International Medical College

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over IMC

Het International Medical College (IMC®) heeft als doel postdoctorale internationale Master Courses en permanente educatieprogramma's in orale geneeskunde en geneeskunde uit te voeren als blended learning-concepten.

Het werd opgericht als een spin-off instelling van de Westfaalse Wilhelms Universiteit van Münster. De houder van de instelling is MIB GmbH in Münster, Duitsland.

De postdoctorale studieprogramma's in orale geneeskunde zijn sinds 2003 gerealiseerd en zijn met succes geaccrediteerd op 4 juni 2004 en opnieuw geaccrediteerd in augustus 2009 in overeenstemming met de Bolognaverklaring van Accreditatiebureau AQAS, gecertificeerd door de Accreditatieraad van Duitsland.

Sinds 2013 biedt het IMC® mastercursussen aan als een gezamenlijk programma. Dit betekent dat de prestigieuze universiteiten van Dresden, Saarland, Essen, Leipzig, Szeged en Bangkok onder toezicht van het IMC® gezamenlijk de theoretische inhoud en de uitvoering van seminars en stages hebben gecoördineerd en afgestemd. Daarbij bestaat de uitgebreide samenwerking uit Boedapest (Hongarije), Bangkok (Thailand), Istanbul (Turkije) en Taiwan, Hong Kong en Macao.

Vanaf studiejaar 2018 zijn de IMC® Master Programma's aangesloten bij de Universiteit van Duisburg-Essen. De IMC® Master-programma's maken deel uit van het studieprogramma van de Universiteit van Duisburg-Essen. De academische graad Master of Science wordt uitgereikt tijdens een officiële ceremonie door de decaan van de Universiteit van Duisburg-Essen en de wetenschappelijk directeur van het IMC® volgens de voorschriften van de examencommissie van de medische faculteit van de Universiteit van Duisburg-Essen .

Ons concept

Moderne blended learning-concepten maken deeltijdse geavanceerde postdoctorale trainings- en onderwijsprogramma's zelfs toegankelijk voor degenen die al betrokken zijn bij een dagelijkse praktijk of praktijk. Het IMC®-concept is een speciaal ontworpen didactische aanpak, die e-learningmodules, live online lezingen en praktische praktische trainingsblokken combineert.

Deze trainingsprogramma's zijn zowel gericht op de overdracht van de meest recente onderzoeksresultaten en resultaten als op de uitwisseling van kennis van deelnemers in hun relevante specialismen. Samenwerking tussen universiteiten en de respectievelijke internationale opleidings- en onderwijsinstellingen, evenals een speciaal ontworpen curriculum en het geïntegreerde programma maken deze aanpak mogelijk.

Ongeacht alle nationale, politieke, culturele en religieuze verschillen, kunnen deelnemers uit verschillende landen online specialistische en wetenschappelijke onderwerpen bespreken.

Deze ontwikkeling wordt geëist en gewaardeerd door de Raad voor Wetenschappen en Geesteswetenschappen van de Duitse federale overheid ter ondersteuning van onderzoek en hoger onderwijs in de tandheelkunde. (Wissenschaftsrat, 2005)

Lesfaciliteiten

MIB GmbH heeft op de huidige locatie meer dan 1.000 m² aan trainings- en lesruimten waar al cursussen, lezingen, seminars en praktische oefeningen worden gehouden. Door samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten en samenwerkende klinieken en instituten zijn we in staat klinische stages en workshops te geven (7 universitaire ziekenhuizen, 5 academische ziekenhuizen).

Samenwerkingen

 • DCS - Deutsche Chirurgiestiftung
 • CfC Münster - Craniofaciaal Centrum Münster
 • Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Implantologie - DGZI eV / GBOI
 • Zahnärztekammer Westfalen-Lippe
 • Global Education Center (GEC), Taiwan
 • Progressive Orthodontics Program (POS)
 • Universitair ziekenhuis Düsseldorf
 • Klinieken Essen-Mitte
 • Universitair ziekenhuis Dresden
 • Universitair ziekenhuis van Saarland (Homburg Campus)
 • Burgerkliniek Karlsruhe
 • Marienhospital Stuttgart
 • Privékliniek Schloss Schellenstein
 • Semmelweis University Boedapest, Hongarije
 • Universitair ziekenhuis van Szeged (Szegedi Tudományegyetem), Hongarije

OREC Bibliotheek

De OREC-bibliotheek is een online universitaire encyclopedie onder toezicht van een wetenschappelijke adviesraad samengesteld uit universiteitsprofessoren. De bibliotheek is ontworpen als een permanente informatiebron, speciaal voor tandartsen / artsen en tandheelkundige / medische assistenten. Naast algemene tandheelkunde en geneeskunde bevat de bibliotheek aanvullende boeken voor specialismen en samenvattingen van geselecteerde actuele onderzoeksresultaten met literatuuroverzicht.

Locaties

Münster

Address
MIB GmbH
Gartenstraße 21
48147 Münster

Münster, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden