Lees de Officiële Beschrijving

Traditie en innovatie - belangrijkste kenmerken van de HFT Stuttgart. Opgericht in 1832 als de "Winter School for Building Craftsmen", biedt de HFT Stuttgart vandaag een breed spectrum van geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen.

Onze drie faculteiten bieden in totaal 14 Bachelor- en 18 Masteropleidingen. Onze campus ligt direct in het centrum van Stuttgart, het zakencentrum van Zuidwest-Duitsland.

Op de HFT Stuttgart zijn we gespecialiseerd in praktische vaardigheden in kleine groepen. 4000 studenten worden onderwezen door ongeveer 125 professoren, die worden ondersteund door meer dan 400 parttime docenten.

Niet alleen technische kennis wordt aangeleerd, maar ook interpersoonlijke vaardigheden zoals teambuilding en het vermogen om aan interdisciplinaire projecten te werken. Geïntegreerd in je opleiding, vind je ook praktische studieprojecten in bedrijven en kantoren of misschien een studiesemester bij een van onze 70 partnerinstellingen over de hele wereld.

Het bachelor- en mastergestuurd systeem van het HFT Stuttgart biedt je het juiste trainingsprogramma en de best mogelijke kansen voor je toekomstige carrière.

Stuttgart als een plek om te studeren, werken en wonen

De deelstaathoofdstad Stuttgart met bijna 600.000 inwoners heeft veel te bieden. Het is het economische centrum van Zuidwest-Duitsland en wereldwijd bekend om zijn expertise op het gebied van auto's. Het is een stad die bekend staat om zijn techniek, architectuur en cultuur, omringd door wijngaarden. Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach ontwikkelden in 1882 de eerste benzinemotor in hun tuinschuur en richtten daarmee de automobielindustrie van de stad op. Porsche volgde later als een fabrikant van sportwagens, evenals tal van leveranciers zoals Bosch en Mahle.

De regio Stuttgart is een van de toonaangevende economische gebieden van de wereld. Het is de thuisbasis van een groot aantal wereldwijde merken zoals IBM en Hewlett-Packard die hier hun Europese hoofdkantoor huisvesten, evenals enkele duizenden zeer innovatieve kleine en middelgrote bedrijven.

Een bezoek waard zijn de vele gevarieerde musea, een dynamisch theaterlandschap, het Opera House, paleizen, parken, de bossen van de stad en de zoölogische botanische tuin Wilhelma.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Duits

Deze school biedt ook:

MSc

HFT Stuttgart

Deze drie semesters, internationaal georiënteerde opleiding is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de industrie voor zeer gemotiveerde, teamgerichte software-experts ... [+]

Deze drie semesters, internationaal georiënteerde opleiding is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de industrie voor zeer gemotiveerde, teamgerichte software-experts.

Studenten leren en passen state-of-the-art technologie en standaarden toe op het gebied van softwareontwikkeling, informatiebeheer, computernetwerken en elektronische handel. De meest recente theorieën, technieken en standaarden op het gebied van softwareontwikkeling, gegevensbeheer en computernetwerken moeten in wetenschappelijke termen aan studenten worden gegeven. Studenten uit de Europese Unie kunnen ook in deeltijd studeren. Het part-time programma duurt vijf semesters.

Carriere vooruitzichten

Het masterprogramma in Software Technology bereidt zich voor op leiderschaps- en ontwikkelingstaken. Na succesvolle afronding is er een verscheidenheid aan toepassingen met zeer goede carrièrekansen in IT- en telecommunicatiebedrijven, in onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen van industriële en commerciële ondernemingen, evenals in softwarebedrijven en adviesbureaus. De graad komt in aanmerking voor een mogelijke promotie.... [-]

Duitsland Stuttgart
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
3 - 5 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

Studying at the HFT Stuttgart

HFT University Tour

Study in the city centre of Stuttgart!