RWTH International Academy / RWTH Aachen University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Aken (Aix-La-Chapelle), de meest westelijke stad van Duitsland, herbergt niet alleen de kathedraal van Aken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, maar ook een van de Duitse Universiteiten voor Excellentie.

Studeer aan de Elite University RWTH Aachen

RWTH Aachen University is de grootste technische universiteit in Duitsland en de belangrijkste economische factor van de stad. Elk jaar komen een groot aantal internationale studenten en wetenschappers naar de universiteit om te profiteren van haar hoogwaardige studieprogramma's en uitstekende faciliteiten, waarvan beide internationaal erkend zijn. De nabijheid van Aken tot Nederland, België en Luxemburg en de verscheidenheid aan culturele erfgoed hebben de Universiteit in een unieke positie geplaatst voor internationale samenwerking met andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen, alsook met het bedrijfsleven en de industrie. De RWTH Aachen University heeft een lange geschiedenis van nauwe en brede samenwerking met nationale en internationale industrieën en onderzoekscentra en draagt effectief bij aan het succes en de ontwikkeling van de Duitse economie met een toenemende uitbreiding van deze rol met betrekking tot de Europese Unie.


RWTH Aachen International Academy - The Difference

De RWTH Aachen International Academy is een non-profit-dochteronderneming van RWTH Aachen University. In nauwe samenwerking met de faculteit Werktuigbouwkunde biedt de Academie masteropleidingen, speciaal ontworpen om aan de behoeften van internationale studenten te voldoen. De verantwoordelijkheid van de Academie omvat organisatorische, bestuurlijke en economische aspecten, waarna het wetenschappelijke leiderschap berust bij de RWTH Aachen University , die de academische graad "Master of Science" toekent.


Accreditatie door ASIIN e. V.

De partner van R WTH Aachen University en RWTH International Academy voor certificering van kwaliteitsmanagementsystemen bij systeemaccreditatie is 'ASIIN eV' Dit accreditatiebureau voor opleidingen stelt standaarden voor opleidingen in de ingenieurswetenschappen, computerwetenschappen, natuurwetenschappen, wiskunde en een onderwijskwalificatie . Alle masterprogramma's aangeboden in samenwerking met de faculteit Werktuigbouwkunde van RWTH Aachen University en RWTH International Academy zijn geaccrediteerd door ASIIN. De accreditatie moet in regelmatige tijdschema's worden bijgewerkt om een continu niveau van kwaliteitsborging en verbetering te waarborgen.


Voordelen als RWTH Aachen University Student

Studenten die deelnemen aan een masteropleiding aan de RWTH International Academy ontvangen een officiële Master's Degree van RWTH Aachen University . Uiteraard zijn ze tijdens hun studieperiode ook officieel erkende leden van de RWTH Aachen University en komen ze in aanmerking voor alle voordelen en studentenaanbiedingen binnen de universiteit: om te bladeren en onderzoek te doen in de bibliotheken om gebruik te maken van WLAN- en softwareaanbiedingen , gebruik te maken van verschillende sport- en vrijetijdsfaciliteiten, enz. Vraag ook naar kortingsmogelijkheden voor studenten om naar theaters, musea en bioscopen te gaan of naar bepaalde aanbieders van telefonie en mobiele communicatie.

(Profielfoto door Peter Winandy)

Locaties

Aachen

RWTH Aachen University

Address
Campus-Boulevard 30
52074 Aachen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
Telefoonnr.
+49 241 80 99367