Lees de Officiële Beschrijving

De IPU is een landelijk erkende, particuliere universiteit gevestigd in Berlijn. Drager van de universiteit is het internationale Psychoanalytic University gGmbHWaarvan de enige aandeelhouder is momenteel de stichting ter bevordering van de universitaire psychoanalyse. De laatste is een non-profit stichting van publiek recht. de IPU gefinancierd uitsluitend uit de middelen van de stichting en van het collegegeld, de cursisten en third-party onderzoek fondsen. Ze krijgt geen voordelen van de kant van de publieke sector.

Met de opname van de onderwijsactiviteiten in 2009 werd gevolgd door een kloof die was ontstaan ​​door de eenzijdige, wetenschappelijke aard van de academische psychologie. De cursussen in het IPU overbrengen psychoanalyse als wetenschap, die de mens toont als een biologische, sociale en culturele reliëf natuur en streeft naar het individu te begrijpen in de context van de geschiedenis en onder de invloed van het onbewuste. Alle cursussen van de IPU zijn op onderzoek gebaseerde en bieden de eerste helft tot een nauw contact met klinische of onderwijspraktijk.

Mission Statement van de IPU De IPU maakt studeren, opleiding en onderzoek met psychoanalytische principes en is gevestigd in het onderwijs en onderzoek op een transdisciplinair wetenschappelijk inzicht.

In samenspraak met andere wetenschappen draagt ​​zij bij aan de ontwikkeling van de psychoanalyse als Applied Social Science and Cultural Theory.

Het brengt de psychoanalyse als wetenschap, die de mens toont als een biologische, sociale en culturele reliëf natuur en streeft naar het individu te begrijpen in de context van de geschiedenis en onder de invloed van het onbewuste.

doceren aan de IPU en onderzoekers met vele jaren ervaring in de praktijk, onderwijs en onderzoek. Ze heeft een uitstekende leren en werkomstandigheden en materialen.

Confrontatie en de gemeenschappelijke ontwikkeling - interdisciplinaire en buiten de grenzen van de staat groepen in - is een kenmerk van de wetenschappelijke en organisatorische werk van de IPU.

De IPU koppelingen netwerken en biedt de samenwerking met nationale en internationale partners in de wetenschap, het onderwijs en de praktijk haar dat wederzijdse verrijking van de inhoud en een positieve perceptie van het publiek te promoten.

De IPU ondersteunt een (zelf) reflexieve houding in het onderwijs, onderzoek en toepassing, de nauwe integratie van de aanvraag en het onderzoek, alsmede een interdisciplinaire en internationale dialoog. Het draagt ​​bij tot de gezondheid van de bevolking.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Duits

Deze school biedt ook:

MA

International Psychoanalytic University Berlin

Het aanbod huidige politieke, beroeps-, voortgezet onderwijs Master of Arts (MA) Geïntegreerde zorg psychotische zieke mensen is sinds de zomer van term 2013 gezamenlijk ... [+]

Het aanbod huidige politieke, beroeps-, voortgezet onderwijs Master of Arts (MA) Geïntegreerde zorg psychotische zieke mensen is sinds de zomer van term 2013 gezamenlijk door de IPU (belast) en drie andere universiteiten, de Charité Universitätsmedizin Berlijn, de Katholieke Universiteit voor Toegepaste Sociale Wetenschappen en het Universitair Ziekenhuis Hamburg -Eppendorf aangeboden.

