Max Planck School of Photonics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wat is de Max Planck School of Photonics (MPSP)?

De MPSP is een interdisciplinaire, landelijke graduate school met een unieke, tweefasige Ph.D. programma voor uitstekende studenten van over de hele wereld. Het is trots op een breed netwerk met zeer gerenommeerde onderzoeksinstituten en belangrijke vestigingen in de fotonica-industrie.

132296_P5-Agreement.jpg

Studenten profiteren dus eerst van basisonderwijs aan een van de ondersteunende universiteiten in Jena, Karlsruhe of Erlangen, en vervolgen vervolgens hun Ph.D. onderzoek onder begeleiding en mentorschap van een van de hooggekwalificeerde Max Planck Fellows. Studenten krijgen verder verschillende netwerk- en trainingsmogelijkheden aangeboden, waardoor ze worden blootgesteld aan opwindende carrièremogelijkheden binnen de academische wereld en daarbuiten. Dankzij de financiële steun die gedurende het vijfjarige programma wordt geboden, kunnen studenten ten volle profiteren van het streven van de Max Planck School om getalenteerde onderzoekers toe te rusten voor hun toekomstige carrière en ze dienovereenkomstig te positioneren.

123259_mp.png

Waarom studeren aan MPSP?

Het vakgebied van fotonica is een dynamische wetenschappelijke discipline, evenals katalysator- en sleuteltechnologie voor verschillende onderzoeksgebieden en innovatieve bedrijfstakken. Duitsland speelt een centrale rol in modern fotonica-onderzoek en onderwijs in Europa. Onderzoekers ingebed in een divers landschap van universiteiten en onderzoeksorganisaties tonen uitstekende bijdragen aan alle relevante disciplines die verband houden met fotonica: van Attoseconde fysica tot kwantumoptica, van fundamenteel onderzoek tot industrie-georiënteerde toepassingen.

132295_P3-kickoff.jpg

De MPSP verbindt de meest veelbelovende junioronderzoekers met de beste wetenschappers binnen het Duitse fotonica-onderzoek. Vanaf het begin zijn studenten actief en duurzaam geïntegreerd in het Duitse onderzoekssysteem. Ze zijn geïntegreerd in onderzoeksgroepen en dragen met hun projecten bij aan de unieke onderzoeksinfrastructuur bij de verschillende instellingen. Dankzij coördinerende workshops en trainingsprogramma's wordt een hecht netwerk tussen de verschillende actoren opgezet, waardoor bijeenkomsten van de meest gerenommeerde onderzoekers en opkomende wetenschappers van het Duitse fotonica-landschap worden vergemakkelijkt. De MPSP verbindt vooraanstaande gastonderzoekers en universitaire wetenschappers over verschillende locaties, disciplines en instituten, waardoor de kwalificatie van de beste internationale jonge wetenschappers in een uitstekende omgeving mogelijk wordt.

De Max Planck Society wil de participatie van vrouwen op dit gebied vergroten en moedigt daarom vrouwen aan om zich aan te melden voor dit unieke programma.

Locaties

München

Address
Administrative Headquarters of the Max Planck Society
Hofgartenstr. 8, 80539 Munich

80539 München, Beieren, Duitsland

Erlangen

Address
Erlangen Graduate School in Advanced Optical Technologies (SAOT)
Paul-Gordan-Straße 6, 91052 Erlangen, Germany

91052 Erlangen, Beieren, Duitsland

Jena

Address
Abbe School of Photonics
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Thüringen, Duitsland

Karlsruhe

Address
Karlsruher Institut für Technologie
76131 Karlsruhe, Alemanha

76131 Karlsruhe, Baden-Württemberg, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen