International School of Management

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Waarom ISM?

Internationale focus

De ISM biedt zijn studenten een uitgebreid internationaal onderwijs. Daarom moeten internationale bachelorstudenten hun bedrijfskunde combineren met een tweede vreemde taal, Duits, Frans of Spaans. Studenten voltooien een of twee semesters van studie in het buitenland in een Europees of overzees land .

Afhankelijk van hun specialisatie kiezen ISM-studenten een instelling uit de 199 partneruniversiteiten van de ISM. Het semester in het buitenland is ontworpen om hun interculturele en taalcompetenties verder te ontwikkelen en uit te breiden en hun professionele kennis in een internationale context te vergroten en te verdiepen. Naast hun studie in het buitenland semester, voltooien ze ook ten minste tien weken van hun stageperiode van 20 weken bij een bedrijf buiten Duitsland. Alle bachelorprogramma's omvatten lezingen in het Engels en Duits, behalve B.Sc. International Management English Trail dat volledig in het Engels wordt onderwezen.

De masterprogramma's omvatten ook een studie in het buitenland semester. Studenten brengen het derde semester van hun programma in het buitenland door aan een van de ISM-partneruniversiteiten die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Bovendien omvatten alle programma's lezingen in het Engels, M.Sc. International Management, M.Sc. Financiën, MA Strategisch Marketing Management, MA Luxe, Mode

Net als de bachelor- en masterprogramma's zijn de deeltijdprogramma's van het ISM ook internationaal gericht. Alle programma's omvatten modules in het buitenland. Bovendien wordt het MBA General Management-programma volledig in het Engels gegeven.120859__MG_4759.jpg

Praktische oriëntatie

Alle ISM-programma's zijn strikt afgestemd op de behoeften van de echte zakenwereld. Dit doel wordt bevorderd door de praktische ervaring van ISM-docenten, van wie velen managementfuncties in de zakelijke wereld hebben bekleed of momenteel bekleden. Verder vormen uitgebreide stage-fasen , evenals een praktisch georiënteerde scriptie de basis van ISM-programma's. Invloedrijke bedrijfsvertegenwoordigers in de Board of Trustees helpen bij het vormgeven van het ISM-onderwijsconcept. Ze geven studenten de mogelijkheid om stage te lopen en projecten te raadplegen voor studiepunten bij hun bedrijven.

Door gebruik te maken van deze mogelijkheden, hebben ISM-studenten uitgebreide ervaring in het oplossen van praktische problemen in het dagelijkse professionele leven. Daarnaast hebben ISM-studenten rechtstreeks contact met bedrijfsvertegenwoordigers door deel te nemen aan bedrijfspresentaties, carrièrebeurzen en case-studies . Studenten kunnen hun carrièremogelijkheden met deze vertegenwoordigers in een persoonlijke sfeer bespreken. Het groeiende aantal ISM-alumni verrijkt ook het ISM-netwerk.

Persoonlijke sfeer

In tegenstelling tot de typische anonimiteit van grote collegezalen in veel universiteiten, biedt het ISM studenten een persoonlijke sfeer dankzij kleine klassen , een interactieve leeromgeving en een groot aantal vrijetijdsactiviteiten . De kleine groepsgrootte stelt docenten in staat om individuele aandacht aan studenten te geven en vormt de basis voor een interactieve klasomgeving. Tegelijkertijd wordt collegialiteit tussen studenten sterk aangemoedigd. Dit wordt onderstreept door de vele casestudy's en consultingteamprojecten . Het doel van groeps- en projectwerk is om te leren hoe teams te bouwen en te organiseren om een positief resultaat te bereiken. Buitenschoolse activiteiten zoals studentenwerkgroepen en partijen helpen studenten om hun persoonlijke netwerk uit te breiden.

Bovendien hebben studenten een digitaal communicatieplatform in de vorm van het ISM-intranet. Dit is een online forum voor studenten om lezingen te bespreken, verslag uit te brengen van hun semester in het buitenland en om toegang te krijgen tot of stageaanbiedingen te plaatsen. Ten slotte brengen studenten een deel van hun vrije tijd door in studentenverenigingen die onafhankelijk van het standaardcurriculum worden aangeboden.120857_BEBA_LOG_b_MG_1768.jpg

Professionele en sociale vaardigheden

De eerste drie semesters van alle ISM-bachelorprogramma's bieden studenten de basisprincipes van bedrijfsbeheer. Afhankelijk van het gekozen studieprogramma wordt deze kernopleiding aangevuld met lezingen in communicatie, toerisme, psychologie, modemanagement, sportmanagement, ondernemingsrecht of financiën. Naast de basismanagementcursussen volgen studenten ook twee opleidingsspecifieke cursussen in elk van de eerste drie semesters. In het vijfde en zesde semester combineren bachelorstudenten opleidingsspecifieke modules met keuzevakken. Naast deze academische en zachte vaardigheden worden ook vreemde talen getraind. De verplichte cursus bedrijfsethiek wordt verder gecomplimenteerd door sociale competentietraining, waaronder teambuilding of intercultureel management , waardoor studenten de culturele gevoeligheid kunnen ontwikkelen die nodig is voor het verantwoordelijke en eerlijke leiderschap van internationale teams.

De masterprogramma's zijn ontworpen om studenten in korte tijd uitgebreide professionele kennis te bieden. In het eerste en tweede semester verwerven studenten geavanceerde basics en specifieke kennis om aan de eisen van hun specialisatie te voldoen. Naast het opdoen van professionele kennis, oefenen studenten ook soft skills zoals communicatie- en onderhandelingstechnieken . Case studies en hands-on projecten garanderen dat studenten de kans krijgen om hun theoretische kennis in een zeer vroeg stadium toe te passen op praktisch gebruik, evenals het bevorderen van samenwerking en teamwerk.120864_B_D_TEM_a_ISM_HH_0402.jpg

Compact studieprogramma

ISM-studenten verwerven professionele vaardigheden, doen praktische ervaring op en krijgen de kans om ondergedompeld te worden in andere culturen - allemaal binnen een korte periode. Deze gevarieerde en opwindende educatieve ervaring wordt mogelijk gemaakt door een goed gestructureerd studieprogramma. Terwijl studenten aan andere universiteiten genieten van hun semester-pauzes, doen ISM-studenten echte professionele ervaring op . In hun zoektocht naar toekomstige managers zijn bedrijven op zoek naar afgestudeerden die hun studie in korte tijd met succes hebben afgerond, terwijl ze praktische ervaring en interculturele vaardigheden opdoen bij internationale universiteiten en bedrijven. Studenten aan de ISM verwerven deze vaardigheden in zes semesters (European Track) of zeven semesters (Global Track). Ze hebben dan de optie om een master's degree te voltooien binnen drie extra semesters, plus de tijd besteed aan het schrijven van de master's thesis. Een goed gestructureerd programma maakt deze efficiënte studie mogelijk. Zowel de bachelor- als de masteropleiding hebben een vast tijdschema voor de vereiste stages of praktische fasen . Evenzo zijn de deeltijdprogramma's van de ISM ook gebaseerd op een strak gestructureerd concept.

Locaties

München

Address
Karlstraße 35, D-80333 München
München, Beieren, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: