Philipps University Marburg, Faculty of Business Administration and Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Philipps-Universität is niet alleen een Duitse universiteit die doordrenkt is van traditie, het is ook de oudste universiteit ter wereld die in 1527 werd opgericht als een protestantse instelling. Het is al bijna vijf eeuwen een plaats van onderzoek en onderwijs.

Tegenwoordig studeren er bijna 20.000 studenten in Marburg - 12 procent van over de hele wereld. Bijna alle wetenschappelijke disciplines, met uitzondering van de ingenieurswetenschappen, zijn vertegenwoordigd in Philipps-Universität Marburg. De verschillende disciplines zijn toegewezen aan verschillende faculteiten, die te vinden zijn onder faculteiten.

Talrijke organisaties vullen het universitaire dienstenaanbod aan en verrijken het. Dergelijke organisaties kunnen bijvoorbeeld speciale onderzoeksactiviteiten uitvoeren of Philipps-Universität Marburg ondersteunen op het gebied van communicatie, IT en vreemde talen.

Het departement Economie bestaat uit zes hoogleraren plus ongeveer een dozijn senior en junior docenten. De professoren hebben uitgebreide ervaring met betrekking tot gerefereerde internationale publicaties, het adviseren van overheden of internationale organisaties en het lesgeven in het Engels. De afdeling Economie behoort tot de top tien van afdelingen in termen van internationale publicaties per professor in Duitsland (CHE Ranking 2005). Economisch onderzoek en training zijn sterk geïnternationaliseerd in Marburg, omdat alle academische stafleden sterke, duurzame samenwerkingsprogramma's en gezamenlijke onderzoeksprojecten hebben opgezet met universiteiten in Europa, de VS en andere delen van de wereld. De focus van de faculteit op de institutionele economie wordt onderstreept door MACIE, het Marburg Centre for Institutional Economics, dat onlangs zijn 50-jarig jubileum vierde. De medewerkers van The Economics benadrukken het belang van een vriendelijke en open leeromgeving. Studenten zijn welkom om professoren te benaderen en debatten te voeren over relevante economische kwesties.

Locaties

Marburg

Address
Fb.02- Wirtschaftswissenschaften Universitätsstraße 24,
D-35037 Marburg, Hesse, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden