Esslingen University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Invoering

Ingenieurswetenschappen, economie en management, sociale wetenschappen en verpleegkunde vormen de pijlers van het onderwijs aan de Esslingen University of Applied Sciences . Ongeveer 5.600 studenten ingeschreven in 11 faculteiten, met in totaal 25 bachelor- en 11 Master's degree-programma's.

Nauwe netwerkvorming van de universiteit met de economie, industriële en commerciële organisaties zorgt voor een hoge mate van praktische oriëntatie binnen een duidelijk curriculum.

Studenten hebben toegang tot meer dan 50 moderne laboratoria op drie campussen die in opdracht van de industrie ontwikkelingsprojecten uitvoeren - interdisciplinair onderzoek naar baanbrekende onderwerpen in sociaal werk en gezondheid wordt uitgevoerd met een uitgebreid institutioneel netwerk. De universiteit behaalt consistent frontposities op de universiteit.

ranking

De ranglijstresultaten van de Universiteit van Esslingen spreken voor zich. Of het nu in de ranglijsten van het Centrum voor Universitaire Ontwikkeling (Centrum für Hochschulentwicklung, CHE), die gepubliceerd door de ZEIT Student Guide of de tijdschriften "Wirtschaftswoche", "Junge Karriere" en "Handelsblatt", Esslingen University is altijd een van de beste in Duitsland. De beoordeling "zeer goed" wordt regelmatig toegekend voor de trainings- en praktijkgerichte programma's van Esslingen.

Uitstekend onderwijs en training

We staan ​​voor uitmuntendheid in onderwijs en opleiding. We wekken enthousiasme voor uitdagende technische, management- en sociale beroepen bij jongeren. We moedigen en ondersteunen onze studenten bij het ontwikkelen van die persoonlijke kwaliteiten die hen in staat stellen om professionele en sociale verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Wetenschappelijke kwalificaties

Onze opleidingen kwalificeren ook studenten voor een wetenschappelijke carrière. Met onze geavanceerde specialistenopleiding maken we het mogelijk voor mensen die al een beroep uitoefenen om hun kennis te verbeteren en uit te breiden.

Toegepast onderzoek

We geven onze onderzoeksactiviteiten een hoge prioriteit. Ze zijn praktisch, toekomstgericht, onafhankelijk en verrijken onze leer. We breiden onze onderzoekscompetenties voortdurend uit en betrekken onze studenten bij het doen van hetzelfde.

netwerken

Dankzij onze lokale contacten en wereldwijde netwerken zorgen we ervoor dat ons onderwijs praktisch georiënteerd is en dat er een hoge mate van wederzijdse overdracht is. We creëren synergieën door systematische samenwerking met onze partners.

internationaliteit

We oefenen internationale en interculturele uitwisselingen. Dit motiveert onze studenten om een ​​carrière in een mondiale omgeving te overwegen en geeft hen de nodige vaardigheden.

accreditatie

"De masterprogramma's van Esslingen behoorden tot de eersten die in Duitsland werden geaccrediteerd en regelmatig opnieuw geaccrediteerd door de ASIIN. De ASIIN is verantwoordelijk voor het onderzoeken en certificeren van STEM universitaire programma's, evenals voor interdisciplinaire programma's met STEM-onderwerpen.

Als een industrieel georiënteerd masterprogramma voor STEM-afgestudeerden, hebben de Esslingen-masterprogramma's nauw samengewerkt met de ASIIN om te zorgen voor hun voortdurende ontwikkeling van hoge kwaliteit en internationale erkenning. ”

Locaties

Esslingen

Esslingen University of Applied Sciences, Graduate School (MBA)

Address
Esslingen University of Applied Sciences
Flandernstrasse 101


D-73732 Esslingen, Baden-Württemberg, Duitsland
Telefoonnr.
+49-711-397-4466

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden