Ludwig-Maximilians-University Munich

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Ludwig-Maximilians-Universität of LMU, de universiteit in het centrum van München, vormt het stedelijke landschap en heeft campussen in de stad. LMU München is een van de toonaangevende universiteiten in Europa. Uitoefening van een traditie die teruggaat meer dan 500 jaar gaat, LMU biedt uitdagende opleidingen en biedt een ideale omgeving voor toponderzoek. De LMU verbindt academische uitmuntendheid met stedelijke kwaliteit van leven en een unieke recreatieve waarde voor ongeveer 50.000 studenten.

Met ongeveer 7.500 externe studenten uit meer dan 125 landen, de LMU is de academische huis van de meeste buitenlandse studenten in Duitsland. 70% van deze studenten komen uit Europa, 20% uit Azië en 7% uit Noord- en Zuid-Amerika. Al deze studenten, die uit het buitenland komen, dragen samen met de internationale wetenschappers om de diversiteit in de cultuur van de universiteit.

LMU München heeft een lange traditie als een top-level Europese onderzoeksuniversiteit, duidelijk aangetoond in het internationale karakter en de gebieden van de academische samenwerking uit onderzoek naar onderwijs en uitwisseling van studenten. De universiteit was een stichtend lid van de League of European Research Universities (LERU), Venice International University (VIU), de Duitse Academic Exchange Service (DAAD) en de Beierse internationale academische centra. Binnen succesvolle mobiliteit en subsidieprogramma's van de Europese Unie, LMU München neemt deel aan Erasmus-student en docent uitwisselingsprogramma's Erasmus Mundus programma's en EU-projecten van derde landen.

LMU München werkt ook nauw samen met tal van partneruniversiteiten buiten de EU-programma's. In totaal LMU onderhoudt facultaire samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 400 partner universiteiten wereldwijd die gebieden van de academische contacten en uitwisseling van studenten aan het ontwerp van de joint degree-programma's te regelen. Samenwerkingen en uitwisselingen op individueel en stoel niveau ronden het hechte internationaal netwerk. Daarnaast geselecteerde strategische samenwerkingsverbanden voor onderzoek bieden de mogelijkheid voor nauwe contacten tussen de instellingen en voor de vestiging van nieuwe vormen van samenwerking. Deze worden gefinancierd door de institutionele strategie LMUexcellent en dienen om de status LMU München ondersteunen op nationaal en internationaal niveau.

Geografisch gezien, de strategie van internationalisering LMU München merkt traditionele wortels terwijl het nastreven van de actuele ontwikkelingen in de internationale academische wereld. Het merendeel van de contacten en strategische initiatieven zijn gevestigd in Europa, gevolgd door Noord-Amerika en Azië. Een resultaat van deze ontwikkeling is een nieuw samenwerkingsproject met uitstekende Chinese partner universiteiten, de LMU-China Academic Network.

LMU München is de academische huis van bijna 7000 internationale studenten uit 125 landen, het grootste aantal op elk Duitse universiteit en het equivalent van 15 procent van de LMU München studentenpopulatie. Driekwart van deze studenten komen uit Europa, 15 procent uit Azië, en 6 procent uit Noord- en Zuid-Amerika. Tot 1000 studenten van partneruniversiteiten inschrijven bij LMU München als uitwisselingsstudenten voor een semester of een jaar. In twee junior jaar programma's, ongeveer 70 studenten uit Noord-Amerikaanse partner universiteiten brengen hun derde jaar van de studie in München, in aanvulling op een aantal van 450 deelnemers van de München International Summer University (MISU).

Ongeveer 1500 visiting fellows leren en onderzoek op LMU München, met inbegrip van 90 research fellows van de Alexander von Humboldt Stichting. LMU München Mobility Center en het bereik van de speciale diensten te bieden plus het Internationale Centrum voor Wetenschap en Geesteswetenschappen in München (Internationales Begegnungszentrum der Wissenschaft München eV, IBZ) ook internationale verbintenis van de universiteit te onderstrepen.

LMU München wint een aanzienlijk volume van externe financiering van haar inzet voor internationaliteit in onderwijs en onderzoek. Afgezien van het succes van de universiteit in het verhogen van de internationale fondsen van derden, vele andere gebieden bieden financieringsmogelijkheden die de concurrentiepositie van haar studenten, alumni te beschermen, en academici voor de toekomst. DAAD draagt ​​alleen al meer dan vier miljoen euro per jaar in de vorm van subsidies aan de Duitse en internationale studenten en internationale projecten, evenals de ondersteuning van subsidies aan LMU München.

Wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen, München is een van 's werelds meest vriendelijke en levendige steden. Met zijn beroemde musea en galeries, theater en festivals, kunst en ballet en muziek, met inbegrip van de wereld-klasse Beierse Staatsopera en München Philharmonisch Orkest, het is niet alleen de hoofdstad van Beieren, maar een belangrijk Europees cultureel centrum. De nabijheid van de Beierse Alpen en de verscheidenheid van meren, kastelen, en recreatieve activiteiten in het omliggende platteland toe te voegen aan de uniciteit van München. Het is inderdaad een stad als geen ander!

Locaties

München

Ludwig-Maximilians-Universität

Address
Ludwig-Maximilians-Universität München
Professor-Huber-Platz 2

80539 München, Beieren, Duitsland
Telefoonnr.
+49 (0) 89 / 2180 - 0

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden