Olympic Studies Centre Cologne

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Olympic Studies Centre (OSC) van de Duitse Sports University Cologne (GSU) werd opgericht in 2005 en werd opgericht als centrale onderzoeks- en onderwijsfaciliteit. De structuur van de OSC Keulen bevat vier pijlers, die dienen als een Olympisch Onderzoekscentrum, Olympisch Onderrichtcentrum, Olympic Consulting Center en Olympic Archive Center. Sinds 2005 heeft het zijn profiel voortdurend verder ontwikkeld in onderzoek en onderwijs en is het vandaag een van de toonaangevende Olympische Studies Centers op nationaal en internationaal niveau. Professor dr. Stephan Wassong is de directeur van de OSC Cologne Studies en lid van de Olympische onderwijscommissie van het IOC. De andere personeelsleden zijn onder meer dr. Ansgar Molzberger, dr. Jörg Krieger en Caroline Meier.

Het profiel van de OSC Keulen voldoet aan de verwachtingen van een modern universitair landschap en de huidige activiteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs, consulting en archivering zijn voorbeelden van hoe de belangrijkste doelstellingen van de OSC Keulen kunnen worden gehaald. De activiteiten zijn de volgende:

  • Overdracht van academische kennis over de Olympische beweging naar de Olympische wereld via het internationale deeltijdprogramma MA Olympic Studies;
  • Ontwikkeling en uitbreiding van onderzoekstudies, informatie en documentatie binnen het onderzoekscentrum;
  • Het creëren van synergieën in onderwijs-, onderzoeks- en adviesactiviteiten tussen nationale en internationale OSC's;
  • Verbetering van de banden tussen de OSC Keulen en instellingen die verbonden zijn met de Olympische beweging op nationaal en internationaal niveau.

Op het niveau van het onderwijs dragen stafleden van de OSC Keulen intensief bij tot de reguliere bachelor-, lichamelijke opvoeding- en masteropleidingen van de GSU. Het OSC Keulen heeft ook een leidende rol gespeeld bij de installatie van de nieuwe voltijdse opleiding MA International Sports Development and Policy , die tijdens de winterperiode 2016/17 bij de GSU loopt.

Verschillende onderzoeksprojecten worden uitgevoerd op de OSC Keulen. In 2014 heeft de OSC Keulen een internationale samenwerkingsovereenkomst getekend met de Universiteit van Johannesburg die streeft naar de oprichting van het eerste Olympic Studies Centre op het Afrikaanse continent. De OSC Keulen fungeert als adviesorgaan binnen dit proces. Als onderdeel van de overeenkomst organiseerden de twee instellingen gezamenlijk een internationale conferentie aan de universiteit van Johannesburg en publiceerden de bewerkte verzameling historische en hedendaagse kwesties in de olympische studies . Vanaf 2016 wil de samenwerking een wetenschappelijk tijdschrift over Olympische Studies publiceren om een ​​forum te creëren voor academische uitwisseling over Olympic Studies.

Bovendien behandelt academisch onderzoek dergelijke aspecten van de Olympische Beweging als de oprichting van de Sport For All-beweging op nationaal en internationaal niveau, de opkomst van sport en lichamelijke opvoeding binnen het programma van de UNESCO en de evolutie van wetenschappelijke kennis binnen internationale anti -dopingstrategieplannen. De onderzoeksresultaten worden continu gepresenteerd aan de academische gemeenschap in publicaties en conferenties over gelaagde aspecten van de Olympische Beweging. In 2013 heeft de OSC Keulen de boekolympia's gezamenlijk uitgegeven. Past and Present in samenwerking met het Olympisch Museum in Doha. In 2014 werd het academische programma van het symposium "Pierre de Coubertin en de Toekomst", gehouden in het Olympisch Museum in Lausanne, ontwikkeld op de OSC Keulen in samenwerking met het Comité International Pierre de Coubertin (CIPC). In januari 2016 werd de gelijknamige congrespublicatie gedrukt. Verder werd in 2016 een speciale uitgave over 'Olympic Perspectives' gepubliceerd in het International Journal of the History of Sport samen met de partneruniversiteiten van de GSU van de University of Western Ontario (Londen, Canada) en Victoria University (Melbourne, Australië). ).


Voor meer informatie over de OSC Keulen, bezoek de website: www.dshs-koeln.de/osc ./>

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MA's »

Programma's

Deze school biedt ook:

MA

Ma Olympische Studies

Campus Deeltijd 2 jaar March 2019 Duitsland Keulen

De internationale part-time programma Master of Arts (MA) Olympic Studies, die officieel wordt ondersteund door het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is een volledig gevalideerd masteropleiding dat een hoog niveau, interdisciplinaire curriculum in Olympic Studies implementeert. Het programma is gericht op het bevorderen van de banden tussen de academische en de Olympische wereld. [+]

De internationale part-time programma Master of Arts (MA) Olympic Studies, is een volledig gevalideerd masteropleiding dat een hoog niveau, interdisciplinaire curriculum in Olympic Studies implementeert. Het programma is gericht op het bevorderen van de banden tussen de academische en de Olympische wereld.

De Olympische Studies Centre van de Duitse Sport Universiteit van Keulen (OSC Keulen) is de belangrijkste operationele instelling van het programma en is verantwoordelijk voor alle organisatorische en de algehele academische elementen van de cursus. Professor Dr. Stephan Wassong, directeur van het OSC Keulen, is het programma Leader van de MA Olympic Studies en een lid van de Olympische onderwijs Commissie van het IOC. In de levering van de lesmodules, de OSC Keulen samen met diverse Olympische Studies Centers wereldwijd, Zoals de Technische Universität Kaiserslautern (Duitsland), Loughborough University (Verenigd Koninkrijk) en de Autonome Universiteit van Barcelona (Spanje). ... [-]


Contact

Deutsche Sporthochschule Köln

Adres Deutsche Sporthochschule Koeln / German Sport University Cologne Am Sportpark Muengersdorf 6
50933 Keulen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
Website http://www.dshs-koeln.de/
Telefoon +49 221 49820