International Medical College

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over IMC

Het International Medical College (IMC®) heeft als doel postdoctorale internationale Master Courses en permanente educatieprogramma's in orale geneeskunde en geneeskunde uit te voeren als blended learning-concepten.

Het werd opgericht als een spin-off instelling van de Westfaalse Wilhelms Universiteit van Münster. De houder van de instelling is MIB GmbH in Münster, Duitsland.

De postdoctorale studieprogramma's in orale geneeskunde zijn sinds 2003 gerealiseerd en zijn met succes geaccrediteerd op 4 juni 2004 en opnieuw geaccrediteerd in augustus 2009 in overeenstemming met de Bolognaverklaring van Accreditatiebureau AQAS, gecertificeerd door de Accreditatieraad van Duitsland.

Sinds 2013 bood IMC® Master Courses aan als een Joint Degree Program. Dit betekent dat de prestigieuze universiteiten van Dresden, Saarland, Essen, Leipzig, Szeged en Bangkok onder toezicht van de IMC® gezamenlijk de theoretische inhoud en de implementatie van seminars en stages hebben gecoördineerd en afgestemd. Daarbij bestaat de uitgebreide samenwerking uit Boedapest (Hongarije), Bangkok (Thailand), Istanboel (Turkije) en Taiwan, Hong Kong en Macao.

Vanaf het studiejaar 2018 zijn de IMC® Master Programs verbonden aan de universiteit van Duisburg-Essen. De IMC® Master-programma's maken deel uit van het studieprogramma van de universiteit van Duisburg-Essen. De academische graad Master of Science wordt uitgereikt tijdens een officiële ceremonie door de decaan van de universiteit van Duisburg-Essen en de wetenschappelijk directeur van de IMC® volgens de voorschriften van de examencommissie van de medische faculteit van de universiteit van Duisburg-Essen .

Ons concept

Moderne blended-learning concepten maken part-time geavanceerde postacademische trainings- en onderwijsprogramma's toegankelijk, zelfs voor diegenen die al betrokken zijn in een dagelijkse clinic of oefeningsroutine. Het IMC®-concept is een speciaal ontworpen didactische aanpak, die E-learningmodules, live online lezingen en praktische praktijktrainingen combineert.

Deze trainingsprogramma's richten zich zowel op de overdracht van de meest recente onderzoeksresultaten en uitkomsten als op de uitwisseling van deelnemerskennis in hun relevante specialismen. Samenwerking tussen universiteiten en de respectieve internationale opleidings- en onderwijsinstellingen, evenals een speciaal ontworpen curriculum en een geïntegreerd programma, maken deze aanpak mogelijk.

Ongeacht alle nationale, politieke, culturele en religieuze verschillen, kunnen deelnemers uit verschillende landen online gespecialiseerde en wetenschappelijke onderwerpen bespreken.

Deze ontwikkeling wordt geëist en gewaardeerd door de Raad voor Wetenschappen en Geesteswetenschappen van de Duitse federale overheid ter ondersteuning van onderzoek en hoger onderwijs in de tandheelkunde. (Wissenschaftsrat, 2005)

Lesfaciliteiten

MIB GmbH heeft meer dan 1.000 m² aan trainings- en leslokalen op de huidige locatie waar cursussen, lezingen, seminars en praktische oefeningen worden gehouden. Door middel van samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten en samenwerkende klinieken en instituten, zijn we in staat om klinische stages en workshops te houden (7 universitaire ziekenhuizen, 5 academische ziekenhuizen).

Samenwerkingen

 • DCS - Deutsche Chirurgiestiftung
 • CfC Münster - Craniofaciaal Centrum Münster
 • Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Implantologie - DGZI eV / GBOI
 • Zahnärztekammer Westfalen-Lippe
 • Global Education Center (GEC), Taiwan
 • Progressive Orthodontics Program (POS)
 • Universitair ziekenhuis Düsseldorf
 • Klinieken Essen-Mitte
 • Universitair ziekenhuis Dresden
 • Universitair ziekenhuis van Saarland (Homburg Campus)
 • Burgerkliniek Karlsruhe
 • Marienhospital Stuttgart
 • Privékliniek Schloss Schellenstein
 • Semmelweis University Boedapest, Hongarije
 • Universitair ziekenhuis van Szeged (Szegedi Tudományegyetem), Hongarije

Locaties

Münster

Address
MIB GmbH
Gartenstraße 21
48147 Münster

Münster, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Opleidingen

Deze school biedt ook: