Lees de Officiële Beschrijving

Opgericht in 1964, heeft Offenburg University , als "National School of Engineering", zichzelf snel gevestigd als een krachtige onderwijsinstelling met een praktische oriëntatie. Vandaag vormt onze universiteit een bloeiende gemeenschap, met meer dan 4.300 studenten op twee campussen. We bieden bachelor- en masteropleidingen aan in vier departementen: bedrijfskunde en industriële ingenieurswetenschappen, elektrotechniek en informatietechnologie, werktuigbouwkunde en procestechnologie, en media en informatie.

85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

Internationaal profiel

Offenburg University is trots op de internationale oriëntatie van haar programma's. In 1998 was het een van de eerste instellingen voor hoger onderwijs in Duitsland die via de Graduate School internationale masteropleidingen introduceerden. Tegenwoordig bieden we vijf Engelstalige programma's aan, speciaal gericht op internationale studenten, die ongeveer twaalf procent van de totale studentenstructuur uitmaken. Daarnaast onderhoudt het International Office actieve uitwisselingsprogramma's met meer dan 50 partneruniversiteiten over de hele wereld, waardoor onze studenten volop mogelijkheden krijgen om te studeren en stage te lopen in het buitenland. Dankzij onze nabijheid met de Franse grens, kunnen we ook tweedegraadsprogramma's aanbieden aan prestigieuze Franse universiteiten.

Uitstekende studievoorwaarden

Offenburg University biedt een kleinere campus, en studenten profiteren van de voordelen van een meer intieme ervaring met kleinere klassen, individuele begeleiding en ondersteuning door docenten en personeel, maar ook van hands-on onderwijs en een nauwe integratie met de regionale economie. De universiteit geniet hoge rankings en werd zelfs door de Vereniging ter bevordering van wetenschap en geesteswetenschappen in Duitsland toegekend als zijnde een hervormde technische universiteit.

Economische partnerschappen

De universiteit onderhoudt uitstekende relaties met regionale en nationale bedrijven en er is een voortdurende uitwisseling van informatie tussen faculteitsleden en professionals uit de industrie, die voortdurende toegang bieden tot de huidige knowhow op technisch gebied. De uitgebreide zakelijke partnerschappen bieden ook middelen voor studenten in termen van het opdoen van werkervaring, het doen van onderzoek of zelfs voor toekomstige banen.

Onderzoek en technologie

Het Instituut voor toegepast onderzoek van de universiteit (IAF) biedt een combinatie van onderzoek en technologieoverdracht. De IAF is verantwoordelijk voor technologie en innovatieve ideeën op het gebied van zonne-energie, medicijnen, robotica en elektrische mobiliteit. Over de hele universiteit is er een grote interdisciplinaire mix van experts uit verschillende technologische gebieden met speciale kennis en moderne laboratoria. De toepassingsgerichte onderzoeksactiviteiten en praktische ervaring die de universiteit biedt, zijn een bewijs van de hoge prestaties.

85107_Offenburg-University--students.jpg

Diensten voor internationale studenten

Offenburg University International Centre van Offenburg University biedt een verscheidenheid aan diensten aan zijn internationale studenten. Elk van de studieprogramma's van de Graduate School heeft een coördinator die uitgebreide diensten en advies biedt.

Het International Centre stimuleert en biedt ook mogelijkheden voor studenten om buiten het klaslokaal bijeen te komen. Een verscheidenheid aan evenementen en excursies worden aangeboden gedurende het academiejaar.

Speciale services voor internationale studenten zijn onder andere:

 • Accommodatie service
 • Buddy-programma
 • Oriëntatieprogramma
 • Taalcursus zomercursus
 • Cultureel programma
 • Senior Service

Kosten en lasten

vergoedingen

Er zijn vergoedingen die moeten worden betaald, waaronder:

 • Administratiekosten per semester: € 70
 • Studiekosten per semester: € 46
 • Studentenvertegenwoordiger Organisatie Kosten per semester: € 18
 • Bijdrage per semester: € 150 (alleen voor studenten die studeren in een van de Engelse masteropleidingen van de Graduate School).
 • IBC-programma collegegeld: € 10.400 (voor studenten die studeren in het MBA-programma International Business Consulting).
 • Staatsgeld voor een tweede graad: € 650 (alleen voor studenten die al een masterdiploma behaalden aan een Duitse universiteit.
 • Staatsgeld voor niet-EU-burgers: € 1.500

