Lees de Officiële Beschrijving

Philipps-Universität is niet alleen een Duitse universiteit die doordrenkt is van traditie, het is ook de oudste universiteit ter wereld die in 1527 werd opgericht als een protestantse instelling. Het is al bijna vijf eeuwen een plaats van onderzoek en onderwijs.

Tegenwoordig studeren er bijna 20.000 studenten in Marburg - 12 procent van over de hele wereld. Bijna alle wetenschappelijke disciplines, met uitzondering van de ingenieurswetenschappen, zijn vertegenwoordigd in Philipps-Universität Marburg. De verschillende disciplines zijn toegewezen aan verschillende faculteiten, die te vinden zijn onder faculteiten.

Talrijke organisaties vullen het universitaire dienstenaanbod aan en verrijken het. Dergelijke organisaties kunnen bijvoorbeeld speciale onderzoeksactiviteiten uitvoeren of Philipps-Universität Marburg ondersteunen op het gebied van communicatie, IT en vreemde talen.

Het departement Economie bestaat uit zes hoogleraren plus ongeveer een dozijn senior en junior docenten. De professoren hebben uitgebreide ervaring met betrekking tot gerefereerde internationale publicaties, het adviseren van overheden of internationale organisaties en het lesgeven in het Engels. De afdeling Economie behoort tot de top tien van afdelingen in termen van internationale publicaties per professor in Duitsland (CHE Ranking 2005). Economisch onderzoek en training zijn sterk geïnternationaliseerd in Marburg, omdat alle academische stafleden sterke, duurzame samenwerkingsprogramma's en gezamenlijke onderzoeksprojecten hebben opgezet met universiteiten in Europa, de VS en andere delen van de wereld. De focus van de faculteit op de institutionele economie wordt onderstreept door MACIE, het Marburg Centre for Institutional Economics, dat onlangs zijn 50-jarig jubileum vierde. De medewerkers van The Economics benadrukken het belang van een vriendelijke en open leeromgeving. Studenten zijn welkom om professoren te benaderen en debatten te voeren over relevante economische kwesties.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MSc

Philipps University Marburg, Faculty of Business Administration and Economics

De Master of Science Programme in de Economie en instellingen op Philipps Universiteit Marburg biedt studenten met een uitgebreide opleiding voor een carrière als profess ... [+]

De masteropleiding in de Economie en instellingen aan de Philipps-Universiteit van Marburg biedt studenten met een uitgebreide opleiding voor een carrière als professionele econoom bij de overheid of bedrijf en een solide basis voor een academische carrière.

Cursus Content & Distinctive Features

De MSc Economics en instellingen biedt een grondige training in alle belangrijke gebieden van de economische theorie en beleid (met inbegrip van methoden van onderzoek) en is volledig in het Engels gegeven. Het is ontworpen als een algemene M.Sc. economie programma met een opvallende aandacht voor de economische analyse van de instellingen. Deze unieke focus is gebaseerd op het fundamentele inzicht dat de prestaties van een economie vooral afhankelijk is van de instellingen. Deze kunnen worden formele instellingen, zoals bedrijven wet-en regelgeving, de organisatie van de sociale zekerheid, het ontwerp van de centrale banken en institutionele structuren van de staat en zijn politieke proces, ze kunnen ook van een informeel karakter, bijvoorbeeld, normen en gewoonten of specifieke instellingen zoals coöperaties en micro-krediet markten in ontwikkelingslanden. Daarom, New Institutional Economics, constitutionele Economie, Recht en Economie, mechanism design, Principal Agent Theorie, en Politieke Economie / Public Choice zijn de belangrijkste theoretische benaderingen, waarin de studenten toe te passen om de effecten van de huidige regels, voorschriften te analyseren en organisaties en opgeleide hervormingsvoorstellen te maken in een brede terrein van economische toepassingen. Deze institutionele economie richten zich weerspiegelt ook de specifieke onderzoeks-profiel van alle hoogleraren van de economie in Marburg. De economische specialisaties aangeboden in... [-]

Duitsland Marburg
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Philipps University Marburg, Faculty of Business Administration and Economics

Internationale Masteropleiding ... [+]

Wat is het idee achter EMEA?

EMEA is een unieke masteropleiding te combineren institutionele economie en bedrijfskunde met toepassingen in de economieën van de regio MENA.

Het begrijpen van complexe economische uitdagingen in de MENA vereist een interdisciplinaire benadering. Zo EMEA omvat een breed scala aan keuzevakken uit verschillende disciplines tot een breed inzicht in de complexiteit van de regio's te vergemakkelijken.

Het curriculum leidt studenten met kennis over up-to-date onderwerpen die relevant zijn voor veel MENA landen, bijvoorbeeld islamitische financiën, politieke economie, natuurlijke hulpbronnen, corruptie en conflicten.

In combinatie met een van de specialisatie tracks, studenten scherpen hun arbeidsmarkt profiel op weg naar een carrière als regionale experts met moderne probleemoplossende vaardigheden die specifiek zijn voor economie, financiën en boekhouding, of management.... [-]

Duitsland Marburg
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
24 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands