Institute for Law and Finance

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Instituut voor Recht en Financiën (ILF) is een centrum voor academische excellentie in onderwijs en onderzoek. Het werd opgericht als een stichting zonder winstoogmerk in 2002 door de Goethe Universiteit Frankfurt am Main met de steun van vele prominente instellingen. Toonaangevende handelsbanken en internationale advocatenkantoren, de Kamer van Koophandel en Industrie van Frankfurt, de stad Frankfurt en de deelstaat Hessen, evenals de Europese Centrale Bank en de Deutsche Bundesbank zijn vanaf de planningsfase actief betrokken geweest bij de ILF tot vandaag.

De ILF voert academisch onderwijs en onderzoek uit en speelt een ondersteunende rol als beleidscentrum sinds de oprichting ervan als publiek-private samenwerking. Het biedt interdisciplinaire training voor advocaten, senior management en leidinggevenden in Duitsland en wereldwijd en fungeert als een beleidscentrum in het wetgevingsproces door het aanbieden van fora voor discussies en uitwisselingen tussen academische en vakmensen.

Onderwijs

De ILF biedt een Master of Laws in Finance (LL.M. Finance) opleiding op een rechtsvergelijkende en interdisciplinaire basis aan hooggekwalificeerde afgestudeerden van recht of bedrijf / economie uit Duitsland en het buitenland. Deze masteropleiding is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in het combineren van theoretische kennis en praktische training op het gebied van gespecialiseerde wetenschappen en internationale financiën. Cursussen in dit zeer gespecialiseerde programma worden volledig in het Engels gegeven.

Onze faculteit bestaat uit vooraanstaande academici en beoefenaars. Zeer gerenommeerde juridische en economische hoogleraren van Goethe University Frankfurt, die allemaal een indrukwekkende internationale ervaring hebben, maar ook gastprofessoren uit het buitenland en partners van grote internationale advocatenkantoren, experts van centrale en commerciële banken, alsmede regelgevende instanties en auditbedrijven zijn hier om hun kennis en expertise over te dragen aan onze studenten.

De facultair-studentenratio van 70 tot 50 is uitstekend en onze kleine klassen zorgen voor direct contact tussen docenten en studenten. Daarnaast hebben al onze studenten de mogelijkheid om de kennis die tijdens het programma is opgedaan toe te passen en professionele contacten te leggen door 6 tot 8 weken stage te lopen bij onze sponsors. Verder heeft de ILF samenwerkingsovereenkomsten voor studentenuitwisselingen met Columbia Law School, FGV DIREITO RIO in Brazilië en de Amsterdam Business School.

Elk jaar biedt het ILF ook tweeweekse zomer- en voorjaarsscholen aan. Deskundigen van advocatenkantoren en banken uit de lange lijst van sponsors van ILF geven een intensief inzicht in de praktische aspecten van de wet van de bank- en kapitaalmarkten en het vennootschapsrecht tot ongeveer 40 vooraf geselecteerde juridische stagiairs.

Onderzoeks- en beleidscentrum

Naast zijn educatieve rol is de ILF ook een competentiecentrum voor onderzoek en beleidsvorming op het gebied van recht en internationale financiën.

De ILF helpt bij het proces waarbij belangrijke wetswijzigingen worden doorgevoerd op het gebied van de wetten van het bedrijf, het bankwezen en de kapitaalmarkten door ervoor te zorgen dat dergelijke veranderingen doordacht en besproken worden via academische onderzoekers en fora. Daartoe heeft het ILF een reeks werkdocumenten en organiseert het regelmatig gastcolleges, conferenties en discussiepodia over actuele onderwerpen. Sprekers zijn onder meer universiteitsprofessoren uit Duitsland en het buitenland, evenals vertegenwoordigers van regelgevende instanties, bedrijven, organisaties en advocatenkantoren.

Het publiek is van harte uitgenodigd voor alle gastcolleges van ILF die regelmatig worden gehouden in het House of Finance.

Locaties

Frankfurt

Address
House of Finance
The Goethe-Universität

Campus Westend
Grüneburgplatz 1

60323 Frankfurt, Hesse, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: