Olympic Studies Centre Cologne

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Olympic Studies Centre (OSC) en German Sport University Cologne (GSU) werd opgericht in 2005 en werd opgericht als een centraal onderzoek en onderwijs faciliteit. De OSC Keulen de structuur bestaat uit vier pijlers, die als een Olympische Research Centre, Olympic Teaching Centre, Olympic Centre Consulting en Olympic Archive Centre. Sinds 2005 heeft zij voortdurend haar profiel in het onderzoek en onderwijs ontwikkeld, en is vandaag de dag een van de toonaangevende Olympische Studies Centres op nationaal en internationaal niveau. Professor Dr. Stephan Wassong is de directeur van het OSC Keulen Studies en een lid van de Olympische onderwijs Commissie van het IOC. De andere medewerkers zijn onder andere, Dr. Ansgar Molzberger, Dr. Jörg Krieger en Caroline Meier.

Het profiel van de OSC Keulen voldoet aan de verwachtingen van een moderne universiteit landschap en de huidige activiteiten in onderzoek, onderwijs, advies en archivering werk zijn voorbeelden van hoe de belangrijkste doelstellingen van het OSC Keulen kan worden voldaan. De activiteiten zijn de volgende:

Overdracht van academische kennis op de Olympische Beweging in de Olympische wereld door de internationale part-time programma MA Olympic Studies; Ontwikkeling en uitbreiding van onderzoeken, informatie en documentatie in het onderzoekscentrum; Het creëren van synergieën in het onderwijs, onderzoek en consulting activiteiten tussen de nationale en internationale OSCs; Versterking van de banden tussen de OSC Keulen en instellingen in verband met de Olympische Beweging op nationaal en internationaal niveau.

Op het onderwijs niveau, medewerkers van het OSC Keulen bijdragen intensief aan de reguliere bachelor, Lichamelijke Opvoeding en masteropleidingen aan de GSU. De OSC Keulen heeft ook een leidende rol gespeeld bij de installatie van de nieuwe full-time opleiding MA International Sport Development and Policy, Die loopt bij de GSU van de winter term 2016/17.

Diverse onderzoeksprojecten worden uitgevoerd in het OSC Keulen. In 2014 heeft de OSC Keulen een internationale samenwerkingsovereenkomst met de ondertekende Universiteit van Johannesburg dat streeft naar de oprichting van de eerste Olympische Studies Centre in het Afrikaanse continent. De OSC Keulen treedt op als consulting instelling binnen dit proces. Als onderdeel van de overeenkomst, de twee instellingen gezamenlijk georganiseerd een internationale conferentie aan de Universiteit van Johannesburg en publiceerde de bewerkte collectie Historische en Actuele vraagstukken in Olympic Studies. Vanaf 2016, de samenwerking is gericht op een wetenschappelijk tijdschrift publiceren over Olympic Studies in orde te scheppen een forum voor academische uitwisseling over Olympic Studies.

Verder academisch onderzoek deals met dergelijke aspecten van de Olympische Beweging de oprichting van de Sport For All Beweging op nationaal en internationaal niveau, de opkomst van sport en lichamelijke opvoeding binnen het programma van de UNESCO en de evolutie van de wetenschappelijke kennis binnen de internationale anti -doping strategische plannen. De onderzoeksresultaten worden continu gepresenteerd aan de academische gemeenschap in publicaties en conferenties over multi-layered aspecten van de Olympische Beweging. In 2013, het OSC Keulen co-redacteur van het boek Olympische Spelen. Past and Present in samenwerking met het Olympisch Museum in Doha. In 2014, het academisch programma van het symposium "Pierre de Coubertin en de toekomst", gehouden in het Olympisch Museum in Lausanne, werd ontwikkeld in het OSC Keulen in samenwerking met het Comité International Pierre de Coubertin (CIPC). In januari 2016 werd het gelijknamige congres publicatie afgedrukt. Bovendien, in 2016, een speciale uitgave over "Olympic Perspectives" werd samen met de GSU's partneruniversiteiten van de studie gepubliceerd in het International Journal of de geschiedenis van de Sport University of Western Ontario (London, Canada) en Victoria University (Melbourne, Australië).

Voor meer informatie over het OSC Keulen kunt u terecht op de website: www.dshs-koeln.de/osc.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MA's »

Programma's

Deze school biedt ook:

MA

Ma Olympische Studies

Campus Deeltijd 2 jaar March 2018 Duitsland Keulen

De internationale part-time programma Master of Arts (MA) Olympic Studies, die officieel wordt ondersteund door het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is een volledig gevalideerd masteropleiding dat een hoog niveau, interdisciplinaire curriculum in Olympic Studies implementeert. Het programma is gericht op het bevorderen van de banden tussen de academische en de Olympische wereld. [+]

De internationale part-time programma Master of Arts (MA) Olympic Studies, is een volledig gevalideerd masteropleiding dat een hoog niveau, interdisciplinaire curriculum in Olympic Studies implementeert. Het programma is gericht op het bevorderen van de banden tussen de academische en de Olympische wereld.

De Olympische Studies Centre van de Duitse Sport Universiteit van Keulen (OSC Keulen) is de belangrijkste operationele instelling van het programma en is verantwoordelijk voor alle organisatorische en de algehele academische elementen van de cursus. Professor Dr. Stephan Wassong, directeur van het OSC Keulen, is het programma Leader van de MA Olympic Studies en een lid van de Olympische onderwijs Commissie van het IOC. In de levering van de lesmodules, de OSC Keulen samen met diverse Olympische Studies Centers wereldwijd, Zoals de Technische Universität Kaiserslautern (Duitsland), Loughborough University (Verenigd Koninkrijk) en de Autonome Universiteit van Barcelona (Spanje). ... [-]


Contact

Deutsche Sporthochschule Köln

Adres Deutsche Sporthochschule Koeln / German Sport University Cologne Am Sportpark Muengersdorf 6
50933 Keulen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
Website http://www.dshs-koeln.de/
Telefoon +49 221 49820