Verblijfskosten

Afhankelijk van uw favoriete levensstijl, bedragen de gemiddelde woonlasten ongeveer € 750 per maand. Hier is een overzicht van de maandelijkse uitgaven:

 • Huur: 300
 • Ziektekostenverzekering (verplicht): 80
 • Studiemateriaal: 40
 • Boodschappen: 200
 • Kleding, openbaar vervoer, andere: 130
 • Totale maandelijkse uitgaven: 750

Bewijs van financiële ondersteuning

Om een ​​studentenvisum te ontvangen, moeten buitenlandse studenten de Duitse autoriteiten kunnen bewijzen dat ze voldoende financiële steun hebben tijdens hun studie. Dit betekent dat je moet bewijzen dat je tenminste je eerste studiejaar kunt afleggen. Momenteel bedraagt ​​dat € 735 per maand of een totaal van € 8,820 voor een jaar studie.

GEZ Fee

Houd er rekening mee dat u als inwoner van Duitsland wettelijk verplicht bent om een ​​maandelijkse vergoeding van € 17,50 per huishouden (bijvoorbeeld per gedeeld appartement) te betalen aan de Gebühreneinzugszentrale der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ), een gezamenlijke organisatie van de Duitse publieke omroepinstellingen .

'Per huishouden' betekent in deze context dat als u een appartement deelt, slechts één van de huurders hoeft te betalen, en het is aan de leden van het huishouden om te beslissen hoe zij de kosten verdelen. Dus als u naar een gedeelde plaats verhuist, moet u eerst verduidelijken of een van de andere gezinsleden al de GEZ-vergoeding betaalt.

85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Financiering en beurzen

In Duitsland worden beurzen meestal niet toegekend door de universiteiten zelf, maar door onafhankelijke instellingen en stichtingen. De Duitse Academic Exchange Service (DAAD) biedt een uitgebreide database met beurzen en beurzen, die vóór uw aankomst aangevraagd moeten worden vanuit uw eigen land. Informatie over financieringsmogelijkheden wordt ook verstrekt door de European Funding Guide.

Gedetailleerde informatie is ook beschikbaar via de regionale kantoren van DAAD, de Duitse ambassade, het Duitse consulaat of Duitse officiële vertegenwoordigingen in uw eigen land, evenals van de specifieke organisaties die de beurzen toekennen.

Bij Offenburg zijn ook een zeer beperkt aantal deelbeurzen beschikbaar; Toepassingen hiervoor staan ​​alleen open voor ingeschreven studenten die hoge academische prestaties en sociale betrokkenheid hebben getoond buiten de les.

Vacatures

Studenten die EU-burgers zijn, kunnen zonder werkvergunning in Duitsland werken.

Niet-EU-studenten hebben twee kansen:

 • Buiten de campus: 120 dagen per jaar, volgens visumregelingen voor buitenlandse studenten.
 • Op de campus: een beperkt aantal assistentschappen en tutoring-banen zijn beschikbaar.

Basiskennis van het Duits is vereist voor de meeste banen.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Duits

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Offenburg University

Informatie binnen handbereik, mobiel computergebruik, internet of things, multimedianetwerken - veel trends versnellen het leven van vandaag. Zij zijn de drijvende kracht ... [+]

Communicatie en Media Engineering (CME)

Informatie binnen handbereik, mobiel computergebruik, internet of things, multimedianetwerken - veel trends versnellen het leven van vandaag. Zij zijn de drijvende kracht achter de wereldwijde markten voor telecommunicatie, informatica en mediatechnologie.

De internationale masteropleiding Communication and Media Engineering (CME) is afgestemd op de uitdagingen van het multimedia-tijdperk. Het werd in 1998 ontwikkeld door de afdelingen Elektrotechniek en Informatietechnologie en Media- en Informatie-engineering en combineert essentiële elementen van communicatietechniek met innovatieve multimedia-aangelegenheden. Het curriculum is voortdurend aangepast aan de moderne behoeften en blijft deze twee velden met succes combineren.... [-]

Duitsland Offenburg
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Offenburg University

Maak je klaar voor het vormgeven van de toekomstige energiesector! De energiesector staat voor enorme uitdagingen: groeiende vraag naar energie, meer gedistribueerde en h ... [+]

Hernieuwbare energie en gegevensverwerking (RED)

Energieconversie en -beheer

Maak je klaar voor het vormgeven van de toekomstige energiesector!