De samenwerking tussen deze vier universiteiten maakt integratie van zeer uiteenlopende professionele vaardigheden die nodig zijn, zijn allemaal in het werken met psychotische zieke mensen op een unieke manier: Over maatschappelijk werk, sociaal psychiatrisch, farmacologische, psychodynamische en somatotherapeutische vaardigheden.... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Duits
Deeltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
International Psychoanalytic University Berlin

... [+]

Voordelen [-]
Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Duits
Voltijd
4 - 6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
International Psychoanalytic University Berlin

Deze masteropleiding's onderscheidt zich door zijn dubbele perspectief. De interface psychoanalyse / cultuur wordt bestudeerd van beide kanten: aan de ene kant zijn cultu ... [+]

Deze masteropleiding's onderscheidt zich door zijn dubbele perspectief. De interface psychoanalyse / cultuur wordt bestudeerd van beide kanten: aan de ene kant zijn culturele kwesties van de oorspronkelijke deel van psychoanalytische formatie onderwerp, aan de andere kant psychoanalytische toegangswegen onmisbaar onderdeel van de culturele studies.

Opzet en structuur

De masteropleiding psychoanalytische Cultural Studies wordt aangeboden als een part-time part-time studie. * Het onderwijs vindt plaats in drie aanwezigheid weekend (twee vrijdag tot zondag lunch en een late namiddag tot zaterdag) en in plaats daarvan een blok week per semester. (The Block week kan ik. d. R. en altijd op de regios als educatief verlof) worden erkend. Volledig bestudeerde het bestaat uit een totaal van 8 semesters (120 studiepunten) en is verdeeld in twee opeenvolgende fasen van de studie:... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Duits
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
International Psychoanalytic University Berlin

Dit MA programma onderzoekt een van de meest gedifferentieerde en hedendaagse perspectieven van de menselijke psyche, zoals trouwens voor een van de meest moderne van de ... [+]

Dit MA programma onderzoekt een van de meest gedifferentieerde en hedendaagse perspectieven van de menselijke psyche, zoals trouwens voor een van de meest moderne van de menswetenschappen. Als wetenschap van het onbewuste, de psychoanalyse is niet alleen een therapeutische methode. Het vertegenwoordigt ook een theorie van wetenschap en kennis, die is gelegen tussen de natuurwetenschappen en de geesteswetenschappen, culturele studies en sociale wetenschappen, en die deze regels van de traditie in een innovatieve, toekomstgerichte manier met elkaar verbindt.

Met onze masteropleiding, is een unieke, multi-layered studie cursus voor u klaar dat u voor te bereiden op een even uiteenlopende professionele leven en carrière. klinische richting van de studie cursus, die zich richt op psychodynamische-psychoanalytische benaderingen, biedt gedegen opleiding en training in onderzoeksmethoden. Tegelijkertijd wordt dit uitgebreid op een fundamenteel niveau met diepgaande kennis van niet-klinische toepassingsgebieden van psychologische en psychoanalytische denken.... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
International Psychoanalytic University Berlin

Het curriculum is gebaseerd op de aanbevelingen van de Duitse Vereniging van de psychologie, maar de cursus richt zich op de toepassing gerelateerde schakelen van diagnos ... [+]

Het curriculum is gebaseerd op de aanbevelingen van de Duitse Vereniging van de psychologie, maar de cursus richt zich op de toepassing gerelateerde schakelen van diagnostische, therapeutische en consulting vaardigheden basis. Zijn psychoanalytische oriëntatie blijkt uit het feit dat naast gedragstherapie, gestalt therapie, systemische en andere psychoanalytische proces zijn de belangrijkste focus van de studie.

Daarnaast leren over empirische methoden moeten ook die werkwijzen die bijzonder geschikt zijn voor het detecteren en in kaart de werkwijze en het resultaat van psychoanalytische behandelingen omvatten. Tot slot blijkt psychoanalytische oriëntatie ook dat de studenten krijgen de psychoanalyse niet alleen weten als een psychotherapeutische methode, maar ook als een culturele theorie en toegepaste sociale wetenschappen. De cursus is goedgekeurd door de Berlijnse Senaat en tot 2017 officieel geaccrediteerd.... [-]

Duitsland Berlijn
Oktober 2019
Duits
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

International Psychoanalytic University 1

International Psychoanalytic University 2

IPU Berlin
Address
Stromstr. 1
10555 Berlijn, Berlijn, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 30 300117500