van een van 's werelds toonaangevende educatieve centra voor optica en fotonica in Jena, Duitsland. ASP werd gevormd door de traditie en het brede spectrum aan onderwijs- en onderzoeksactiviteiten op het gebied van de lichte wetenschappen aan onze universiteit. De school biedt uitstekende diplomamogelijkheden op het niveau van niet-gegradueerden en afgestudeerden op het gebied van optica en fotonica. De kwalificatiestrategie van de school is volledig onderzoeksgericht en gebaseerd op de principes van academische vrijheid, competitieve onderzoekscondities en internationalisering op alle niveaus van onderwijs en onderzoek.

De school erkent haar verantwoordelijkheid dat veel van haar afgestudeerden een carrière in onderzoeksintensieve bedrijven zullen voortzetten. De trainingsprogramma's van ASP zijn daarom gericht op het bevorderen en optimaal koppelen van de academische loopbaanfasen van jonge wetenschappers met werkervaring in onderzoeksintensieve bedrijven. Al onze competitieve loopbaanontwikkelingsmaatregelen zijn daarom bedoeld om de basis te leggen voor succesvolle carrières, zowel in de academische wereld als in de industrie.

ASP werd in 2008 opgericht in een publiek-privaat partnerschap door de Duitse federale en Thüringse deelstaatregeringen, de Universiteit van Jena en de Duitse fotonica-industrie. Sindsdien hebben deze partners samen met de Europese Unie de basisfinanciering verstrekt die nodig is om de financiële behoeften van de school te ondersteunen. Een belangrijke factor van het programma is de nauwe samenwerking van ASP met industriële partners. Om de uitzonderlijke economische ontwikkeling van onze partners in de toekomst te ondersteunen, is de beschikbaarheid van een aanzienlijk aantal hooggekwalificeerde werknemers vereist. ASP-afgestudeerden zijn die potentiële kandidaten, goed voorbereid op de Duitse fotonica-industrie.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

MSc

The Abbe School of Photonics

De Master of Science in Photonics (M.Sc.) is een masteropleiding die multidisciplinaire verslaggeving biedt op het gebied van optica en fotonica. Het tweejarige programma ... [+]

Dit masterprogramma is zeer internationaal, wordt volledig in het Engels gedoceerd en biedt een multidisciplinaire verslaggeving over het vakgebied van optica en fotonica. Studenten die deelnamen aan het tweejarige programma zijn opgeleid voor technische of wetenschappelijke functies in het bedrijfsleven of de academische wereld.

Waarom fotonica?

De uitvinding van de laser in 1960 effende de weg voor een nieuw onderzoekstijdperk in optica en fotonica. Met optica en fotonica fungeren als enablers en katalysatoren, heeft de uitvinding van fotonische technologieën verreikende gevolgen, wat een revolutie teweegbrengt op vele gebieden van wetenschap, geneeskunde en technologie.

Belangrijke voorbeelden die zijn beïnvloed zijn microscopie en beeldvorming, spectroscopie, medische behandeling, biowetenschappen, astronomie, biologie, chemie en communicatietechnologieën. Elektronica, de dominante technologie van de 20ste eeuw verloor zijn positie aan optica en fotonica in de 21e eeuw, die vaak de 'eeuw van het licht' wordt genoemd. Grote uitdagingen in fundamenteel onderzoek en een enorme markt voor optisch gedomineerde producten drijven de evolutie in optica en fotonica.... [-]

Duitsland Jena
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
ABBE SCHOOL OF PHOTONICS
Address
Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany
Jena, Thüringen, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 3641-9-47963