De energiesector staat voor enorme uitdagingen:

Groeiende energievraag, meer gedistribueerde en hernieuwbare energiebronnen, minder gecentraliseerde en fossiele bronnen.

De energiesector wordt steeds complexer:

Liberale energiemarkten met meer belanghebbenden, meer systemen en nieuwe technologieën om te beheren en onderling te verbinden.

De oplossing - Kracht

Het beheer van de groeiende complexiteit vereist een combinatie van een diepgaand inzicht in het machtssysteem en moderne IT- en data-engineeringmethoden - precies wat u verkrijgt door M.Sc. Kracht en Data Engineering.... [-]

Duitsland Offenburg
Vraag informatie aan
Engels,Duits
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Offenburg University

In drie semesters, de Master in Process Engineering programma rust studenten met geavanceerde kennis in de chemische technologie, milieutechniek en thermische procestechn ... [+]

Master in Process Engineering

Offenburg University van Offenburg University geniet een uitstekende reputatie en scoort altijd hoge scores in nationale ranglijsten. Offenburg is een kleinere universiteit en daarom profiteren studenten van de voordelen van een beheersbare onderwijsfaciliteit met persoonlijke aandacht van instructeurs. Offenburg University biedt ook uitgebreide diensten en nauwe integratie met de regionale economie.

Het masterprogramma Process Engineering (MPE) wordt gezamenlijk georganiseerd door de universiteit van Offenburg University en de Universiteit van Ermland en Mazury (UWM) in Olsztyn - een traditionele universiteit met een sterke focus op onderzoek in Polen.

... [-]
Duitsland Offenburg
Oktober 2020
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Offenburg University

Enterprise en IT Security (ENITS) is een geavanceerde, uitgebreide masteropleiding geschikt voor studenten die op zoek zijn naar leiderschapsposities in bedrijfsinformati ... [+]

Enterprise en IT Security (ENITS) is een geavanceerde, uitgebreide masteropleiding geschikt voor studenten die op zoek zijn naar leiderschapsposities op het gebied van IT-beveiliging.

Inhoud van het programma

Het curriculum van het programma richt zich op actuele en praktijkgerichte inhoud. Vanwege de sterke dynamiek van de IT-sector en de resulterende korte levensduur van kennis op dit gebied, moet het curriculum voortdurend worden aangepast. Naast de lezingen, practica, seminars en examens zijn studenten betrokken bij onderzoeksprojecten en worden ze effectief voorbereid op de werkplek via coöperatieve R

Studenten verwerven de volgende competenties:

Vakspecifieke competenties... [-]

Duitsland Offenburg
Januari 2020
Engels
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Offenburg University

De Engelstalige masteropleiding in Biotechnology (MBT) biedt u de kwalificatie om deel te nemen aan de ontwikkeling van oplossingen voor cruciale vraagstukken van onze to ... [+]

Master of Science in Biotechnology (MBT)

Doe mee aan de transitie van een olie-gebaseerde naar bio-gebaseerde industrie en duurzame energievoorziening of vind, bijvoorbeeld, een innovatieve oplossing om de voedselvoorziening van de wereldbevolking veilig te stellen! De Engelstalige masteropleiding in Biotechnology (MBT) biedt u de kwalificatie om deel te nemen aan de ontwikkeling van oplossingen voor cruciale vraagstukken van onze toekomst. De focus van het programma ligt op bio-economie, met name op het gebied van milieu en voeding. Het is ontworpen voor drie semesters voltijds studeren en kent de titel Master of Science toe.

Het MBT-programma wordt gezamenlijk georganiseerd door Offenburg University of Applied Sciences en de Universiteit van Ermland en Mazury (UWM) in Olsztyn / Polen. Het is het enige internationaal coöperatieve masterprogramma voor biotechnologie in de deelstaat Baden-Württemberg en biedt de mogelijkheid om een ​​dubbele graad te behalen aan de twee partneruniversiteiten.... [-]

Duitsland Offenburg
Vraag informatie aan
Engels,Duits,Pools
Voltijd
3 - 4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Offenburg University of Applied Sciences
Address
Campus Offenburg Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Bad­straße 24
77652 Offenburg, Baden-Württemberg, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 781 2050
Address
Campus Gengenbach Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Kloster­straße 14
77723 Gengenbach, Baden-Württemberg, Duitsland