Paderborn University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Paderborn University is de universiteit voor de informatiemaatschappij. Onze sterke basis in informatica en haar toepassingen, evenals het belang van IT voor een groeiend aantal disciplines, zijn de pijlers voor deze claim. Maar we willen meer bereiken: we willen bijdragen aan de wetenschappelijke en technische ontwikkeling van de informatiemaatschappij en tegelijkertijd kritisch naar deze ontwikkelingen kijken door rekening te houden met de geschiedenis, normen en waarden van onze samenleving. Om dit te bereiken hebben we het spectrum nodig van 'harde' wetenschappen tot kunst en geesteswetenschappen om elkaar aan te vullen en van elkaar te leren.

Onze missie omvat een sterke internationale en culturele aanwezigheid, aangezien de informatiemaatschappij beslist mondiaal is en niet een puur intellectuele onderneming mag blijven. Ons universiteitsorkest, onze toneelgroep en meer dan 70 verschillende sporten zijn enkele van de belangrijke universitaire activiteiten die het academische leven hier in Paderborn helpen karakteriseren.

Onze vijf faculteiten bestrijken een breed scala aan studierichtingen in de kunsten en geesteswetenschappen, bedrijfskunde, natuurwetenschappen en techniek. Wij bieden 63 opleidingen aan op bachelor- en masterniveau. Daarnaast spelen lerarenopleidingen een belangrijke rol in Paderborn.

Met meer dan 20.300 studenten, 255 professoren en een bibliotheek die 350 dagen per jaar open is, biedt onze compacte campusuniversiteit een vriendelijke, groene, verbonden omgeving met uitstekende diensten voor het studentenleven.

139252_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Onderzoek aan de Paderborn University : interdisciplinair, internationaal, toepassingsgericht en innovatief

Paderborn University is een jonge en bloeiende universiteit die excellent onderzoek verricht binnen vijf belangrijke onderzoeksgebieden. Een breed scala aan onderzoeksactiviteiten in alle faculteiten wordt uitgevoerd met een hoge mate van interdisciplinariteit en internationaliteit. Paderborn University is ingebed in een innovatieve en dynamische zakelijke omgeving in de regio Ostwestfalen-Lippe, die tal van sectoroverschrijdende samenwerkingen voortbrengt met voordelen voor onderzoekers en de regionale economie.

We benadrukken interdisciplinariteit, aangezien complexe wetenschappelijke uitdagingen de samenwerking van complementaire disciplines vereisen. Een voorbeeld is de nauwe band tussen informatica en engineering, waardoor gemeenschappelijke oplossingen worden gegenereerd met exploitatiepotentieel en echte toegevoegde waarde op het gebied van mechanisch-elektrotechniek. Samen met fundamenteel onderzoek in de natuurwetenschappen vormen dergelijke samenwerkingen een essentiële basis voor het vormgeven van de moderne informatiemaatschappij. Evenzo vereisen de analyse en verkenning van culturele en economische ontwikkelingen en veranderingen in de informatie- en kennismaatschappij ook interdisciplinaire benaderingen. Deze vragen komen zowel in de culturele en sociale wetenschappen als in de economie aan de orde en hebben een impact op de lerarenopleiding en het beroepsonderwijs.

Bedrijf

De Universiteit van Paderborn is een uitstekende keuze voor een succesvolle samenwerking tussen het bedrijfsleven en een op innovatie gerichte universiteit. Technologie en kennisoverdracht hebben hier hoge prioriteit. We leiden afgestudeerden op die uw bedrijf kunnen inspireren. Innovatieve ideeën worden uitgebroed, veelbelovende ontwikkelingen worden vakkundig gekoesterd en ondernemers worden naar succesvolle start-ups geleid.

Locaties

Paderborn

Address
Warburger Straße 100
33098 Paderborn, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden