Hochschule Stralsund – University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij HOST ! Denk je erover om hier te studeren? Of ben je geïnteresseerd in een periode van studie of stage in het buitenland? Bent u een universitair docent of medewerker die meer wil weten over mobiliteit van het personeel als onderdeel van onderzoek, onderwijs of professionele ontwikkeling, of over het starten van een internationaal universitair partnerschap? Dan is de service van HOST International niet alleen wat u zocht!

Uitweg

Het is een onvergetelijke en verrijkende ervaring om andere culturen te leren kennen tijdens een verblijf in het buitenland. Of je nu studeert, stage loopt of in het buitenland werkt, je verblijf in het buitenland zal je niet alleen toelaten om je taal- en interculturele vaardigheden te verbeteren, maar ook je expertise en je professionele en persoonlijke netwerk. Dat is allemaal een aanwinst voor uw cv - een voordeel voor uw hele leven!

Waarom HOST?

Hochschule Stralsund - University of Applied Sciences is een jonge en innovatieve campusuniversiteit in het noordoosten van Duitsland. Met zijn moderne uitrusting, een uitstekende staf-student ratio en de fantastische ligging direct naast de Strelasund, een zijarm van de Oostzee, biedt HOST de beste voorwaarden voor studie, onderzoek en kwaliteit van leven. Dat is waarom het regelmatig erin slaagt om topposities te behalen in Duitse universitaire ranglijsten.

Praktijkgericht, dynamisch, internationaal

Aankomende studenten kunnen kiezen uit 27 geaccrediteerde bachelor- en masterprogramma's in het Duits of Engels en een Diplom-programma. De aangeboden programma's omvatten niet alleen traditionele cursussen zoals engineering, elektrotechniek en bedrijfskunde, maar ook nieuwe en innovatieve programma's zoals IT-beveiliging en mobiele systemen, motorsporttechniek of strategieën voor toeristische ontwikkeling. Momenteel studeren ongeveer 2.200 studenten uit 36 ​​landen aan de drie scholen: bedrijfskunde, ingenieurswetenschappen en elektrotechniek en informatica. Dat is misschien niet zoveel als bij andere hogescholen in grotere steden - maar afgezien van de duidelijke praktijkoriëntatie, is het vooral het persoonlijke toezicht dat studiesucces garandeert. En: de universiteit heeft niet alleen een ontspannen sfeer, maar ook een gezinsvriendelijke certificering en is volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. Dat is wat u een GASTHEER noemt!

Innovatiemotor om het gebrek aan deskundigen tegen te gaan

HOST is een van de belangrijkste instellingen voor het opleiden van hooggekwalificeerde experts in Mecklenburg-Vorpommern. Afgestudeerden van onze uitstekend gerangschikte programma's zijn zeer gewild, niet alleen in onze regio, maar in heel Duitsland en in het buitenland. Bijna alle programma's kunnen ook worden bestudeerd als onderdeel van een duaal programma met veel oefening. Om dit mogelijk te maken, werkt de universiteit samen met verschillende bedrijven. Tegelijkertijd is HOST, met zijn praktijkgericht onderzoek, een belangrijke impulsaanbieder voor de industrie van de staat.

Activiteiten en de Baltic op de HOST Campus

En aangezien studeren een belangrijk onderdeel is, maar niet alles, zijn er tal van activiteiten op de campus. De studentenprojectteams, Baltic Racing en ThaiGer, ontwikkelen bijvoorbeeld racewagens op het hoogste niveau. Onlangs was HOST zelfs in staat om een ​​Europese kampioenstitel te vieren. De student business consultants van SUS ondersteunen bedrijven in de hele regio. Carpe Diem eV organiseert feesten, culturele evenementen en het legendarische Campusspektakel. De campus biedt een breed scala aan sportieve activiteiten. En natuurlijk heeft de universiteit een eigen zeilclub. En vergeet niet: het dichtstbijzijnde zandstrand ligt op slechts vijf minuten lopen van de campus ...

Hoge levenskwaliteit, lage huurkosten

Studeren in Stralsund heeft nog een ander belangrijk voordeel: de kosten van levensonderhoud zijn veel lager dan op verschillende andere universiteitslocaties. Het vinden van een goedkope flat met een zeer goede standaard in het stadscentrum is helemaal geen probleem in Stralsund. Tegelijkertijd biedt Student Services natuurlijk goedkope kamers aan in de hallen van de residentie. Hoogtepunt: het studentendorp "Holzhausen" ligt direct op de campus!

Stralsund en de omgeving bieden uitstekende kwaliteit van leven. De universiteit is te zien vanaf het eiland Rügen, het zonnigste eiland van Duitsland. Niet één, maar twee nationale parken in de buurt maken fantastische natuurbelevenissen mogelijk. De Hanzestad is een UNESCO-werelderfgoed en een attractie voor gasten van over de hele wereld. Veel vrijetijdsactiviteiten en een rijk cultureel en feestprogramma zorgen ervoor dat de stad voortdurend wordt uitgebreid.

Wil je een uitstekende opleiding volgen en een extra speciale plek leren kennen? Kom naar Stralsund. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in onze kosmopolitische universiteit!

Locaties

Schwerin

Address
Zur Schwedenschanze 15
Stralsund

18435 Schwerin, Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden