Lees de Officiële Beschrijving

De Technische Universität Berlin (TU Berlin) is een internationaal gerenommeerde universiteit in het centrum van de hoofdstad van Duitsland. Opgericht in 1879, is het een van de grootste en meest prestigieuze onderzoeks- en onderwijsinstellingen van het land.

Universitaire alumni en professoren

De universitaire alumni en professorenlijst bevatten nationale academiesverkiezingen, twee nationale laureaten van de medaille van wetenschappen en tien Nobelprijswinnaars.

Een van de grootste technische universiteiten in Duitsland

Vandaag, met meer dan 30.000 studenten, is TU Berlin een van de grootste technische universiteiten in Duitsland, met een breed scala aan onderwerpen.

Meer dan 18% van TU Berlin-studenten komt uit het buitenland.

TU Berlijn heeft een uitgesproken kosmopolitische flair; het onderhoudt een aantal internationale samenwerkingsprojecten en heeft een uitzonderlijk hoog percentage internationale studenten. Meer dan 5000 studenten uit 130 landen studeren aan de TU Berlijn. Bovendien geven veel wetenschappers uit andere landen hier les en doen ze onderzoek.

Campus van de universiteit

De hoofdcampus van de universiteit bevindt zich in het centrum van Berlijn en is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle delen van de stad.

Stoel van ruimtevaarttechnologie

Het MSE-studieprogramma wordt aangeboden door de voorzitter van Space Technology, een van de zes leerstoelen van de afdeling Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek van de Technische Universität Berlin.

Het werd in 1963 opgericht door professor Eugen Sänger en is de eerste luchtvaartafdeling in Duitsland. Sindsdien heeft het met succes onderzoek uitgevoerd en systeemingenieurs opgeleid voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, voornamelijk gericht op ontwerp, praktische uitvoering en bediening van kleine satellietmissies (TUBSAT en BEESAT familie) samen met studenten.

De leerstoel Space Technology bouwt en lanceert ook zijn eigen raketten (Aquarius Group en DECAN) en voert experimenten uit op klinkende raketten.

Sinds 2007 hebben we ook projecten uitgevoerd over het ontwikkelen en testen van planetaire rovers en de bijbehorende technologie voor missieoperaties.

De afgestudeerden van de leerstoel Ruimtetechnologie werken op sleutelposities voor de luchtvaartindustrie bij European Space Agency (ESA), German Aerospace Center (DLR), Arianespace, Airbus Defense and Space, OHB AG, etc.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MSc

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Het MSE-studieprogramma wordt aangeboden door de voorzitter van Space Technology, een van de zes leerstoelen van de afdeling Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek van de Tec ... [+]

Wat is MSE?

Internationaal voltijds masterprogramma

MSE (Master of Space Engineering) is een internationale voltijdse masteropleiding in de ruimtevaarttechniek die elk jaar in april begint aan de Technische Universität Berlin. Het doel van het programma is om systeemingenieurs op te leiden die zijn uitgerust om leiders te worden in de ruimtevaartindustrie.

Bij de leerstoel Space Technology van TU Berlin

De cursus wordt aangeboden door de leerstoel Space Technology aan de Technische Universität Berlin en combineert uitstekend onderwijs in ruimtevaarttechnologie met projectmanagement en interculturele vaardigheden. Het volledige programma, gedurende vier semesters, wordt in het Engels gegeven.... [-]

Duitsland Berlijn
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Technische Universität Berlin