Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over Johannes Gutenberg University Mainz

Met ongeveer 31.500 studenten uit meer dan 120 landen is Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) een van de grootste en meest diverse universiteiten in Duitsland. JGU verenigt bijna alle academische disciplines onder één dak met zijn Universitair Medisch Centrum, de Mainz Academie voor Schone Kunsten, de Mainz School of Music, en de faculteit Vertaalkunde, Linguïstiek en Culturele Studies in Germersheim. In meer dan 150 instituten en klinieken zijn 4.400 academici, van wie er 560 professoren zijn, die lesgeven en onderzoek verrichten. Met 75 studierichtingen en meer dan 260-graden cursussen biedt JGU een buitengewoon breed scala aan cursussen.

Als enige Duitse universiteit van zijn omvang bevinden bijna alle instellingen van JGU zich op één enkele campus dichtbij het stadscentrum, waar ook vier partnerinstituten zijn gevestigd die zich bezighouden met niet-universitair toponderzoek: het Max Planck Instituut voor Chemistry (MPI-C), het Max Planck Institute for Polymer Research (MPI-P), het Helmholtz Institute Mainz (HIM) en het Institute of Molecular Biology (IMB). De campus van het Universitair Medisch Centrum ligt op slechts ongeveer een kilometer afstand en beide instellingen van de Mainz Leibniz-vereniging - het Institute of European History (IEG) en het Romeins-Germaanse Centrale Museum (RGZM) - bevinden zich iets verder weg in de binnenstad. Daarnaast voeren veel lokale bedrijven ook onderzoek uit, wat Mainz tot een uniek dynamisch onderzoekscentrum maakt.

109795_pexels-photo-1438072.jpeg

Wereldwijde erkenning als een door onderzoek gestuurde universiteit

JGU geniet wereldwijde uitstraling als een onderzoeksgestuurde universiteit. De belangrijkste onderzoekgebieden zijn deeltjes- en hadronfysica, materiaalwetenschappen en translationele geneeskunde, terwijl de meest opmerkelijke onderzoeksresultaten in de geesteswetenschappen zijn behaald op het gebied van Amerikaanse studies en historische culturele studies. Successen in het Excellence Initiative van de Duitse federale en deelstaatregeringen hebben de academische status van JGU bevestigd. In 2012 werd het onderzoeksnetwerk Precisiefysica, Fundamentele Interacties en Materie van Materie (PRISMA) erkend als een cluster van excellentie en werd de financiering van de Materiaalkunde in Mainz (MAINZ) Graduate School of Excellence verlengd. Bovendien laten uitstekende klassementen in nationale en internationale ranglijsten, evenals talloze andere onderscheidingen en prijzen, zien hoe succesvol onderzoekers en academici zijn die op Mainz gevestigd zijn.

Een ander kenmerk van JGU is het onderzoeksgeoriënteerde onderwijs - waarin onderzoekgerelateerde onderwerpen al vroeg in de leerplannen zijn verwerkt. Een vergelijkbare nadruk ligt op het bevorderen en begeleiden van jonge onderzoekstalenten. JGU beschouwt ook de uitwisseling van kennis met de samenleving als een van haar belangrijkste taken. Als open universiteit biedt JGU de bevolking een uniek portfolio van concepten voor informatieverspreiding die veel verder reiken dan de standaard populaire academische formats. Door zijn systeem van universitair bestuur, zorgt JGU ervoor dat zijn leden deelnemen aan de strategische planning en dat uitstekende academici betrokken raken.

Johannes Gutenberg Universiteit Mainz werd oorspronkelijk gesticht in 1477 en streeft er vandaag nog steeds naar de innovatiekracht van zijn naamgenoot na te streven. De promotie en introductie van nieuwe ideeën, het gebruik van kennis om de levens van mensen te verbeteren en hen aan te moedigen de vele grenzen te overwinnen die ze dagelijks tegenkomen - dit zijn de onderliggende ambities van de Johannes Gutenberg Universiteit Mainz.

109796_pexels-photo-1595391.jpeg

Locaties

Mainz

Address
Johannes Gutenberg University Mainz
Saarstr. 21
55122 Mainz, GERMANY

Mainz, Rijnland-Palts, Duitsland

Germersheim

Address
Faculty 06 of
Johannes Gutenberg University Mainz
An der Hochschule 2
76726 Germersheim, GERMANY

Germersheim, Rijnland-Palts, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden