Pforzheim University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De oprichting en de historische ontwikkeling van de Universiteit van Pforzheim is in veel opzichten gekoppeld aan de ontwikkeling van de regionale economie, die vandaag een van de leidende bedrijfsregio's van Europa is. De vraag naar specialisten in de verschillende sectoren van de sieradenindustrie in de afgelopen 130 jaar heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een belangrijke toegepaste universiteit van wetenschappen met een verscheidenheid aan studies die ongeëvenaard is in Duitsland.

De universiteit van Pforzheim met ongeveer 4.500 studenten is een van de grootste in zijn soort in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De samenvoeging van de twee voormalige onafhankelijke en succesvolle hogescholen voor ontwerp en economie in 1992 legde de basis voor de engineeringafdeling van de universiteit. Tegenwoordig beschouwt Pforzheim University van design, engineering, economie en rechten zichzelf als een stimulans voor de samenleving en als een model voor contact met mensen, middelen en ideeën. Studies en toegepast onderzoeksdiensten om uitstekende resultaten te behalen op het gebied van ontwerp, engineering en economie. Na afronding van hun studie kunnen universitair afgestudeerden op een interculturele manier denken en handelen volgens hun praktische behoeften.

De unieke diversiteit aan specialisatiegebieden op basis van gevestigde fundamentele studies is een uitstekende voorbereiding op technische en managementtaken voor de studenten. De School of Design biedt een breed spectrum van aantrekkelijke studies met betrekking tot sieraden en voorwerpen uit het dagelijks leven, visuele communicatie, industrieel ontwerp en mode en transportontwerp. De School of Engineering omvat studies op het gebied van elektrotechniek / informatietechnologie, werktuigbouwkunde, bedrijfskunde en technische en technische informatietechnologie.

De meest uitgebreide cursus-syllabus wordt aangeboden door de Business School. Er worden cursussen aangeboden die zich richten op Inkoop en Logistiek, Internationale Marketing, Marketing, Markt- en Communicatieonderzoek, Reclame, Controlling, Financiën en Accounting, Belastingen en Auditing, Business Information Systems, International Business en Human Resources Management. De universiteit van Pforzheim biedt sinds 1996 een opleiding in het ondernemingsrecht aan. Daarnaast heeft de universiteit van Pforzheim een ​​ruime keuze aan masterdiploma's van alle faculteiten.

Het internationale kantoor heeft contact met meer dan 100 partneruniversiteiten over de hele wereld. Dit maakt ondersteuning mogelijk voor studenten die een deel van hun studie in het buitenland willen voltooien om waardevolle ervaring op te doen die relevant is voor hun studie. Kennis van vreemde talen en begrip van interculturele kwesties zijn essentieel geworden in het moderne tijdperk van globalisering.

Interdisciplinair denken aan de universiteit van Pforzheim is niet alleen een kwestie van administratie. In feite zijn cursussen die elkaar overlappen tussen verschillende faculteiten beter in staat om de realiteit van het dagelijks leven te weerspiegelen, waar afgestudeerden van bedrijven nauw samenwerken met ingenieurs en ontwerpers. De interdisciplinaire geest heeft ook een grote rol te spelen in de ontwikkeling en inrichting van de bachelor- en mastergraden. De combinatie en ontwikkeling van het onderscheidende aanbod van beschikbare cursussen en de kwaliteit en actualiteit van de cursussen vormen een bijzonder belangrijke bijdrage aan het succes van de universiteit. De positieve synergie-effecten door het koppelen van theorie en praktijk worden gedocumenteerd in talrijke projecten en onderzoeksactiviteiten die worden uitgevoerd in samenwerking met de industrie en het bedrijfsleven. Het Instituut voor toegepast onderzoek, talrijke transfercentra van Steinbeis en het Jewellery Technology Institute zijn slechts enkele voorbeelden van deze samenwerking.

In Pforzheim blijft de persoon het brandpunt, ondanks de diversiteit van opleidingen en het aantal studenten. Meer dan 350 hoogleraren, docenten en hun collega's zorgen intensief voor de studenten. Studenten krijgen ondersteuning vanaf het begin van hun studie en vaak zelfs nadat de cursus is afgelopen, waarbij veel professoren de belangrijke rol van mentor op zich nemen. In een wedstrijd met heel Duitsland kon de Universiteit van Pforzheim een ​​KEIM-centrum opzetten voor oprichters van nieuwe bedrijven om studenten vakkundig te begeleiden naar zelfstandig ondernemerschap.

Het universitaire computercentrum biedt ondersteuning om praktisch onderwijs op het gebied van informatietechnologie mogelijk te maken. Sinds 2003 kan het centrum studenten een heel speciale service bieden. Deze innovatieve dienst, die voor de eerste keer in Duitsland in gebruik is, stuurt studenten een sms op hun mobiel om de studenten tijdig te adviseren indien colleges of seminars moeten worden geannuleerd.

In de bedrijfswereld is de kwaliteit van de universitair afgestudeerden uit Pforzheim algemeen bekend. Wat betreft de aanvaardbaarheid van afgestudeerden uit Pforzheim is de universiteit keer op keer beoordeeld als een van de beste Duitse universiteiten. De zorg waarmee de universiteit omgaat met de academische opleiding is een reden waarom veel universitair afgestudeerden van de universiteit van Pforzheim geliefde werknemers zijn in bekende bedrijven.

Locaties

Pforzheim

Pforzheim University

Address
Hochschule Pforzheim University
Tiefenbronner Str. 65,

75175 Pforzheim, Baden-Württemberg, Duitsland
Telefoonnr.
+49 7231 286524

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: